Як заварювати каву – 2 перевірених способа


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Мелену каву відразу ж після помелу починає втрачати аромат і смак, тому молоти про запас її не слід. Покладіть в кавомолку рівно стільки кавових зерен, скільки потрібно на одну або дві чашки. Помел кави, який ви будете варити в турці (джезві, і навіть простому ковшике) повинен бути дуже тонким.

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Поради, як мелену каву заварювати в чашці:

  • Почати варто з підігріву ємкості. Це можна зробити дуже просто – налийте в неї окріп і залиште на деякий час;
  • Як тільки воду зіл’єте, відразу покладіть 1,5-2 чайні ложки мелених зерен і залийте все крутим окропом – 150 мл.
  • Коли зніміть кришку, все перемішайте. До кави можна додати цукор і молоко за смаком.

Як варити каву в турці:

  • Покладіть в турку цукор, на 250 мл – 2 чайні ложки
  • Налийте води до шийки турки
  • Покладіть каву, на 250 мл – 2 чайні ложки. Не перемішуйте
  • Поставте турку на плиту, на середній вогонь. Вода не повинна кипіти
  • У процесі приготування кави повільно буде утворюватися піна, як тільки вона дійде до верху турки зніміть її з вогню, перемішайте і знову поверніть на плиту. Процес потрібно повторити два рази
  • Після того, як знімете каву з плити, можете зняти піну і почекати 30 секунд


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю