Лазанья болоньєзе від Вінченцо Барба (Все буде смачно!)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Лазанья - чудова ідея, коли хочеться смачно та ситно повечеряти. Як приготувати лазанью з соусом болоньєзе знає кулінар Вінченсо Барба

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Олія — 50 мл
  • Сіль

Для лазаньї:

  • Тісто — 5 частин
  • Моцарелла — 350 г
  • Пармезан — 150 г

Для соуса болоньєзе:

  • Філе індички — 200 г
  • Свинина — 200 г
  • Яловичина — 200 г
  • Селера — 2 стеблі
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Червоне сухе вино — 0,5 стакана
  • Тим’ян — 1 плочка
  • Розмарин —1 плочка
  • Помідор — 2 шт.
  • Сіль
  • Перець
  • Масло
  • Олія

Для соуса бешамель:

  • Молоко — 300 г
  • Масло — 150 г
  • Борошно — 150 г
  • Мускатний горіх — дрібка

Лазанья болоньезе – пошаговый рецепт приготовления

Готуємо тісто

  1. В окремій мисці взбиваємо яйця. Додаємо сіль та масло. Змішуємо
  2. Виливаємо яєчну суміш в борошно, вимішуємо тісто, починаючи з центру. Якщо тісто вийшло не дуже крутим, додаємо трохи (2 ст.л) води — тісто повинно вийти еластичним та пружним
  3. Завертаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин
  4. Дістаємо тісто, трохи розминаємо та ділимо на 8 частин. Для лазаньї використовуємо лиш 5.

Готуємо соус болоньєзе

  1. Чистимо моркву, цибулю та селеру. Перекручуємо в м’ясорубці 3 види м’яса та овочі
  2. Розтоплюємо на пательні масло, додаємо олію та обсмажуємо фарш
  3. Додаємо вино та спеції. Помідор без шкірки мелемо в блендері та додаємо до фаршу. Додаємо розмарин та тим’ян. Добре перемішуємо
  4. Зменшуємо вогонь та залишаємо тушитися на 30 минут.

Готуємо соус бешамель

  1. Розтоплюємо масло в сотейнику, додаємо борошно і змішуємо. Додаємо тоненькою цівкою молоко, мускатний горіх та змушємо все до отримання однорідної маси
  2. Натираємо обидва види сиру на терці. Розкатуємо тісто, обрізаємо листи лазаньї по формі, в якій вона буде випікатися. Беремо другий помідор та також перемелюємо його у блендері
  3. Змащуємо форму для лазаньї помідорною масою. Змішуємо соуси больєзе та бешамель.

Готуємо лазанью

  1. Викладаємо в форму лист лазаньї, зверху — змішані соуси та сир. Повторюємо, доки не викладемо всі листи. Поверх останнього листа викладаємо тільки сир та пармезан
  2. Розігріваємо духовку до 220°С. Ставимо лазанью в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180°С та випікаємо лазанью ще 15 хвилин.


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Олів’є від Олександра Лещенка
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю