Рецепт бісквіта – покрокове приготування від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Для отримання бісквіта кращої якості (м'якше і пишніше) яєчні жовтки потрібно відокремити від білків і ретельно збити з цукром (або цукровою пудрою) до збільшення в обсязі не менше ніж в два рази, потім додати борошно, замісити рідке тісто і вмішати збиті до стану піни (без цукру) білки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

СКЛАДОВІ

  • 160-180 г цукру
  • 140 г борошна
  • 4 яйця
  • насіння половини стручка ванілі
  • вершкове масло для змащування форми
  • сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОУВАННЯ

Крок 1. Відокремити білки від жовтків. Почати збивати трохи підсолені білки на найменшій швидкості міксера.
Крок 2. Жовтки збити до однорідності. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додати жовтки, продовжуючи при цьому взбивати. Прибрати міксер і почати просівати в миску з білками борошно, акуратно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору
Крок 3. Готове тісто вилити в змащену маслом жароміцну форму діаметром 22-24 см і відправити в розігріту до 190-200 ° С духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт класичний (рецепт від «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ (6-8 порцій)

  • Яйця — 6 шт.
  • Цукор — 1 ст.
  • Мука — 1 ст.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Вершкове масло (для змащування форми) — 50 г
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Чорний шоколад — 100 г
  • Білий шоколад — по вкусу
  • Молоко тепле — 3 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змащуємо форму для випічки.
  2. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  3. Яйця відділяємо жовток від білка. Білки ставимо в холодильник.
  4. Жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси.
  5. Борошно, розпушувач, крохмаль – просіюємо в одну ємність.
  6. Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру.
  7. До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки.
  8. Бісквітне тісто ретельно і акуратно перемішуємо.
  9. Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.
  10. Для приготування шоколадної глазурі подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (так, щоб миска з шоколадом не торкалась води). Додаємо 3 ст. л. теплого молока. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану.
  11. Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду і стружкою білого шоколаду.


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю