Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів

Переглянути відгуки

Торт Наполеон класичний, з домашнього листкового тіста з заварним кремом. Тут ви знайдете рецепт тесту, рецепт крему і процес складання Наполеона

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти для торта Наполеон за домашнім рецептом

Для тіста:

  • Маргарин — ¾ пачки для пишної випічки
  • Яйце — 1 шт
  • Молоко 3,2% жирності — 1 стакан
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сода, погашена оцетом — 0,5 ч.л.
  • Борошно — 500 г
  • Борошно для обробки тіста — 300 г

Для крема:

  • Яєчні жовтки — 6 шт
  • Цукор — 450-500 г
  • Масло — 300 г
  • Молоко 3,2% жирності — 3 л.
  • Картопляний крохмаль — 5 ст.л.
  • Ванільний цукор — 2 пакетика

Рецепт приготування Наполеона

Готуємо тісто

  1. Розігріваємо в духовці маргарин до напіврідкого стану 1-2 хвилини. Даємо вистигнути до кімнатної температури
  2. Яйця розтираємо з цукром, додаємо туди маргарин, молоко, погашену оцетом соду. Просіюємо туди борошно
  3. Замішуємо некруте тісто
  4. Ділимо його на 2 частини – одну половину залишаємо на столі, іншу кладемо в скляну миску, щоб воно не обвітрилося
  5. Кожну половинку тіста скачуємо ковбаскою діаметром 3-4 сантиметри, складуємо у вигляді підкови декілька разів та ділимо на 16 частин. З всього об’єму тіста має вийти 32 коржі
  6. Розкачуємо всі коржі діаметром приблизно 30 сантиметрів – чим більше буде корж, тим краще
  7. Духовку розігріваємо до 200ºС та нагріваємо деко
  8. Розкатаний корж укладаємо на гаряче деко та відправляємо в духовку на 2-3 хвилини. Готові коржі викладаємо один на одний

Готуємо крем

  1. Жовтки взбиваємо з цукром до крутої піни
  2. Ставимо на вогонь 2,5 літрів молока
  3. Тонкою цівочкою вливаємо взбиті жовтки в тепле молоко, постійно помішуючи
  4. Окремо, в холодному молоці розводимо крохмаль
  5. Як тільки яєчно-молочна суміш закипить, вливаємо туди розведений в холодному молоці крохмаль
  6. Постійно помішуємо. Як тільки крем загусне, залишаємо його в прохолодному місці до охолодження
  7. Нарізаємо масло невеликими шматочками. Коли крем вистигне до температури приблизно 30ºС, поступово додаємо його туди.  Ще раз перемішуємо

Збираємо торт Наполеон

  1. Відкладаємо 2 коржі та крошимо їх руками чи скалкою – для прикраси готового торту
  2. Викладаємо перший корж на тарілку та змащуємо кремом

    Порада: особливу вагу приділяйте краям – щоб вони не залишилися сухими, їх потрібно добре змащувати

  3. Те ж саме робимо з іншими коржами

    Порада: крем повинен бути кімнатної температури, так коржі краще просочаться

  4. Покриваємо торт кремом з боків та обсипаємо крихтою для прикраси
  5. Даємо готовому торту настоятися 2-3 години

Інгредієнти для класичного торту Наполеон з маскарпоне та амаретто

Для тіста:

  • Масло — 100 г
  • Маргарин — 100 г
  • Борошно — 8 ст.л.
  • Вода — 0,5 ст.
  • Яйце — 1 шт

Для крема:

  • Яєчні жовтки — 12 шт
  • Борошно — 6 ст.л.
  • Молоко — 2 л.
  • Цукор — 2 стакана
  • Маскарпоне — 100 г
  • Лікер амаретто — 4 ст.л.

Рецепт приготування торту

Готуємо тісто

  1. Натираємо на терці маргарин і масло, просіємо в цю суміш борошно
  2. Рубаємо готову суміш ножем
  3. В холодній воді розбавляємо яйце
  4. Продовжуючи рубати ножем, поступово додаємо розбавлене яйце
  5. Замішуємо тісто
  6. Ділимо його на 12 кульок та ставимо в холодильник на 1 годину.

Готуємо крем

  1. Жовтки збиваємо з цукром, туди вливаємо тонкою цівочкою холодне молоко та додаємо борошно
  2. Доводимо крем до загустіння та залишаємо, доки не охолоне
  3. Коли крем охолоне до температури 30ºС, поступово додаємо маскарпоне та амаретто

Випікаємо коржі

  1. Нагріваємо духовку до 200ºС
  2. Тісто виймаємо з холодильнику по одній кульці
  3. Розкачуємо його в тонкий пласт не меньше 25 сантиметрів в діаметрі. Наколюємо коржі вилкою, щоб вони не вздувалися при випіканні
  4. Випікаєо кожен корж по 2-3 хвилини

Складаємо торт Наполеон з маскарпоне та амаретто

  1. З готових коржів формуємо торт та витримуємо його в холодному місці 2 години
  2. Змащуємо торт кремом з усіх сторін та обсипаємо крихтою з коржів
  3. Готовий торт прикрашаємо м’ятою та горіхами.

 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю