Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Сергій Калінін розповів тренеру Ігорю Обухівському всі секрети приготування тушкованого кролика, а також рулету з кролика і індички. До речі, страви з кролика на Новий рік сподобаються вашим рідним і друзям!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Кролик, тушкований під сметаною

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Кролик (цілий) – 1,5 кг
  • Сметана – 400 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливкова олія (рафінована) – за смаком
  • Свіжий розмарин – 3 гілочки
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Лавровий лист – 3 листочка
  • Шавлія – ​​2 листочка
  • Чебрець – 2 листочка
  • Перець, сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо з кролика верхню білу плівку, ділимо тушку на шматочки за допомогою ножа.
  2. Маринуємо м’ясо: наливаємо в посуд зі шматочками кролика холодну воду, видавлюємо сік лимона і додаємо винний оцет, лавровий лист, сіль, перець, гілочку розмарину. Маринуємо 1 годину.
  3. Потім дістаємо шматочки кролика з маринаду, просушуємо сухим рушником.
  4. Розігріваємо пательню з оливковою олією. Зубчики часнику розчавлюємо ножем і обсмажуємо на пательні. Через кілька хвилин дістаємо часник. На цій олії обсмажуємо шматочки кролика до утворення золотистої скоринки.
  5. Нарізаємо цибулю півкільцями й обсмажуємо в олії, в якій смажився кролик. Виливаємо в лук вино і даємо випаруватися.
  6. Шматочки обсмаженого кролика викладаємо в каструлю з товстим дном, ставимо на вогонь, заливаємо сумішшю цибулі і вина. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 30 хвилин.
  7. Через півгодини в сметану додаємо 2 ст. л. соку кролика з каструлі, розмішуємо і виливаємо на кролика. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися ще 30 хвилин. За десять хвилин до кінця приготування додаємо шавлію, чебрець і розмарин.

Теплий салат з кролика

ІНГРЕДІЄНТИ

  • М’ясо кролика – 2 філе, 2 шматочки животика
  • Фарш індички – 1 філе
  • Вершки – 50 г
  • Фісташки – 30 г
  • Морква – 1 шт.
  • Свіжий розмарин – 2 гілочки
  • Листя салату – 1 пучок
  • Помідори черрі – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо начинку для рулетів. Робимо фарш з м’яса кролика (2 шматочки животика) й індички за допомогою блендера. Солимо, перчимо, додаємо яйце. Все перемішуємо. Очищені фісташки подрібнюємо ножем і додаємо в фарш. Вливаємо вершки. Перемішуємо.
  2. Філе кролика відбиваємо, в середину викладаємо фарш і брусочки моркви. Загортаємо рулетом. На фольгу викладаємо свіжий розмарин, рулет загортаємо. Аналогічно робимо рулет з другого філе. Ставимо рулети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
  3. На тарілку викладаємо листя салату, часточки помідорів чері, скроплюємо соком лимона.
  4. Тонко нарізаємо готові рулети слайсами і викладаємо в листя салату з помідорами.

Читайте також: 3 кращі страви з курки на Новий рік 2018



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю