Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Приготувати піцу - щоб тісто не пригорало, начинка не витікала, а корж не був сухим і рихлим - справжнє мистецтво. І цим мистецтвом досконало володіє італійський піццайола Вінченцо Барба. Він і навчив популярного співака Олександра Кривошапко готувати італійську піцу та піццу по-селянськи

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Італійська піца

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Борошно твердих сортів – 500 г
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 15 г
  • Оливкова олія extra virgin – 30 мл
  • Пресовані свіжі дріжджі – 10 г

Для начинки:

  • Моцарелла – 10 г
  • Салямі – 50 г
  • Зелені оливки – 30 г
  • Печериці – 100 г

Для соусу:

  • Помідори – 4 шт.
  • Оливкова олія – ​​10 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор
  • Сіль
  • Сушений базилік
  • Орегано

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

  1. Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо
  2. Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Виливаємо рідку суміш в борошно і швидко руками вимішуємо тісто до пружної консистенції. Додаємо в тісто оливкову олію і знову вимішуємо
  3. Залишаємо тісто настоюватися в теплому місці 2 години

Готуємо соус

  1. Помідори і часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через блендер. Додаємо щіпку сухого базиліка, орегано, сіль, цукор, оливкову олію. Все пропускаємо через блендер. Суміш виливаємо в сотейник і варимо 5 хвилин
  2. На присипану борошном поверхню викладаємо кульку тіста вагою 180 г і руками формуємо з неї корж
  3. Присипаємо форму борошном, розігріваємо духовку до 250 ° С
  4. Викладаємо тісто у форму, змащуємо піцу томатним соусом, посипаємо шаром тертого сиру
  5. Нарізані салямі, шампіньйони, оливки в один шар викладаємо на сир. Зверху посипаємо піцу другим шаром тертого сиру. Ставимо піцу в розігріту духовку на 10 хвилин

Піца по-селянськи

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Гаряча вода – 200 мл
  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.

Для начинки:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Консервовані ананаси кільцями – 7 шт.
  • Кукурудза – 70 г
  • Сир моцарела – 200 г
  • Готовий томатний соус

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У просіяне через сито борошно додаємо сіль. Дріжджі розводимо у воді, додаємо оливкову олію і цукоп, перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в тісто
  2. Добре вимішуємо тісто. Залишаємо підходити на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі в 2 рази
  3. Дістаємо тісто і вимішуємо його ще 2 хвилини. Розтягуємо руками і викладаємо на деко, присипане борошном.
    Краї тіста розтягуємо пальцями, щоб воно було більш рівним
  4. Курку і ананаси нарізаємо шматочками, сир натираємо
  5. Змащуємо піцу соусом, викладаємо перший шар сиру, потім курку, ананаси і кукурудзу. Посипаємо другим шаром сиру, бортики змащуємо яєчним жовтком
  6. Відправляємо піцу в розігріту до 250 ° С духовку на 25 хвилин


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Сирний торт без випікання від Тетяни Литвинової (відеорецепт)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита запечена качка від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Жюльєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно) (відео)
Новорічний салат з кальмарами від Влада Ями


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю