Капкейки від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Тетяна Литвинова вчить актрису Оксану Сташенко готувати ніжні, смачні капкейки і розкриває секрети приготування мастики та крему для них!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Класичні капкейки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукрова пудра – 200г
  • Борошно вищого сорту – 200г
  • Вершкове масло – 200г
  • Сметана 20% – 100г
  • Яйця – 2 шт
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Ванільний цукор-1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо масло кімнатної температури з цукровою пудрою до стану крему. Додаємо туди яйця і ретельно вимішуємо. Потім виливаємо туди сметану і ще раз добре перемішуємо
  2. Просіваємо в миску борошно, змішане з розпушувачем і ванільним цукром, замішуємо тісто до повної однорідності. Заповнюємо формочки для випікання отриманим тістом, ставимо в холодну духовку і випікаємо при 170 С

Для отримання другого виду капкейків в тісто просто додаємо подрібнений шоколад і цедру апельсина. І ставимо в духовку при тих же умовах. Час випікання капкейків 25-30хв

Готуємо масляний крем

  1. Для приготування масляного крему беремо вершкове масло, цукрову пудру, молоко і ванільний цукор
  2. Масло збиваємо з пудрою і ванільним цукром. Коли вийде пружна однорідна маса, додаємо молоко і продовжуємо збивати близько 3 хвилин
  3. Крем робимо різних кольорів, використовуючи натуральні барвники

Готуємо мастику

Для приготування кондитерської мастики знадобиться:

  • цукрова і ванільна пудра
  • швидкорозчинний желатин
  • лимонний сік
  • рослинна олія
  • яєчний білок
  • вода
  1. Желатин розтоплюємо на водяній бані, охолоджуємо і додаємо лимонний сік, рослинне масло і білок
  2. Цукрову пудру просіюємо, вливаємо в неї желатинову суміш і вимішуємо до отримання однорідної маси
  3. Поступово по краплині додаємо барвники. Скачуємо кульки з готової кольорової мастики, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 15 хвилин
  4. Потім розгортаємо мастику товщиною близько 3 мм і вирізаємо з неї за допомогою спеціальних формочок фігурки
  5. Прикрашаємо готові капкейки кремом і фігурками з мастики


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю