Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Наш постійний експерт Сергій Калінін навчить режисера Оксану Байрак готувати соковиту качку з яблуками, чорносливом та під апельсиновим соусом

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Качка з яблуками

Інгредієнти

  • Качка — 1 шт. (1-2кг)
  • Яблука — 4 шт.

Для маринаду:

  • Апельсин — 2 шт.
  • Лимон — 2 шт.
  • Лимон — 2 шт.
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Чорний перець — 1 ст.л.
  • Орегано — 2 ч.л.
  • Оливкова олія — 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. Готуємо тушку качки: відрізаємо лапки, надрізаємо крила, видаляємо зайвий жир. Промиваємо качку під проточною водою, обдаємо окропом
  2. Готуємо маринад: вичавлюємо сік з апельсинів та лимонів. Додаємо сіль, перець, орегано та оливкову олію. Перемішуємо
  3. Виливаємо маринад в пакет, викладаємо туди качку. Залишаємо в холодному місці на 4 години. Іноді качку встряхуємо.
  4. Ябулка ріжемо на 4 частини. Виймаємо качку з маринаду та фаршируємо яблуками, отвір закриваємо цілим лимоном. Закріпляємо зубочистками.
  5. Викладаємо качку деко, попередньо завернув в фольгу. Ставимо в розігріту до 180°С духовку на 2 години.
  6. Через 2 години знімаємо фольгу, змащуємо качку сумішшю з соку качки та масла, ставимо назад в духовку, збільшивши температуру до 220°С на 15 хвилин.

Качка в духовці з чорносливом 

Інгредієнти

  • Качка — 1 шт. (1-2кг)
  • Цибуля —  1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Гречка — 250 г
  • Перловка —  50 г
  • Чорнослив —  6 шт.
  • Волоські горіхи — 50 г

Для маринаду:

  • Часнок — 1 головка
  • Олія — 30мл
  • Паприка — 1 ч.л.
  • Мускатний горіх — 1/2 ч.л.
  • Чорний перець — 1 ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. Готуємо тушку качки
  2. Готуємо маринда: давимо по половинці часника, додаємо сіль, паприку, чорний перець та мускатний горіх. після цього заливаємо спеції олією та ретельно змішуємо.
  3. Натираємо качку маринадом. Ховаємо її в пакет для запікання та залишаємо в холодному місці на 4 години.
  4. Просушуємо гречневу та перлову каші в духовці протягом 15 хвилин при 150°С. Заливаємо крупу окропом мінімум на 15 хвилин чи залишаємо на 4 години.
  5. Цибулю чистимр та нарізаємо кубиком. Моркву натираємо на великій терці
  6. Обсмажуємо овочі до напівготовгості на олії
  7. Додаємо їх в крупу. Вимішуємо. Додаємо горіхи та чорнослив. Також вимішуємо
  8. Виймаємо качку з маринаду та фаршируємо гречкою з чорносливом. Отвір закриваємо цілим лимоном.
  9. Викаладаємо качку на фольгу, завертаємо та ставимо в розігріту до 180°С духовку на 2 години.
  10. Через 2 години знімаємо фольгу, змашуємо качку сумішшю з соку качки та масла і ставимо назад в духовку, збільшивши температуру до 220°С на 15 хвилин.

Качина грудинка під апельсиновим соусом 

Інгредієнти

  • Качині грудинки — 3 шт.
  • Апельсини — 3 шт.
  • Винний оцет — 1 ст.л.
  • Оливкова олія — 4 ст.л.
  • Мед — 1 ст.л.
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  1. Робимо надрізи на шкірі грудинки на відстані 1,5-2 см один від одного. При цьому м’ясо повністью розрізати не можна.
  2. Обсмажуємо їх з двох сторін на сухій пательні
  3. Потім ставимо в розігріту духовку та готуємо 8 хвилин при температурі 180°С.
  4. Змішуємо винни оцет, сік альсинів, оливкову олію та мед. Соус готовий.
  5. Готові грудинки натираємо сіллю та перцем. Кладемо їх на тарілку та щедро поливаємо апельсиновим соусом.

Читайте також: Рецепти на Новий рік 2018



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Олів’є від Олександра Лещенка
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю