Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Сметанник – один з найулюбленіших в народі тортів. Існує масса рецептів його приготування й сьогодні ми розповімо, як готує сметанник Тетяна Литвинова

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати торт Сметанник – рецепт та поради від Тетяни Литвинової 

Інгредієнти

Тісто:

  • Сметана — 350 мл
  • Цукор — 300 г
  • Масло — 200 г
  • Борошно для випічки — 450 г
  • Какао, порошок — 100 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Яйця — 3 шт
  • Сода — 3 ч.л. або розпушувач — 2 пакетика

Крем:

  • Сметана не менш 25% жирності — 500 г
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Лимон — 1/2 шт.

Для декору:

  • 1,5 стакана начищенних та обсмажених волоських горіхів

Покроковий рецепт приготування: торт Сметанник

Крок 1. Яйця взбиваємо з цукром та ванільним цукром до повного розчинення. Потім додаємо розтоплене масло та сметану. Все змішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Ділимо тісто навпіл. В одну частину поступово додаємо борошно та розпушувач та перемішуємо масу до однорідності

Крок 3. В другу частину поступово додаємо борошно, змішане з какао, та розпушувач. Також перемішуємо масу до однорідності

Крок 4. Заливаємо отримане тісто в форми, змащені олією. Вологими руками розподіляємо тісто рівномірно по формі. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180°С.

Готуємо крем

Холодну сметану взбиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо сік лимону, взбиваємо біля 7 хвилин до пишного крема.

Робимо торт Сметанник

Гострим ножем розрізаємо охолонувші коржі вздовж на 2 частини. Змащуємо їх кремом. Формуємо торт за допомогою світлих та темних коржів. Верхній корж викладаємо зрізом вверх та густо змащуємо весь торт кремом. З половинок горіхів та журавлини викладаємо візерунок.

 

Кромку та бока торту посипаємо горіхами. Залишаємо торт просочуватися при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім ставимо торт в холодильник.

 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Класичний салат Олів’є від Олександра Лещенка
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю