Суші від Йошихіро Фудзівари (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Майстер японської кухні Йошихиро Фудзівара розповів, як готувати кілька видів суші!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Рис для суші

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Круглозерністий рис – 1 кг
  • Рисовий або винний оцет – 180 мл
  • Цукор – 145 г
  • Сіль – 45 г
  • Мирин або херес – 20 мл (або цукор – 10 г)

Як готувати суші: рецепт

  1. Промиваємо 7 разів рис для суші й замочуємо його в холодній воді в пропорції 1 до 1 на 15-20 хвилин
  2. Рис з водою виливаємо в каструлю з щільною кришкою. Дно каструлі попередньо застилаємо листом фольги. Варимо рис на сильному вогні 15-20 хвилин до повного випаровування рідини. Даємо рису після варіння настоятися під кришкою ще 10-15 хвилин. Після цього відправляємо рис в широкий дерев’яний посуд
  3. Для рисової заправки змішуємо рисовий або винний оцет, цукор, сіль, мирин або білий херес і ставимо на вогонь. Якщо мирину і хересу немає, то збільшуємо кількість цукру в заправці. Доводимо до кипіння. Після повного розчинення цукру знімаємо з вогню і даємо охолонути
  4. Рисову заправку додаємо поступово до гарячого рису і перемішуємо дерев’яною лопаткою знизу-вгору. Робимо з рису гірку і накриваємо вологим вафельним рушником на 10-15 хвилин. Після цього знімаємо рушник, перемішуємо рис ще раз і даємо йому охолонути до кімнатної температури

Суші нігірі (для 1 шт.)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Заправлений рис для суші – 20 г
  • Червона риба – 15 г

Як готувати суші нігірі: рецепт

  1. Червону рибу нарізаємо на тонкі діагональні слайси
  2. Для пасти васабі: змішуємо порошок васабі з кип’яченою водою в пропорції 1 до 1
  3. Щоб рис не прилипав до рук, розводимо у воді трохи рисового оцту і лимонний сік. Змочуємо в цьому розчині пальці по мірі необхідності
  4. Для формування нігірі суші беремо шматочок червоної риби, злегка змащуємо її пастою васабі. Рукою надаємо кульці теплого рису довгасту форму і викладаємо зверху
  5. Перевертаємо нігірі й пальцями злегка прижимаємо рибу до рису

Нігірі суші можна також прикрасити смужками водорості норі й смаженим кунжутом


Маки-суші

ІНГРЕДІЄНТИ (1 рол, 6-8 шматочків)

  • Заправлений рис для суші – 80-90 г
  • Червона риба – 30 г
  • Водорості норі – 0,5 аркуша

Як готувати маки-суші: рецепт

  1. Варимо і змішуємо круглозернистий рис з рисовою заправкою так само, як робили для нігірі суші
  2. Червону рибу нарізаємо довгими брусочками
  3. Беремо загорнуту в харчову плівку рогожу для скручування суші – макісу – і викладаємо на неї половину листа водорості норі глянсовою стороною вниз. Рукою викладаємо шар з рису на ліву сторону норі, і рівномірно розподіляємо рис по всьому листу
  4. Один горизонтальний край залишаємо порожнім на 1,5 см, а бічні – на 0,5 см. Викладаємо начинку на середину рису
  5. Скручуємо рол, з’єднавши верхній край норі з нижнім в тому місці, де починається порожня смуга. Рівномірно натискаючи на килимок, склеюємо рол. Розрізаємо на 6-8 порцій ножем, змоченим у воді

Роли Філадельфія

ІНГРЕДІЄНТИ (1 рол, 6-8 шматочків)

  • Заправлений рис для суші – 120 г
  • Лосось – 30-50 г
  • Вершковий сир – 30 г
  • Огірок – 10 г

Як готувати роли Філадельфія: рецепт

  1. Варимо і змішуємо круглозернистий рис з рисовою заправкою так само, як робили для попередніх видів суші
  2. Для начинки видаляємо з огірка насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Авокадо – тонкими скибочками
  3. Червону рибу нарізаємо діагональними слайсами, як для нігірі суші

Формуємо роли двома способами

1. З червоною рибою всередині:

  • На макісу викладаємо половину листа норі гладкою стороною вниз
  • Розподіляємо рис для суші рівним шаром
  • Зверху гарненько присипаємо кунжутом. Перевертаємо норі з рисом
  • Викладаємо на центр норі вершковий сир, огірок, авокадо і червону рибу. Звертаємо рол руками або за допомогою макісу

2. З червоною рибою зовні:

  • На макісу викладаємо половину листа норі гладкою стороною вниз
  • Розподіляємо рис для суші рівним шаром
  • Перевертаємо норі з рисом. Викладаємо на центр норі вершковий сир, огірок і авокадо. Звертаємо рол руками або за допомогою макісу
  • Шматочки червоної риби викладаємо зверху (внахлест) і накриваємо харчовою плівкою. За допомогою макісу формуємо роли. Розрізаємо ролл Філадельфія навпіл, і потім ще на три частини
  • Готові суші подаємо з васабі, соєвим соусом і маринованим імбиром

Маринований імбир

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Корінь молодого імбиру – 200 г
  • Рисовий або винний оцет – 50 мл
  • Світлий херес – 20 мл
  • Саке – 20 мл (або пшенична горілка – 10 мл)
  • Сіль – 3 г
  • Цукор – 25 г

Як готувати маринований імбир: рецепт

  1. Миємо та чистимо корінь імбиру. Заливаємо окропом на пару хвилин, витягуємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими скибочками
  2. Для маринаду змішуємо рисовий оцет, херес, саке або горілку з водою і цукор. Доводимо до кипіння. Охолоджуємо
  3. Скляну банку ошпарюємо окропом, додаємо імбир і заливаємо охолодженим маринадом. Закриваємо кришкою і залишаємо мінімум на 4-5 годин


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю