Монастирська ізба від Алли Ковальчук і Даші Трегубової (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Алла Ковальчук запевняє, що торт Монастирська ізба можна приготувати всього за годину. Ми переконалися в цьому разом з телеведучою, актрисою і режисером Дашею Трегубовою!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Монастирська ізба

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 250 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Для крему:

  • Сметана (жирністю 25%) – 600 мл
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Лимонний сік – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

  1. Вершкове масло перетираємо з борошном
  2. Додаємо сметану і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто

Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин

Готуємо сметану для крему

  1. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина
  2. Відправляємо в холодильник на годину

Формуємо трубочки з тіста з вишнею

  1. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині й довжині. Для цього готуємо паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізаємо смужки тіста по паперовому шаблону
  2. На смужку тіста викладаємо ряд попередньо відціджених вишень і залеплюємо трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюємо їх виделкою в декількох місцях
  3. Випікаємо трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 ° С. Готові трубочки охолоджуємо

Для того, щоб трубочки не деформувались при випіканні, використовуємо вишню у власному соку

Готуємо сметанний крем

Відціджену сметану збиваємо з цукровою пудрою. В кінці збивання додаємо м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним

Готуємо просочення для торта

У вишневий сік додаємо 1 ст.л. вишневого лікеру, добре розмішуємо

Формуємо торт

  1. Охолоджені трубочки викладаємо на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1
  2. Кожен шар, просочуємо просоченням, а потім перемащуємо кремом
  3. Верхівку торта покриваємо кремом, товщиною 1 см, щоб він добре просочився
  4. Монастирську ізбу посипаємо зверху мигдальними пластівцями

Готовий торт повинен настоятися 10-12 годин


Вишня у власному соку

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вишня без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 300 г
  • Вода – 50 мл
  • Крохмаль – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Засипаємо вишню цукром і ставимо на середній вогонь. Проварюємо вишню 5-7 хвилин
  2. Знімаємо вишню з вогню. Розводимо в холодній воді крохмаль. Додаємо в розведений крохмаль гарячу, але не киплячу рідину. Доводимо вишню з крохмалем до кипіння і вимикаємо
  3. Приготовану вишню використовуємо як начинку для торта Монастирська ізба

Вишневий сік

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня – 1,5 кг
  • Цукор – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню з кісточками розминаємо. Потім перетираємо вишню через сито так, щоб в ситі залишилися вишневі кісточки і шкірка
  2. Отриманий вишневий сік з м’якоттю ставимо на великий вогонь, відразу після закипання зменшуємо вогонь і варимо 3-5 хвилин без цукру. Потім додаємо цукор і знову додаємо вогонь
  3. Коли цукор розчиниться, а сік закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо сік ще 5 хвилин. Вишневий сік готовий

Такий сік можна консервувати на зиму: залити гарячим в стерилізовані банки і закатати


Вишневий слаш

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Стигла вишня без кісточок – 200 г
  • Вишневий сік – 100 мл
  • Подрібнений лід – 300 г
  • Пряник – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вишню, вишневий сік і пряник подрібнюємо за допомогою блендера. Кубики льоду подрібнюємо на крижану крихту
  2. У склянку насипаємо крижану крихту і заповнюємо її вишневим слашем. Напій відразу подаємо до столу

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати торт Монастирська ізба: відеорецепт. Частина 2



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю