Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Переможницядругого сезона шоу «МайстерШеф» Ліза Глинська готує просто дивовижні мафіни! Причому, не тільки солодкі — з шоколадом та ягодами, але й з … беконом!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати шоколадні маффіни — покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Борошно вищого сорту — 200 г
  • Топлений шоколад — 80 г
  • Цукор — 100 г
  • Розпушувач — 2 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло  82,5% — 45 г
  • Молоко 2,6% — 200 мл
  • Вишневі цукати — 100 г

Спосіб приготування

  1. Розтоплюємо на боняній бані шоколад та масло. Даємо їм охолонути до кімнатної температури.
  2. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати нічого не потрібно.
  3. Потім ріжку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим — це 15-20 рухів ложкою.
  4. Додаємо вишневі цукати та двома-трьома перемішуючими рухами розподіляємо їх в тісті.
  5. Якщо ми використовуємо металічні форми, то змащуємо їх вершковим маслом та трохи присипаємо борошном. Заповнюємо форми тістом.
  6. Посипаємо кожен маффін цукром та ставимо в духовку, розігріту до 205°С. Випікаємо 18-20 хвилин.

Ягодні маффіни

Інгредієнти

  • Борошно вищого сорту — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/2  ч. л.
  • Мускатний горіх — 1/4 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 100 г
  • Молоко 2,6% — 150 мл
  • Чорниця — 100 г
  • Смородина — 100 г

Спосіб приготування

  1. Ягоди миємо та обсушуємо паперовим рушником.
  2. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати непотрібно.
  3. Потім рідку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим. Це 15-20 рухів ложкою.
  4. Ділимо тісто на 2 частини, в одну додаємо чорницю, обсипану борошном, в іншу — смородину в борошні.
  5. Пару разів перемішуємо тісто, розподілячи ягоди. Змащуємо форми вершковим маслом та трохи притрушуємо борошном.
  6. Заповнюємо форми тістом та посипаємо кожен маффін цукром. Ставимо в духовку, розігріту до 205°С та випікаємо 18-20 хвилин.

Солоні маффіни

Інгредієнти

  • Твердий сир — 100 г
  • Бекон — 80 г
  • Кріп — 2-3 веточки
  • Часник — 1 зубчик

Для тіста:

  • Борошно вищого сорту — 250 г
  • Молоко — 170 мл (2,6%)
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Цукор — 0,5 ч.л.
  • Розпушувач — 2 ч.л.
  • Олія  — 70 мл

Спосіб приготування

  1. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати непотрібно.
  2. В рідку частину додаємо чавлений часник та дрібно нарізанний кріп. Потім рідку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим.
  3. Додаємо в тісто нарізанний дрібними кубиками твердий сир та ще раз злегка перемішуємо тісто для рівномірного розподілення інгредієнтів.
  4. Заповнюємо тістом формочки. Вставляємо троянду з бекону та відправляємо маффіни в духовку на 20-25 хвилин при температурі 205°С.

Дивіться також відео приготування маффінів («Все буде смачно!»)



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю