Ікра з баклажанів від Сергія Калініна (Все буде смачно!)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Как сделать из баклажанов самую вкусную «заморскую» икру, приготовить пирог и даже баклажаны в карамели рассказывает кулинарный эксперт Сергей Калинин

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 кг
  • Болгарский перець — 200 г
  • Ріпчата червона цибуля — 100 г
  • Морква — 150 г
  • Помидоры — 200 г
  • Чеснок — 4 зубчика
  • Подсолнечное масло — 30 мл
  • Укроп — 10 г
  • Соль — 1 ч.л.
  • Сахар —1 ч.л.
  • Перец черный молотый перец — по вкусу

Як готувати

У баклажанів зрізаємо плодоніжки, розрізаємо баклажани навпіл та натираємо сіллю. Залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо.

Болгарский перець проколюємо гостим ножем чи виделкою. Викладаємо овочі на деко, застелене пергаментом, так запікаємо 25 хвилин при температурі 210°С.

Помідори очищаємо від шкірки та перебиваєм в бленері. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього натерту моркву й смажимо 5 хвилин, доки морква не стане м’якою.

Готуємо ікру

Викладаємо цибулю та моркву в кастрюлю з товстими стінками. Запечені баклажани очищуємо від шкурки й дрібно нарізаємо.

Відправляємо до кастрюлі з цибулею та морквою. У перця зрізаємо плодоніжку, знімаємо шкурку, чистимо від насіння та розрізаємо його навпіл.

М’якіть перця також подрібнюємо та змішуємо з іншими інгредієнтами.

Додаємо сік болгарського перцю та часник. Заливаємо томатною пастою й залишаємо тушитись на маленькому вогні 15-20 хвилин. Додаємо в ікру сіль, цукор та перець, знімаємо її з вогню та перебиваємо до стану каші в блендері.

Знову ставимо ікру на вогонь. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Закриваємо ікру

Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки та закатуємо. Перевіряємо на герметичність, завертаємо в одіяло та залишаємо до застигання.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю