Шарлотка от Аллы Ковальчук и Елены Стеценко («Все буде смачно!»)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Осень — яблочный сезон! Настоящие яблочные шедевры по рецептам Аллы Ковальчук — яблочную шарлотку, запеченные яблоки и яблоки в карамели — мы готовили вместе с карпатской мольфаркой, победительницей 13-го сезона «Битвы экстрасенсов» Еленой Стеценко

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Шарлотка

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яблука – 5 шт. (600 г)
  • Ізюм – 1 стакан (155 г)
  • Лимонний сік – 50 мл (1 лимон)
  • Кориця – 1/2 ч. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 50 г
  • Рослинно-вершкова суміш для змащування форми – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Миємо яблука, очищаємо їх від шкірки і серцевини

Нарізаємо яблука дольками розміром 1,5-2 см. Збризгуємо яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додаємо корицю і коньяк

Ізюм замочуємо в теплій воді на 5-7 хвилин. Потім обсушуємо на паперовому рушнику

Готуємо форму для випічки

Змащуємо форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипаємо крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до форми і не підгоріла

Готуємо тісто

Збиваємо яйця протягом 1 хвилини. Потім поступово додаємо цукор і збиваємо до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі

У борошно додаємо розпушувач, добре перемішуємо. Борошно з розпушувачем поступово додаємо до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою

Формуємо шарлотку

На дно форми викладаємо дольки яблук у формі квітки. Яблука присипаємо крохмалем, щоб вони добре тримали форму

Посипаємо яблука родзинками. Заливаємо фрукти тістом. Накриваємо форму фольгою, щоб шарлотка не ​​підгоріла. Проколюємо фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходила зайва пара і шарлотка не ​​відсиріла

Випікаємо шарлотку в духовці при 180 °C 35-40 хвилин

Готову шарлотку в формі викладаємо на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми. Перевертаємо шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога

Подаємо шарлотку через 15-20 хвилин після випічки


Запечені яблука з апельсинами й інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 3 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Інжир – 100 г
  • Кориця – 1/2 ч. Л.
  • Лимонний сік – 50 мл (1 лимон)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готовим начинку

Апельсин очищаємо і нарізаємо кубиком 1х1 см. Інжир також нарізаємо кубиком 1х1 см

До нарізаних фруктів додаємо корицю, все добре перемішуємо

Готуємо яблука

Яблука промиваємо. Зрізаємо верхівки яблук, щоб залишилися кришечки діаметром 1-1,5 см

Ложкою видаляємо серединки яблук. Збризгуємо яблука всередині й у місцях зрізів лимонним соком, щоб вони не потемніли

У яблуневої кришечки вирізаємо плодоніжки – щоб утворився отвір, через який буде виходити зайвий пар. Наповнюємо яблука начинкою. Щоб яблука не ​​тріснули під час випікання, загортаємо їх смужками з фольги шириною 1,5-2 см

Накриваємо яблука кришечкою. Випікаємо фаршировані яблука в розігрітій до 180 °C духовці 20 хвилин

Подаємо яблука з медом


Яблука в карамелі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор – 400 г
  • Вода – 50 мл
  • Лимонний сік – 50 мл

Для прикрашання:

  • Палички кориці – 3 шт.
  • Мигдальні пластівці – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Миємо яблука і ретельно витираємо насухо. Чистимо яблука від плодоніжки і вставляємо в яблука палички кориці

Широке пласке блюдо застилаємо пергаментним папером, змащуємо рафінованою соняшниковою олією – щоб готові яблука в карамелі не приклеїлися до тарілки

Готовим карамель

У каструлю з товстим дном наливаємо воду, додаємо лимонний сік, потім всипаємо цукор

Починаємо варити карамель на середньому вогні. Коли карамель закипить, зменшуємо вогонь, щоб карамель не підгоріла

Перемішувати карамель при приготуванні не можна, щоб вона не кристалізувалася

Варимо карамель протягом 10 хвилин до бурштинового кольору і рідкої тягучої консистенції

Занурююємо яблука на паличці кориці в карамель так, щоб карамель повністю покрила яблуко

Зверху посипаємо яблука в карамелі мигдальними пластівцями. Готові яблука в карамелі викладаємо на тарілку

Щоб карамель добре застигла, ставимо яблука в холодильник на 20 хвилин


Дивіться також відео приготування яблук (Все буде смачно!)



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю