Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Знайомий і улюблений печінковий торт! Разом з експертом тележурналу Все буде добре Ольгою Метельською Алла Ковальчук приготувала торт з телячої печінки, кекс з курячою печінкою, а також навчила готувати домашній майонез!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Торт з телячої печінки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Теляча печінка – 600 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко (2,5%) – 500 мл
  • Борошно (обсмажене) – 200-250 г
  • Цибуля – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Соняшникова олія – ​​80 мл
  • Рослинно-вершкова суміш – 20 г
  • Домашній майонез – 500 мл
  • Адигейська сіль – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Телячу печінку відправляємо в гарячу воду на 3-5 хвилин. Після знімаємо з неї тонку верхню плівку
  2. Розрізаємо печінку на кілька шматків й очищаємо від жил. Двічі пропускаємо печінку через м’ясорубку. Після першого разу додаємо до фаршу трохи соняшникової олії, щоб він вийшов максимально однорідним
  3. Змішуємо яйця, молоко і розтоплену рослинно-вершкову суміш. Поступово додаємо фарш і обсмажену на сухій пательні муку. Доводимо печінкове тісто до стану сметани. Приправляємо адигейською сіллю
  4. Наливаємо печінкове тісто черпаком на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо на середньому вогні до появи скоринки – приблизно 3-5 хвилин. Після цього перевертаємо і смажимо печінковий корж ще близько 2-3 хвилин до повної готовності. Так само випікаємо ще 9 коржів
  5. Готуємо начинку для торта: цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо до м’якості. Моркву натираємо на крупній тертці й додаємо до цибулі разом з двома ложками кип’яченої води. Тушкуємо овочі разом ще 8-10 хвилин. Цибулю і моркву перекладаємо в друшляк, щоб вони охололи, а також, щоб зайве масло могло стікти

Формуємо торт

  1. На кожному коржу рівномірно розподіляємо спочатку майонез (залишаємо 1 см від краю), а потім – морквяно-цибульну начинку
  2. Верхній корж повністю змащуємо майонезом
  3. Прикрашаємо натертим звареним круто жовтком і гілочками зелені
  4. Печінковий торт ставимо в холодильник на годину

Кекс з курячою печінкою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Петрушка – 50 г
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинно-вершкова суміш – 20 г
  • Соняшникова олія – ​​100 мл
  • Молоко (2,5%) – 125 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 5 г
  • Перець – 2 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо цибулю та моркву дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинно-вершковій суміші до золотистого кольору. Додаємо курячу печінку, нарізану невеликими шматочками, й обсмажуємо все разом ще 5 хвилин, постійно помішуючи
  2. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо цукор, перемішуємо
  3. Натираємо сир на крупній тертці. Подрібнюємо петрушку
  4. Змішуємо яйця, молоко і соняшникову олія. Додаємо тертий сир і борошно з розпушувачем. Вмішуємо в тісто остиглі овочі з курячою печінкою
  5. Заливаємо тісто у форму, застелену пергаментом, і ставимо в попередньо розігріту до 180 ° C духовку на 45-50 хв

Домашній майонез

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 10 г
  • Цукор – 25 г
  • Кип’ячена вода – 50 мл
  • Гірчиця – 5 мл
  • Лимонний сік – 15 мл
  • Соняшникова олія – 300 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо яйця, сіль, цукор, холодну кип’ячену воду, столову гірчицю і лимонний сік
  2. Збиваємо міксером або погружним блендером. Соняшникову олія додаємо в масу тонкою цівкою, продовжуючи збивати до однорідного стану

Адигейська сіль

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Часник – 2 зубчики
  • Червоний мелений перець – 2-3 г
  • Чорний мелений перець – 2-3 г
  • Коріандр – 2 г
  • Хмелі-сунелі – 1 г
  • Сіль – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо всі спеції. Розрізаємо два зубчики часнику і розтираємо все разом в ступці або товкачем


Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 4



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю