Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів

Переглянути відгуки

Ліза Глинська поділилася з нами і Яною Соломко своїми кращими рецептами шоколадного фондану, брауні й шоколадного фондю!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Шоколадний фондан

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 170 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Какао – 1-2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтоплюємо на паровій бані шоколад і вершкове масло: набираємо в невелику каструлю або сотейник воду – буквально 2 см заввишки, і ставимо на вогонь до закипання
  2. Беремо миску (краще з товстого вогнетривкого скла), яку можна поставити зверху на сотейник так, щоб дно миски не торкалося киплячої води. Розтоплюємо шоколад і даємо йому охолонути до температури 30-36 °С
  3. Збиваємо яйця з цукром до розчинення цукру. Вводимо збиті яйця в шоколадну масу, додаємо борошно, все ретельно перемішуємо
  4. Відкладаємо частину тіста у форми для льоду і ставимо в морозилку до повного замерзання
  5. Змащуємо форми для випікання збитим маслом, посипаємо поверхню какао-порошком
  6. Розливаємо по формах тісто, в тісто опускаємо заморожені кубики начинки
  7. Ставимо форми на деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 8-10 хвилин

 


Шоколадне фондю

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 200 г
  • Апельсиновий сік – 2 ст.л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Білий ром – 1 ст.л.
  • Банан – 2 шт.
  • Ананас – 1 шт.
  • Ківі – 2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вершки доводимо до кипіння. Розчиняємо в них подрібнений шоколад. Додаємо ром і апельсиновий сік, ретельно перемішуємо
  2. Отриману шоколадну масу, помішуючи, переливаємо в посуд для фондю
  3. Ананас, банан і ківі нарізаємо невеликими шматочками. Банан, щоб не потемнів, скроплюємо апельсиновим соком
  4. Нанизуємо фрукти на шпажки, занурюємо в теплий шоколадний крем

 


Брауні

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 150 г
  • Вершкове масло – 170 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 70 г
  • Сіль – дрібка
  • Волоські горіхи – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Масло і шоколад розтоплюємо на паровій бані, злегка охолоджуємо
  2. Змішуємо яйця з цукром, потім з’єднуємо яєчну і шоколадну суміш. Додаємо борошно і сіль
  3. Горіхи підсмажуємо на пательні, даємо охолонути, потім злегка подрібнюємо. Додаємо в тісто
  4. Духовку розігріваємо до 180 ° C. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом, виливаємо зверху тісто, рівняємо і випікаємо 35-40 хвилин

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 4

Читайте, як приготувати кекс з мандаринами від Євгена Клопотенка на Новий рік 2018 тут.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Сирний торт без випікання від Тетяни Литвинової (відеорецепт)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита запечена качка від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Жюльєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно) (відео)
Новорічний салат з кальмарами від Влада Ями


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю