Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Свинячий паштет з овочами і куряче парфе зроблять ваш новорічний стіл по-справжньому святковим! Алла Ковальчук розповіла нам і стилісту Роману Мєдному, як приготувати печінковий паштет, який стане відмінною закускою на Новий рік

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Класичний паштет зі свинячої печінки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свиняча печінка – 800 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Коньяк – 40 мл
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1,5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – щіпка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сушений чебрець – 1 ч.л.
  • Рослинна олія для смаження

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Печінка миємо, натираємо сіллю, прибираємо плівки. Розрізаємо, вирізаємо з товстої, центральній частини жилки і протоки. Заливаємо холодною водою, додаємо цукор, доводимо до кипіння. Знімаємо піну, додаємо лавровий лист. Варимо 25 хвилин.
  2. Очищаємо часник, давимо його і підсмажуємо на олії, після виймаємо. Цибулю розрізаємо на чотири частини, моркву натираємо на крупній тертці, пасеруємо овочі на ароматизированій часниковій олії під кришкою.
  3. Відварену печінку обсушуємо, нарізаємо шматочками 3х4 см і викладаємо до овочів. Обсмажуємо печінку 1-2 хвилини, прибираємо з плити, поливаємо коньяком і підпалюємо.
  4. Подрібнюємо печінку з овочами в м’ясорубці з дрібними отворами, потім перетираємо блендером до однорідного пастоподібного стану. Розм’якшене масло збиваємо до пишності, потім по 1 столовій ложці додаємо в нього перетерту печінку, акуратно змішуючи.
  5. Додаємо сіль, перець і 1 чайну ложку сушеного чебрецю.
  6. Готовий паштет викладаємо у форму, поливаємо топленим вершковим маслом. Відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Парфе з курячої печінки з підсмаженою шавлією

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Куряча печінка – 450 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Оливкова олія – ​​100 мл
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Коньяк – 50 мл
  • Сіль – щіпка
  • Мелений чорний перець – щіпка
  • Шавлія – ​​12 листочків
  • Сушена рубана паприка – для прикраси

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Видаляємо у печінці сполучні тканини.
  2. Розігріваємо в пательні оливкову олій й обсмажуємо шавлію до хрускоту, близько 30 секунд. Потім в цю ж олію викладаємо курячу печінку. Смажимо її, поки вона не підрум’яниться і буде рожевою в середині – близько 3 хвилин. Вливаємо коньяк і готуємо ще 1 хвилину.
  3. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю з часником, підсмажуємо на слабкому вогні до розм’якшення цибулі. Подрібнюємо печінку разом зі смаженими цибулею і часником в однорідне пюре. Виливаємо по стінці топлене вершкове масло, ретельно перемішуємо. Приправляємо сіллю і перцем.
  4. Викладаємо паштет у формочки, прикриваємо зверху фольгою. Ставимо форми на деко в розігріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин. На нижній рівень духовки ставимо ємність з водою.
  5. Після запікання форми з парфе заливаємо топленим маслом, прикрашаємо смаженою шавлією і рубаною сушеною паприкою. Ставимо в холодильник на 1-2 години.

Читайте також: Соковита качка в духовці від Сергія Калініна і Оксани Байрак (Все буде смачно)

Як приготувати печінковий паштет: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати печінковий паштет: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати печінковий паштет: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати печінковий паштет: відеорецепт. Частина 4



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Олів’є від Олександра Лещенка
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю