Київський торт від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Як приготувати повітряний київський торт з ніжним заварним кремом та хрустким коржем знає Алла Ковальчук

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти

  • Яйця — 12 шт для крему, 6 шт для коржів.
  • Цукор — 800 г
  • Пшеничне борошно 2-го сорту — 100 г
  • Кешью — 450 г
  • Ванільний цукор — 30 г
  • Масло 82,5% — 400 г
  • Молоко 2,6% — 350 мл
  • Какао — 20 г
  • Коньяк — 20 мл

Київський торт – покроковий рецепт приготування

Готуємо коржі для торту

Для коржів потрібні: яйця, цукор, борошно, ванільний цукор та горіхи кешью.

  1. Горіхи обсмажуємо в духовці з двох сторін при температурі 150°С 5-7 хвилин до золотистості. Кожні 2 хвилини горіхи потрібно встряхувати
  2. Білки відділяємо від жовтків. для коржів беремо тільки білки — вони дадуть повітряну та легку структуру торту. Жовтки ставимо в холодильник, накрив харчовою плівкою

    Для приготування коржів використовуються тільки зістарені білки. Для цього їх залишають при кімнатній температурі на ніч або ж двічі пропускають через сито

  3. Підсмажені горіхи мелемо скалкою в велику крихту. Додаємо до них 500 г цукру та 3, 5 ст.л. борошна і добре перемішуємо
  4. За допомогою міксеру взбиваємо білки — спочатку на маленькій швидкості, а коли вийде піна, вже на більшій. В процесі взбивання додаємо 20 г ванільного цукру. Білки взбиваємо до густої піни
  5. Змішуємо білки з сухими інгредієнтами — аби білки не впали, суміш насипаємо оборежено та поступово. Розмішуємо лопаткою знизу-вверх.

Печемо торт

Використовуємо 2 однакові форми для запікання, краще круглі та роз’ємні. Дно застилаємо пергаментом.

  1. Розливаємо по половині маси в кожну форму — вона повинна щільно покривати все дно. Під час випікання корж виросте в 2 рази, тому товщина шару має бути 1-1,5 см.
  2. Ставимо форми в розігріту до 150°С духовку. Через 15-20 хвилин зменшуємо температуру духовки до 120°С. Випікаємо коржі годину
  3. Відкриваємо духовку, але залишаємо форми ще на півгодини — щоб коржі не впали від різкого перепаду температур.

Готуємо крем «Шарлотт»

  1. Змішуємо 12 жовтків та 300 г цукру. Додаємо ще 350 мл молока
  2. Розмішуємо все вінчиком, щоб жовтки поєдналися з молоком
  3. Нагріваємо суміш до загустіння, щоб жовтки заварилися. Для цього переливаємо суміш в сотейник та тримаємо на маленькому вогні, постійно помішуючи 5-10 хвилин до прозоро-жовтого кольору
  4. Знімаємо крем з вогню та переливаємо в окрему миску, щоб він не продовжував уварюватися та не розшарувався. Миску можна поставити на лід, щоб крем швидше вистигнув до кімнатної температури
  5. Взбиваємо міксером масло в пишну піну, поступово додаючи вистигнувшу кремову основу. Додаємл в крем 10 г ванільного цукру і 1 ст.л. коньяка.

Готуємо масляний крем

Взбиваємо 200 г масла та 100 г цукрової пудри міксером до пишного та густого крему

Складаємо торт

Ділимо крем «Шарлотт» на 2 частини — побільше та поменше. 2/3 частини крему (приблизно 500-600 мл) піде на те, щоб змазати торт зверху та з боків. Додаємо в цю частину 1 ст.л. какао-порошку та перемішуємо. Друга частина крему (200-300 мл) залишається для прошарування.

Виймаємо коржі з духовки. Вони повинні піднятися в 2 рази та стати світло-бежевими та пористими. даємо їм вистигнути при кімнатній температурі не менш, як 6 годин, а краще всі 10-12.

Беремо широку плоску тарілку, а краще тортницю. В центр кладемо ложку крему, на нього викладаємо корж гладкою стороною вниз. Зверху накладуємо крем «Шарлотт» та змащуємо ним корж. Товщина прошарування має бути такою ж, як товщина коржа.

Викладаємо зверху другий корж та злегка притискаємо.

Обережно широким довгим ножем або металевою лопаткою змащуємо торт зверху та з боків шоколадною частиною крему. Прикрашаємо торт малюнками з масляного крему. Для кремових троянд можна взяти широкі зубчаті насадки на кондитерський шприц.

Даємо крему застигнути, щоб торт краще тримав форму — для цьього ставимо його на 30 хвилин в холодильник. Перед подачею посипаємо київський торт тонким шаром горішків.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю