Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Ароматні пряники так нагадують нам дитинство, відразу згадуєш Новий рік або День святого Миколая. Кулінарний експерт Алла Ковальчук розповіла шоумену й телеведучому Дмитро Танковичу як приготувати смачні пряники до святкового столу!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Класичні пряники

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Пшеничне борошно другого сорту – 360 г
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 75 мл
  • Лимонна кислота – 1 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Коньяк – 20-30 мл
  • Сода – 1 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Сухі духи (пряність) – 10 г
  • Палений цукор – 15 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор заливаємо гарячою водою і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо лимонну кислоту. Тримаємо на мінімальному вогні ще 20-25 хвилин. Знімаємо з вогню сироп і охолоджуємо.
  2. Додаємо палений цукор і 2/3 борошна. Активно перемішуємо. Заварне тісто розгортаємо на пласт і залишаємо остигати на деко 10-15 хвилин.
  3. Злегка збиваємо яйце і розмішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Борошно, що залишилося змішуємо з сухими духами, содою і розпушувачем. В остигле заварне тісто додаємо коньяк, яєчно-масляну і борошняну суміші. Тісто добре замішуємо і розкачуємо.
  4. Чашкою або склянкою вирізаємо круглі пряники (можна вирізати спеціальними формочками). Якщо ви готуєте пряники з начинкою, то її викладаємо по центру, збираємо краї тіста і скочуємо в долонях кульку.
  5. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо пряники. Проколюємо їх виделкою і змащуємо збитим жовтком.
  6. Випікаємо пряники при 220-240 ° C 10-15 хвилин. Після випікання змащуємо їх охолодженою глазур’ю.

Сироп з паленого цукру

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вода – 220 мл
  • Цукор – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Цукор розбавляємо в воді й ставимо на вогонь. Чекаємо, коли цукор стане темного кольору, потім заливаємо воду і кип’ятимо, поки маса не стане однорідною.


Сухі духи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Коріандр – 2 г
  • Кориця – 3 г
  • Кардамон – 1,5 г
  • Мускатний горіх – 0,5 г
  • Гвоздика – 1,5 г
  • Аніс зірчастий – 1 г
  • Запашний перець – 4-5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі спеції ретельно перетираємо в ступці в дрібний порошок.


Глазур для пряників

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукор – 225 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 100 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор з водою кип’ятимо до проби на м’яку кульку.
  2. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром в густу піну.
  3. Гарячий сироп поступово вливаємо тонким струменем в збиті білки, не припиняючи збивати.
  4. Охолоджуємо глазур і змащуємо нею гарячі пряники.

Імбирні пряники

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Світле пиво – 200 мл
  • Борошно – 360 г
  • Мелений імбир – 10 г
  • Кориця – 2 г
  • Мускатний горіх – 0,5 г
  • Харчова сода – 1 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Апельсинові цукати – 50 г
  • Подрібнений мигдаль – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо борошно, спеції і соду з розпушувачем. В окремому посуді ретельно перемішуємо яйця, цукор, розм’якшене масло і пиво.
  2. Змішуємо вміст двох мисок, додаємо подрібнені мигдаль і цукати. Замішуємо тісто, розкочуємо і вирізаємо з нього пряники будь-якої форми.
  3. Викладаємо пряники на деко з пергаментом, змазаним маслом. Випікаємо при 180 ° C 30-40 хвилин. Готові пряники прикрашаємо глазур’ю.

Більше рецептів до Нового року дивіться тут Рецепти на Новий рік 2018



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю