Жюльєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно) (відео)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Класичний жюльєн з куркою, жюльєн з овочами, а також соус бешамель — цими рецептами поділилася з нами Тетяна Литвинова. Помогав готувати Тетяні співак та танцюрист Дмитро Монатик

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Жюльєн з куркою та грибами

Інгредієнти

  • Куряче філе — 150 г
  • Печериці — 150 г
  • Цибуля — 80 г (для тушкування) + 145 г (для бульйона)
  • Сир гауда — 60 г
  • Олія — 15 мл
  • Масло — 15 г
  • Сіль — 10 г (2 ч.л.)
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перец — 1 горошина
  • Гвоздика — 1 бутон
  • Біле сухе вино — 50 мл

Спосіб приготування

  1. Відварюємо куряче філе, додаємо цибулю, сіль, перець, лавровий лист та гвоздику. Цибулю та печериці дрібно нарізаємо
  2. Тушкуємо цибулю в суміші олії та масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино та тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на паперовий рушник. На окремій пательні підсушуємо печериці
  3. Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби та цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо
  4. Розкладаємо жюльєн по кокотницям або порційним керамічним формочкам та густо посипаємо натертим сиром. Ставимо страву в розігріту духовку та випікаємо при 200°С 10-15 хвилин.

Овочевий жюльєн

Інгредієнти

  • Гливи — 150 г
  • Морква — 100 г
  • Цибуля гострих сортів — 150 г
  • Сир гауда — 60 г
  • Олія — 30 мл
  • Масло — 30 г
  • Сухе біле вино — 50 мл
  • Сіль — 1,5 г (дрібка)

Спосіб приготування

  1. Овочі та гриби дрібно нарізаємо. Тушкуємо цибулю та моркву в суміші олії та масла 15 хвилин. Додаємо гливи та тушкуємо ще 5 хвилин.
  2. Наливаємо в пательню вино та тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім викладаємо на паперовий рушник
  3. Коли папір вбере залишки жиру, перекладаємо овочі та гриби в миску та заливаємо соусом бешамель. Доборе перемішеємо та розкладаємо жюльєн в кокотниці з булочок
  4. Густо посипаємо все натертим сиром
  5. Запікаємо жюльєн при 200°С 10-15 хвилин.

Соус «Бешамель»

Інгредієнти

  • Борошно — 30 г
  • Масло (82,5%) — 30 г
  • Молоко (2,6%) — 600 мл
  • Мускатний горіх — 1/4 ч.л.
  • Сіль — 1,5 г (дрібка)
  • Чорний мелений перець — дрібка

Спосіб приготування

  1. В сотейнику розтоплюємо масло та рівномірно посипаємо зверху борошно
  2. Обсмажуємо 2 хвилини. Тоненькою цівкою додаємо молоко, постійно помішуючи соус.
  3. Додаємо сіль, перець та мускатний горіх. Прогріваємл все на маленькому вогні зе 5 хвилин, доки соус не загусне

Як приготувати жюльєн — відеорецепт приготування




Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю