Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Домашній зефір - це справжнє диво! Ліза Глинська знає, як в домашніх умовах приготувати зефір, який в рази перевищить магазинний!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Домашній зефір

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука кислого сорту – 500 г
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 70 мл
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Желатин – 25 г
  • Буряковий сік

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і викладаємо зрізом вниз на застелене пергаментом деко. Запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин

2. Желатин замочуємо в воді (2,5 ст.л.). Залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розтоплюємо желатин на водяній бані, стежачи, щоб він сильно не нагрівся: желатин не можна доводити до кипіння!

3. Готові яблука перебиваємо блендером в пюре і перетираємо через сито. Додаємо ванільний цукор

4. У сотейник наливаємо воду (70 мл) і насипаємо цукор. Ставимо сотейник на середній вогонь і варимо сироп, не помішуючи, до температури 118 градусів

Щоб перевірити сироп на потрібну консистенцію, налийте в миску холодну воду і капніть в неї трохи сиропу. Потім спробуйте краплю, що згорнулася, на дотик: якщо вона м’яка і пружна, то сироп готовий

5. Яблучне пюре злегка збиваємо так, щоб воно трохи збільшилося в обсязі й наситилося повітрям.

6. Яєчний білок злегка збовтуємо і вливаємо половину в яблучне пюре. Збиваємо, поки маса не збільшиться в об’ємі й не побіліє. Потім додаємо білок, що залишився і продовжуємо збивати ще 5 хвилин.

7. У яблучно-яєчну масу починаємо вливати тонкою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати. Збиваємо, поки маса не стане ледь теплою

8. На цьому етапі вводимо розчинений желатин

9. Ставимо суміш на крижану баню і продовжуємо збивати, поки вона не загусне і не буде тримати форму

10. Перекладаємо суміш у кондитерський мішок і відкидаємо на деко (або інший плоский предмет), застелене пергаментом, зефір

11. Відправляємо зефір в прохолодне місце на 2 години, щоб він застиг

12. Готовий зефір знімаємо з пергаменту, скріплюємо “трояндочки” між собою плоскою стороною і присипаємо сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.

Маршмеллоу

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Желатин – 30 г
  • Цукор – 400 г
  • Вода – 100 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • Цукрова пудра – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Воду наливаємо в сотейник, насипаємо цукор, ставимо сотейник на середній вогонь і варимо сироп, не помішуючи, до температури 118 градусів

2. Желатин замочуємо в воді (3 ст.л.). Залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розтоплюємо желатин на водяній бані, стежачи, щоб він сильно не нагрівся: желатин не можна доводити до кипіння!

3. Яєчні білки збиваємо до білого в легку піну

4. Починаємо тонкою цівкою вливати в білки гарячий сироп, не перестаючи збивати. Збиваємо масу, поки вона не стане ледь теплою

5. Вводимо в яєчну масу желатин і добре перемішуємо

6. Наповнюємо масою кондитерський мішок і відкидаємо на пергамент довгі тонкі “ковбаски”. Залишаємо маршмеллоу, поки воно повністю не застигне.

Гарячий шоколад

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Молоко – 500 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2,5 ст.л.
  • Кориця – 1/4 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Холодне молоко (50 мл) розводимо з кукурудзяним крохмалем.

2. Чилі очищаємо від насіння і кип’ятимо з молоком протягом хвилини. Потім виймаємо перець, в молоко додаємо корицю і поламаний на шматочки шоколад. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду.

3. В кінці вводимо розведений крохмаль.


Читайте також: Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)


Як приготувати домашній зефір: відеорецепт. Частина 1

Как приготовить домашний зефир: видеорецепт. Часть 2



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю