Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Торт П'яна вишня можна приготувати з простих і доступних продуктів. Кулінар Алла Ковальчук розкрила нам всі секрети приготування цього десерту!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 6 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Какао – 50 г
  • Вишня (свіжа або заморожена, без кісточок) – 350 г
  • Коньяк – 350 мл
  • Молоко 3,2% – 150 мл
  • Вершкове масло – 210 г
  • Шоколад чорний 70% – 300 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розморожуємо вишню без кісточок. Якщо використовуємо свіжі вишні, то видаляємо кісточки.
  2. Викладаємо вишню в миску і заливаємо коньяком. Залишаємо на 12 годин.
  3. Проціджуємо вишню в друшляку, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин.

Готуємо крем

  1. Молоко доводимо до кипіння і додаємо ванільний цукор.
  2. Яйця розтираємо з цукром. Продовжуючи помішувати, вливаємо молоко в яєчно-цукрову суміш. Ставимо масу на вогонь. Постійно помішуючи, проварюємо 5 хвилин.
  3. Переливаємо сироп в миску. Міксером збиваємо вершкове масло, вливаємо сироп. Збиваємо міксером.

Готуємо бісквіт

  1. Форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом. Ставимо форму в холодильник.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і ванільний цукор. Розтираємо жовтки з цукром. Білки збиваємо в піну з цукром. Змішуємо половину білків і жовтки.
  3. Борошно змішуємо з какао, просіюємо в яєчну суміш. Додаємо другу половину білків. Вимішуємо тісто.
  4. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо бісквіт у духовці при температурі 180 °С 30 хвилин.
  5. Виймаємо бісквіт з форми. Даємо охолонути. Відрізаємо верхній шар бісквіта шириною 1,5 см. Виймаємо м’якоть і додаємо її в крем. Перемішуємо.
  6. Додаємо начинку в корж без м’якоті. Викладаємо шаром вишні. Накриваємо тонким коржем.

Готуємо глазур

Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Додаємо молоко. Перемішуємо. Глазур наносимо шаром зверху і з боків торта.

Готуємо шоколадні фігурки

  1. Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Перемішуємо.
  2. На пергаментному папері малюємо частини ялинки. Перевертаємо пергамент. Трафарет готовий.
  3. Відрізаємо новий пергамент, звертаємо його в тонкий конус. Розтоплений шоколад вливаємо в конус. Трохи придавлюючи, малюємо шоколадом частини ялинки на трафареті. Пергамент відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Потім знімаємо застиглі частини ялинки з пергаменту і встановлюємо на рідку глазур на торті.
  4. Ставимо торт в холодильник на 3 години.

Більше новорічних рецептів дивіться в нашій добірці Новий рік 2018|Всі рецепти


Як приготувати торт П’яна вишня: відеорецепт



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Сирний торт без випікання від Тетяни Литвинової (відеорецепт)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита запечена качка від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Жюльєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно) (відео)
Новорічний салат з кальмарами від Влада Ями


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю