Пиріжки на кефірі рецепт від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

У теплу суміш кефіру і сметани додайте сіль, цукор, жовток і соняшникову олію. Потім порціями всипте половину борошна і присипте тісто содою. Досипьте решту борошна. Готове тісто покладіть в миску, змащену маслом, накрийте плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Пиріжки на кефірі

СКЛАДОВІ

  • Кефір (3,2%) – 250 мл
  • Сметана (20%) – 50 мл
  • Борошно – 400 г
  • Сода – 0,5 ч. Л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 35 мл
  • Яйця – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Кефір змішуємо зі сметаною і підігріваємо на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин до 36-37 ° C. У теплу суміш кефіру і сметани додаємо сіль, цукор, жовток і соняшникову олію.

Потім порціями всипаємо половину борошна і присипаємо тісто содою.

Додаємо борошно, що залишилося. Готове тісто кладемо в миску, змащену маслом, накриваємо плівкою і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Вичавлюємо з тіста кульки і розтягуємо їх на коржі. Викладаємо на тісто начинку і робимо пиріжки.

Смажимо пиріжки швом вниз в маслі 3-4 хвилини з кожного боку.

 

Начинка з капусти

СКЛАДОВІ

  • Капуста – 250 г
  • Ріпчасту цибулю – 70 г
  • Морква – 75 г
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 г
  • Чорний мелений перець – 2 г
  • Соняшникова олія – ​​35 мл
  • Вершкове масло – 20 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Цибулю нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці. Капусту шаткуємо, змішуємо з морквою, солимо і мнемо руками.

Розігріваємо в сковороді рослинне масло і вершкове масло. Обсмажуємо цибулю протягом 2 хвилин до прозорості.

Викладаємо на сковороду капусту з морквою, накриваємо кришкою і тушкуємо, помішуючи, протягом 10 хвилин до розм’якшення. Додаємо мелений перець і томатну пасту і тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.

 

Картопляна начинка

СКЛАДОВІ

  • Картопля – 500 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Масло – 35 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 3-5 гілочок

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картопля розрізаємо на частини, заливаємо окропом, додаємо олію і варимо 10-15 хвилин до готовності під кришкою. В середині варіння – солимо її.

Цибулю дрібно нарізаємо і підсмажуємо в маслі.

Зливаємо всю воду з картоплі, розминаємо його в пюре з цибулею і маслом.

Додаємо кріп.

 

Начинка з груш

СКЛАДОВІ

  • Груші – 300 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цукор – 16 г
  • Ванільний цукор – 8 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Груші нарізаємо на кубики розміром приблизно 1 см. У сковороді розтоплюємо масло і додаємо подрібнені груші.

Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні протягом 2 хвилин.

Коли груші злегка підрум’яняться, додаємо цукор і ванільний цукор.

Смажимо ще приблизно 5 хвилин, поки груші не придбають карамельний відтінок.

 

Часниковий соус

СКЛАДОВІ

  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 2 г
  • Сметана (20-25%) – 100 мл
  • Петрушка – 1 гілочка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Очищаємо часник, тиснемо і змішуємо з сіллю і сметаною. Петрушку подрібнюємо і додаємо до соусу.

 

Апельсиновий соус

СКЛАДОВІ

  • Сметана (20-25%) – 100 мл
  • Апельсини – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Кориця – 2 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Натираємо цедру апельсина.

Розрізаємо апельсин навпіл і тиснемо сік з однієї половинки. Додаємо до соку цукрову пудру, цедру і корицю.

З’єднуємо суміш зі сметаною.

Смотрите также видео приготовления пирожков («Все буде смачно!»)



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю