Медовик від Тетяни Литвинової й Ольги Сумської (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 2 разів

Переглянути відгуки

Торт, рецепту якого більше 300 років, люблять всі! Як приготувати найсмачніший медовик Тетяна Литвинова навчила Ольгу Сумську

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Торт «Медовик»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукор – 475
  • Вода – 75 мл
  • Лимонна кислота – 1 г
  • Харчова сода – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 350 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 900 мл
  • Мед – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо патоку

  1. Ставимо сотейник на великий вогонь, насипаємо в нього цукор, наливаємо воду і варимо сироп
  2. Додаємо лимонну кислоту, соду і розмішуємо

Замішуємо тісто

  1. Змішуємо на паровій бані масло, цукор, яйця і патоку. Вимішуємо
  2. Додаємо соду, погашену лимонним соком, потім борошно і вимішуємо тісто

Готуємо коржі

  1. Присипаємо дошку борошном і викладаємо на неї тісто. Розрізаємо тісто на 8 рівних частин
  2. Кожну з них розгортаємо в пласт. Переносимо лист пергаменту з тістом на деко
  3. Випікаємо кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C
  4. З кожного готового коржа вирізаємо форму

Готуємо крем

  1. Сметану збиваємо з цукром міксером
  2. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо
  3. Додаємо мед і перемішуємо

Формуємо торт

  1. Тарілку змащуємо кремом і викладаємо на неї перший корж. Змащуємо його кремом і викладаємо на нього наступний корж. Повторюємо так до останнього коржа
  2. Верхній корж і боки змащуємо кремом
  3. Обрізки подрібнюємо на крихти в блендері. Вирізаємо з паперу трафарет, кладемо на торт і присипаємо дрібними крихтами, а боки – великими
  4. Залишаємо медовик на годину при кімнатній температурі, а потім ставимо його на 2 години в холодильник

Ароматний чай

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорний чай – 10 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • М’ята – 2 гілочки
  • Паличка кориці – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  • Гілочку м’яти б’ємо кухонним молоточком. Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, а м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Натираємо цедру апельсина
  • Чайник обполіскуємо окропом. У теплий чайник насипаємо столову ложку чорного чаю, додаємо півсклянки окропу і змішуємо
  • Додаємо шкірку яблука, пом’яту гілочку м’яти, цедру апельсина і паличку кориці. Заливаємо все окропом, закриваємо кришкою і загортаємо в рушник
  • Настоюємо й охолоджуємо протягом 3 годин

Читайте також: Шоколадний торт за рецептом Ерни Кефер (Все буде добре) (відеорецепт)



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю