Ліниві голубці від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів

Переглянути відгуки

Як приготувати знайомі нам з дитинства ліниві голубці розповідає Алла Ковальчук

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Приготування лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка) — 600 г
  • Яловичина (лопатка) — 600 г
  • Цибуля — 4 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Круглий рис (сирий) — 100 г
  • Білокочанна капуста — 400 г
  • Масло — 50 г
  • Олія — 60 мл
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  • Свіжий укроп — 6-10 гілочок

Як приготувати ліниві голубці

  1. Рис заливаємо водою та доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, промиваємо холодною водою, висипаємо на друшляк та залишаємо стікати. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву натираємо на терці
  2. Пассеруємо овочі на середньому вогні 5-7 хвилин. Перекладаємо їх у миску та залишаємо вистигати
  3. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку. Окремо перекручуємо капусту та зливаємо сік
  4. Змішуємо її з фаршем, рисом, овочами та перемішуємо. Додаємо масло, сіль, чорний мелений перець та подрібнений укроп. Перемішуємо
  5. Вимішуємо фарш руками до однорідності та відбиваємо. Миску з фаршем накриваємоо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 20 хвилин
  6. Набираємо по 2 ст.л. з гіркою фаршу та руками формуємо котлетки
  7. Кип’ятимо воду. На шумовці опускаємо туди голубці, щоб вони обварилися
  8. На дно глибокого деко наливаємо трохи підливи. Викладаємо на нії голубці щільними рядами. Заливаємо томатною пастою та накриваємо фольгою
  9. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Після знімаємо фольгу та ставимо голубці в духовку ще на 5-7 хвилин.

Подаємо ліниві голубці зі сметаною та зеленню.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Циубля — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вода — 100 мл
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Базилік сушений — 1/2 ч. л.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

  1. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на терці
  2. Помідори розрізаємо на половинки та теж натираємо — у руках має залишитися тільки шкірка
  3. Обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо помідори та перемішуємо, обсмажуємо ще 2-3 хвилини
  4. На сухій пательні обсмажуємо борошно, розводимо її у воді до констистенції рідкої сметани та змішуємо з підливкою
  5. Додаємо сіль, перець, базилік та цукор. Тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.

 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка
Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Дієта Надії Матвєєвої
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю