ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

М’ясні шашлички, м’ясні конвертики, загадкова шпундра, свинина по-японськи та свинина по-мадьярськи... Зірки Все буде смачно знають, як смачно та незвично приготувати свинячий окіст. Записуйте рецепти!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

М’ясні шпажки

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст— 1 кг
  • Гірчиця — 20 г
  • Соєвий соус —  125 мл
  • Лимон —  1 шт.
  • Олія —  20 мл
  • Часник —  3 зубчика
  • Чорний мелений перець —  3 г
  • Мускатний горіх —  2 г
  • Паприка —  2 г

Спосіб приготування

  1. М’ясо ріжемо на слайси товщиною 3-4 мм.
  2. Для маринада змішуємо гірчицю з соєвим соусом, додаємо роздавлений часник, лимонний сік, чорний мелений перець, мускатний горіх та паприку.
  3. Викладаємо в маринад шматочки м’яса, перемішуємо та залишаємо на пару годин в холодильнику.
  4. Відбиваємо м’ясо до товщини 2 мм, звертаємо трубочками, викладаємо їх на дощечці, щільно притискаючи одну до одної. Протикаємо дерев’яними шпажками та розрізаємо між ними трубочки.
  5. Обсмажуємо м’ясо на шпажках по 3-4 хвилин з кожної сторони.

Шпундра

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст —  500 г
  • Сало (копчене) —  100 г
  • Буряк —  2 шт.
  • Цибуля —  2 шт.
  • Квас —  250 мл
  • Борошно —  50 г
  • Олія —  20 мл
  • Чорний мелений перець —  6 г
  • Сіль —  10 г
  • Петрушка —  20 гілочок
  • Зелена цибуля —  10 пір’їв
  • Лимонний сік — 10 мл

Спосіб приготування

  1. Сало ріжемо кубиком та обсмажуємо до шкварок.
  2. М’ясо розрізаємо на шматочки, паніруємо в борошні з сіллю та перцем, обсмажуємо на пательні зі шкварками до золотавості
  3. Цибулю нарізаємо четвертинками кілець та обсмажуємо на олії до золотавості
  4. Буряк чистимо та нарізаємо дрібним кубиком. Викладаємо в казанок буряк, м’ясо зі шкварками та обсмажену цибулю. Тушкуємо 5 хвилин. Додаємо лимонний сік, квас, солимо та перчимо. Перемішуємо. Накриваємо кришкою та тушкуємо 1 годину.

Подаємо с зеленню.


М’ясні конвертики Cordon Bleu

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст — 600 г
  • Твердий сир — 150 г
  • Шинка —100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко 2,5% — 125 мл
  • Мак —30 г
  • Борошно —100 г
  • Панирувальні сухарі — 125 г
  • Сіль — 5 г
  • Чорний мелений перець — 3 г
  • Білий мелений перець — 3 г
  • Часнок (сухий) — 2 г
  • Чебрець (сухий) — 2 г
  • Олія — 250 мл

Спосіб приготування

  1. Змішуємо сіль, чебрець, чорний та білий перець, сухий часник. М’ясо ріжемо на шматочки товщиною 1 см, відбиваємо та натираємо спеціями з однієї сторони.
  2. Сир та шинку ріжемо на слайси товщиною 5 мм.
  3. Яйце та молоко взбиваємо до однорідності.
  4. Для паніровки мак зміщуємо з сухарями.
  5. На слайс м’яса зі сторони спецій кладемо шматок сиру, зверху – шинку та знову сир. Завертаємо начинку в м’ясо, як в конвертик.
  6. Обвалюємо конвертики в борошні, потім в яєчному клярі, потім в сухарях з маком. Обсмажуємо у фритюрі до золотавості.
  7. Викладаємо конвертики на паперовий рушник, потім на деко з пергаменом. Запікаємо 10 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

Свинина «Якибута»

Інгредієнти:

  • Свиняний окіст— 1 кг
  • Вода — 1 л
  • Зелена цибуля — 3 стебля
  • Яйця — 3 шт.
  • Редис «дайкон» — 250 г
  • Рис — 25 г
  • Соевий соус — 200 мл
  • Біле десертне вино — 200 мл
  • Цукор — 100 г
  • Корінь імбиру — 30 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Олія — 20 мл

Спосіб приготування

  1. Свяничий окіст розрізаємо на 3 частини поперек волокон та щільно обмотуємо кожну частину кулінарною ниткою
  2. Обсмажуємо свинину на пательні до золотавої скоринки
  3. Перекладаємо м’ясо в каструлю та заливаємо холодною водою. Додаємо зелену цибулю, соєвий соус, мірін або біле десертне вино, цукор, чавлений часник та імбир, відварені яйця та відварену до м’якості редьку
  4. Накриваємо сотейник фольгою, робимо в ній отвори та тушкуємо годину. Після дістаємо свинину з соусу та знімаємо кулінарну нитку
  5. Нарізаємо м’ясо слайсами. Подаємо з розрізанними навпіл яйцями та тушкованую редькою. Поливаємо всю композицію соусом.

Свинина по-мадьярськи

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст — 450 г
  • Печериці —300 г
  • Вершки (15%) — 150 мл
  • Бекон — 50 г
  • Твердий сир — 50 г
  • Цибуля — 1 шт
  • Масло — 30 г
  • Олія — 40 мл
  • Сіль — 10 г
  • Чорний мелений перець — 7 г
  • Паприка — 3 г
  • Мускатний горіх — 2 г
  • Петрушка — 5 гілочок

Спосіб приготування

  1. М’ясо ріжемо слайсами товщиною 1 см та відбиваємо. Змішуємо сіль, чорний мелений перець, паприку та мускатний горіх. Натираємо свинину спеціями.
  2. Нарізаємо соломкою бекон та підсмажуємо до рум’яної скоринки на пательні без олії. Печериці давимо руками та залишаємо тушитися на декілька хвилин. Потім перебиваємо в пюре за допомогою блендера
  3. На жирі від беокну обсмажуємо свинину — по 3-4 хвилини з кожної сторони. Викладаємо на деко з пергаментом.
  4. На кожен слайс м’яса кладемо пюре з печериць, бекон та натертий сир, змішанний з зеленню. Присипаємо перцем та випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.

Страви зі свинячого окосту — відеорецепты



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Крем-брюле і крем-карамель від Тетяни Литвинової і Самвела Адамяна (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
Класичний салат Олів’є від Олександра Лещенка
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Свиняча рулька від Ігоря Місевича (Все буде смачно)
Пиріжки з дріжджового тіста від Алли Ковальчук і Діми Коляденка (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ


Додавання в кулінарну книгу

РЕЄСТРАЦІЯ

Увійти

Забули пароль?

Відновлення паролю