Усього кілька ягід аличі можуть замінити склянку оцту, коли консервуєте томати. І у помідорів з аличою ніжніший смак 🙂
Для маринаду:
- Вода — 17 склянок
- Цукор — 1,5 склянки
- Сіль — 1 чарка (100 г)
- Перець горошком
- Листя хрону
- Лавровий лист
Готуємо маринад.
Воду з цукром та сіллю доводимо до кипіння, додаємо спеції і прянощі.
Консервуємо помідори.
Спочатку помідори паримо — заливаємо звичайною гарячою водою, потім воду зливаємо.
Розкладаємо помідори по стерилізованих банках, додаючи по 6-8 ягід аличі (на літрову банку).
Заливаємо маринадом.
Закриваємо стерилізованими кришками.