Як я не стала гурманом


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 раз

Посмотреть отзывы

Знаєте, чому зараз в Україні такий бум на гастрономію? Чому люди прагнуть приготувати постійно щось нове, чому активно реагують на нові ресторани, невтомно вибивають картки знижок і витрачають 10 баксів на філіжанку сумнівної кави? Голодне радянське дитинство та юність — от у чому проблема. В якийсь момент на голову 25-35-річних звалилось  усвідомлення, що майонез та горошок більше не дефіцит, […]

Найти рецепт из моих ингредиентов

Знаєте, чому зараз в Україні такий бум на гастрономію? Чому люди прагнуть приготувати постійно щось нове, чому активно реагують на нові ресторани, невтомно вибивають картки знижок і витрачають 10 баксів на філіжанку сумнівної кави? Голодне радянське дитинство та юність — от у чому проблема. В якийсь момент на голову 25-35-річних звалилось  усвідомлення, що майонез та горошок більше не дефіцит, згущене молоко валом лежить в супермаркетах — вони наїлись. Але заспокоїтись не можуть досі. Вони нагадують мені  людей блокадного Ленінграду, що багато років після війни ховали за звичкою шматки хліба і збирали пучками пальців на столі крихти. Вони приходять все у нові й нові ресторани і шукають, чим би новим наситити свою по суті ненаситну душу, як забити смак дефіцитного горошку в роті . Фізаліс, руккола, карамболь — на перевірку ці речі виявляються напівгіркокислим не знати чим. Але той пафос, з яким ці штуки пропонуються… Нове, нове…

Я повністю позбавлена поняття голоду, я не люблю їсти. Ні, чисто фізіологічно він у мене буває — я ж жива. Мені пощастило: моя бабця була завмагом великого продуктового магазину. Я зараз не вимахуюсь — просто наявність їжі у домі допомогла мені про неї просто не думати. Чесно, у мене немає улюблених продуктів, улюблених страв (ну, може, кріль, якого готує моя мама у домашній сметані). Я просто їм для того, щоб підтримати організм. Не більше. І я не шкодую про це, коли бачу, як пудові мужики замовляють три таці суші, а потім намагаються дрижачими паличками це все добро з’їсти. Вони нагадують опухлих з голодухи жителів Освенцима. Проблема в тому, що вони не з голодухи і не з Освенцима. Тільки й всього. В нашій країні не заведена спокійна помірність.

Їсти для того, щоб жити. А не жити для того, щоб їсти.

Ось девіз цього блогу. Буяйте.



У меня получилось!
Сохранить в кулинарную книгу

Попробуй еще
Хрустящее тесто из кокосовой стружки
Огуречный сендвич с рыбой и ветчиной
Яичница в форме сердечка на День святого Валентина
Валентинки из блинов к 14 февраля
Салат оливье: классический рецепт
Салат Мимоза: классический рецепт
Манник
Телятина в кофе
Кофе с алкоголем
Кофе ристретто
Кофе с сыром
Нежная телятина тушеная в кофейном соусе
Кутья на Рождество и Старый Новый год — рецепт
Бутерброды к старому новому году — изысканно, дешево и сердито!
На какой воде готовить пищу?



Добавление в кулинарную книгу
Отправить рецепт на почту

ВВЕРХ

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕГИСТРАЦИЯ

Имя
e-mail
Пароль

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

или войти при помощи e-mail

Потерялся пароль?

Потерялся пароль?

На какой e-mail отправить
новый пароль?
Отмена
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глинтвейн от простуды — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо с авокадо