Надибала рецепт солянки. На вихідних приготувала і не шкодую — ДУЖЕ СМАЧНО! Ось рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г яловичини
350 г будь-якого вареного або копченого м’яса (ковбаси, шинки, сосисок і т. і.)
2 цибулини
1 морква
3 солоних огірка
3-4 печериці
3 ст. л. маслин
3 ст. л. каперсів
1/2 лимона
огірковий розсіл на смак (біля 1 склянки)
свіжа зелень петрушки
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Зваріть бульйон з яловичини. Щоб бульйон вийшов смачнішим, можете варити його з 1 очищеною цибулиною і коренем петрушки або селери. Незадовго до закінчення вийміть з бульйону цибулю, коренеплоди і м’ясо, і додайте лавровий лист і духмяний перець.
Дрібно наріжте цибулю, покладіть на розігріту сковороду і смажте на соняшниковій олії до золотавого кольору. Додайте натерту на крупній тертці моркву і пасеруйте ще декілька хвилин.
Наріжте соломкою солоні огірки і покладіть до цибулі і моркви. Якщо у огірків груба шкірка, очистіть їх. Тушкуйте декілька хвилин, потім перекладіть в каструлю з бульйоном.
Наріжте яловичину з бульйону, ковбасу, шинку і сосиски шматочками середньої величини і додайте в каструлю. Щоб солянка вийшла смачнішою, злегка обсмажте м’ясо і ковбасу перед додаванням в каструлю.
Наріжте шампіньйони шматочками і обсмажте їх на сковорідці в невеликій кількості олії . Коли вся грибна рідина википить, перекладіть гриби в каструлю.
Влийте в каструлю огірковий розсіл, додайте каперси і нарізані кільцями маслини, і варіть ще 5-10 хвилин.
Наріжте зелень і додайте в каструлю. Дайте солянці настоятись хвилин 20.
У тарілки з солянкою покладіть кілька скибочок лимону.
Смачного!