5 причин полюбити кабачок

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Загрузка...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Загрузка...
Кабачки в усіх сенсах гарні: на них можна худнути, з ними можна наводити красу і готувати з них все, що забажає душа!
Сохранить в кулинарную книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Легкий салат з кабачка з помідором

1. У кабачках багато вітамінів і мінералів

Кабачок — не тільки смачний і популярний овоч, але і справжній лікар.

Мало того, що в ньому багато калію, кабачок також містить натрій, кальцій, магній, фосфор, мідь і залізо, набір органічних кислот, вітаміни С, В1, В2.

2. На кабачках можна схуднути

У 100 г свіжих кабачків всього лише 27 ккал. Кабачок відмінно засвоюється і прекрасно підходить для найрізноманітніших дієт, в тому числі й для схуднення. А ось відварні кабачки, а також пюре і пудинги, приготовані з цього овоча, будуть корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Хімічний склад кабачка робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких в харчуванні дуже важливо обмеження вуглеводів і жирів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Дієтичні страви з кабачків: 3 простих рецепта

3. Кабачок не викликає алергію

Кабачок має хороші гіпоалергенні властивості. Безумовно, стовідсоткової гіпоалергенності не може гарантувати жоден продукт, але все ж, алергія на кабачок зустрічається надзвичайно рідко.

Не рекомендується захоплюватися кабачками хіба що при захворюваннях нирок, які пов’язані з порушенням виведення калію.

4. З кабачка виходять відмінні маски для обличчя

Маски з кабачків прекрасно пом’якшують, живлять і тонізують. Для відновлення водного балансу сухої шкіри кабачок нарізають на тонкі смужки і на 20 хвилин накладають на обличчя і шию, а вмиваються молоком або водою.

Якщо натерти кабачок і змішати в пропорції 1:2 з запареним геркулесом, то вийде чудова маска для жирної шкіри. З її допомогою можна прибрати жирний блиск і освіжити колір обличчя.

Також кабачок одночасно захищає шкіру від передчасного старіння, покращує мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створює чудовий захист від ультрафіолетових променів.

5. З кабачків можна готувати безліч страв

Кабачок — один з небагатьох овочів, які набагато смачніші в недостиглому вигляді.

Невеликі зелені кабачки можна тушкувати, смажити, фарширувати, маринувати, робити з них оладки, ікру і додавати в інші страви — рецептів маса, від найпростіших, п’ятихвилинних до екзотичних з безліччю інгредієнтів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Деруни з кабачків

Поделиться рецептом
Попробуй еще
12 блюд на Рождество 2019
Оливье по-новому: как сделать салат полезным
Белокочанная капуста, запеченная с сыром
Как питаться во время и после поста: 5 правил
Брокколи с морковью
Домашние конфеты без сахара: 5 простых рецептов
Томатный сок со шпинатом
Вкусно и полезно: топ-3 заготовок на зиму
Как питаться летом: 7 советов для здоровья и красоты
Какой обед взять на работу летом: меню на неделю
Диета №5
Быстрый суп-пюре из кабачков
Как похудеть летом: 5 советов
Радуга здоровья: как по цвету определить пользу овощей и фруктов
Овсянка, сэр: чем полезна овсяная каша


Добавление в кулинарную книгу
Отправить рецепт на почту

ВВЕРХ

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕГИСТРАЦИЯ

Имя
e-mail
Пароль

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

или войти при помощи e-mail

Потерялся пароль?

Потерялся пароль?

На какой e-mail отправить
новый пароль?
Отмена
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка с яблоками в мультиварке
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Постный пирог с яблоками