Як заморозити овочі на зиму

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервация
В заморожуванні овочів на зиму дуже важливо зберегти їх форму, аромат, смак і звичайно ж весь набір вітамінів.
Сохранить в кулинарную книгу

Овочі, які заморожуються на зиму, умовно можна поділити на дві групи:

  • ті, які набувають неприємного запаху. До них відноситься кольорова капуста, болгарський перець, всі види стручкової квасолі, кукурудза;
  • ті, які втрачають форму: помідори, баклажани, кабачки, цукіні.

Для того, щоб кольорова капуста, болгарський перець, квасолю не купували специфічний запах важливо проварити їх перед заморожуванням протягом 2 хвилин. Кукурудзу краще проварити до готовності і вже потім заморозити.

Як заморозити помідори?

Помідори можна заморозити кільцями, шматочками без шкурки або у вигляді томатного пюре.

  1. Для заморозки томатів кільцями досить їх добре вимити і нарізати кільцями. Потім викласти на пергамент і відправити в морозильну камеру.
  2. Коли помідори замерзнуть, їх потрібно перемістити в пакети і відправити в морозилку.

Як заморозити помідори шматочками без шкірки?

  1. Занурюємо в окріп на 2-3 хвилини.
  2. Охолоджуємо під проточною водою.
  3. Очищаємо від шкірки.
  4. Нарізаємо і відправляємо в морозилку.

Як очистити помідори від шкірки?

Як заморозити пюре з помідорів?

  1. Помідори миємо й розрізаємо навпіл. Дуже великі можна нарізати на 4-8 частин. Укладаємо їх в глибоке деко. При бажанні можна підсолити.
  2. Листи ставимо в духовку і запікаємо помодори при 160-180 * С годину-півтори до тих пір поки вони не підв’яляться.

Мета — видалити з помідорів достатню кількість вологи, щоб пюре в подальшому було не надто рідке.

3. Даємо помідорам охолонути. Потім протираємо їх через сито.

4. Отримане пюре розливаємо в силіконові формочки. Можна використовувати форми для мафінів, цукерок і льоду. Відправляємо в морозилку до               повного заморожування.

5. Заморожене томатне пюре перекладаємо в пакет і зберігаємо в морозилці.

Як заморозити баклажани

Баклажани найкраще зберігають форму, якщо перед заморожуванням їх запекти.

  1. Нарізаємо баклажани на кружечки або кубики.
  2. Порізані баклажани поміщаємо в глибоку посуд і гарненько пересипаємо їх сіллю. Залишаємо на годину-дві, після чого промиваємо їх під проточною водою і віджимаємо. Це допоможе уникнути гіркоти.
  3. Деко, в якому будемо запікати овочі, застилаємо пергаментним папером і ретельно змащуємо рослинним маслом.
  4. Викладаємо на нього плоди в один шар і відправляємо в духовку. Вони повинні випікатися при температурі не більше 180 градусів приблизно 40-50 хвилин.
  5. Перекладаємо запечені овочі на паперові рушники і даємо їм охолонути.
  6. У холодному вигляді розподіляємо їх по пакетах і прибираємо в морозильну камеру.

Як заморозити брокколі?

  1. Перед заморожуванням ретельно промиваємо брокколі. Обов’язково переконайтеся, що видалили весь бруд, комах і сміття. Найкраще заморожувати брокколі порційно.
  2. Розбираємо капусту на суцвіття.
  3. У каструлі воду доводимо до кипіння і бланшируємо капусту протягом 2-3 хвилин. Добре це робити порціями, а не всю капусту відразу.
  4.  Пробланшировану капусту опускаємо на 2 хвилини в крижану воду.
  5.  Дістаємо капусту, даємо стекти воді.
  6. Розфасовуємо капусту в пакети для заморозки.
  7. Максимально вичавлюємо повітря з пакетів і відправляємо в морозильну камеру на зберігання.
Поделиться рецептом
Попробуй еще
Консервированные баклажаны с айвой
Варенье из айвы
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Как правильно сушить яблоки: 3 простых способа
Консервированные яблоки
Маринованные маслята
Яблочное повидло: лучшие рецепты на зиму
Маринуем грибы: шампиньоны, опята, белые грибы
Натуральный виноградный уксус: простой рецепт
Маринованные опята на зиму: простой рецепт
3 способа приготовления цукатов из груш на любой вкус
Аджика: 5 лучших рецептов
Варенье из нектаринов пятиминутка
Варенье из нектаринов

Добавление в кулинарную книгу
Отправить рецепт на почту

ВВЕРХ

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕГИСТРАЦИЯ

Имя
e-mail
Пароль

ВОЙТИ ЧЕРЕЗ:

или войти при помощи e-mail

Потерялся пароль?

Потерялся пароль?

На какой e-mail отправить
новый пароль?
Отмена
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Что приготовить из авокадо: 5 рецептов
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Быстрая шарлотка с яблоками и корицей