Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
З полуниці можна готувати кожен день, вважає Ліза Глинська. Переможниця другого сезону кулінарного шоу «МастерШеф» ділиться рецептом полуничного парфе

Парфе в перекладі з французької означає «ідеальний». Ця страва – гордість французької кухні. У Російській імперії парфе вперше з’явилося на царському столі. Американці рецепт вирішили спростити – занадто довгим їм здався процес збивання білків і вершків. Ці інгредієнти вони замінили вершковим морозивом.

«Десерт наш буде ніжним, легким і корисним. Будемо готувати парфе з полуниці, а цукор – замінимо медом », – каже Ліза Глинська.

Полуничне парфе можна зробити за 15 хвилин, і відразу подавати. Зберігатися ж він може не більше доби.

Парфе з полуницею і медом

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко

ІНГРЕДІЄНТИ (15 порцій)

  • Полуниця – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вершки (30%) – 300 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Полуницю миємо, збиваємо в пюре, перетираємо через сито. Окремо збиваємо вершки, додаємо полуничне пюре.

Жовтки відділяємо від білків, збиваємо вручну на паровій бані, змішуємо з вершками і ягідним пюре.

Білки збиваємо, додаємо мед і збиваємо, поки маса не стане блищати. Всі компоненти змішуємо.

Заливаємо отриману масу в келихи, прикрашаємо полуницею і м’ятою. Подаємо полуничне парфе холодним.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками