Парфе в перекладі з французької означає «ідеальний». Ця страва – гордість французької кухні. У Російській імперії парфе вперше з’явилося на царському столі. Американці рецепт вирішили спростити – занадто довгим їм здався процес збивання білків і вершків. Ці інгредієнти вони замінили вершковим морозивом.
«Десерт наш буде ніжним, легким і корисним. Будемо готувати парфе з полуниці, а цукор – замінимо медом », – каже Ліза Глинська.
Полуничне парфе можна зробити за 15 хвилин, і відразу подавати. Зберігатися ж він може не більше доби.
Парфе з полуницею і медом
ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко
ІНГРЕДІЄНТИ (15 порцій)
- Полуниця – 500 г
- Яйця – 2 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Вершки (30%) – 300 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Полуницю миємо, збиваємо в пюре, перетираємо через сито. Окремо збиваємо вершки, додаємо полуничне пюре.
Жовтки відділяємо від білків, збиваємо вручну на паровій бані, змішуємо з вершками і ягідним пюре.
Білки збиваємо, додаємо мед і збиваємо, поки маса не стане блищати. Всі компоненти змішуємо.
Заливаємо отриману масу в келихи, прикрашаємо полуницею і м’ятою. Подаємо полуничне парфе холодним.