Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
З полуниці можна готувати кожен день, вважає Ліза Глинська. Переможниця другого сезону кулінарного шоу «МастерШеф» ділиться рецептом полуничного парфе

Парфе в перекладі з французької означає «ідеальний». Ця страва – гордість французької кухні. У Російській імперії парфе вперше з’явилося на царському столі. Американці рецепт вирішили спростити – занадто довгим їм здався процес збивання білків і вершків. Ці інгредієнти вони замінили вершковим морозивом.

«Десерт наш буде ніжним, легким і корисним. Будемо готувати парфе з полуниці, а цукор – замінимо медом », – каже Ліза Глинська.

Полуничне парфе можна зробити за 15 хвилин, і відразу подавати. Зберігатися ж він може не більше доби.

Парфе з полуницею і медом

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко

ІНГРЕДІЄНТИ (15 порцій)

  • Полуниця – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вершки (30%) – 300 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Полуницю миємо, збиваємо в пюре, перетираємо через сито. Окремо збиваємо вершки, додаємо полуничне пюре.

Жовтки відділяємо від білків, збиваємо вручну на паровій бані, змішуємо з вершками і ягідним пюре.

Білки збиваємо, додаємо мед і збиваємо, поки маса не стане блищати. Всі компоненти змішуємо.

Заливаємо отриману масу в келихи, прикрашаємо полуницею і м’ятою. Подаємо полуничне парфе холодним.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)