15 смачних страв, які можна приготувати в чашці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Коли сильно голодний або потрібно швидко приготувати щось смачне, на допомогу приходять прості та корисні рецепти, які можна приготувати прямо в чашці чи в тарілці за кілька хвилин

Запечена вівсянка з бананом

Вам знадобляться:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 1/2 скл.
  • насіння соняшнику – 1 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1/2 скл.
  • 1/3 банана
  • пів’яблука, нарізаного на шматочки
  • мед – 1/2 ст. л.
  • кориця – дрібка

ГОТУЄМО З НАМИ
Кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин

Приготування:

Змішати вівсяні пластівці, насіння, яйце і молоко в чашці і добре перемішати. Додати банан, яблуко, мед і знову перемішати. Запікати в мікрохвильовці на високій потужності 2-3 хвилини. Розім’яти запечену вівсянку ложкою. За бажанням додати трохи молока або йогурту.

Двохвилинний омлет з шинкою

Вам знадобляться:

  • яйце – 2-3 шт.
  • будь-яке м’ясо, нарізане кубиками (шинка, курка або індичка) – 1 ст. л.
  • соус «Сальса» (можна без нього) – 1 ст. л.
  • натертий на тертці сир – 1 ст. л.
  • оливкова олія
  • сіль і перець – за смаком

Приготування:

Змастіть чашку оливковою олією, покладіть яйця і збийте виделкою. Додайте м’ясо, сальсу, сир, сіль і перець. Ретельно збийте. Поставте на 1 хвилину на повну потужність в мікрохвильовку. Дістаньте і перемішайте, а потім поверніть в мікрохвильовку ще на 45-60 секунд, поки яйця не приготуються. Посипте сиром і подавайте на стіл.

Швидка гранола

Вам будуть потрібні:

  • кленовий сироп або мед – 1 ст. л.
  • вода – 2 ч. л.
  • олія чи масло (оливкове, кокосове або вершкове) – 2 ч. л.
  • дрібна морська сіль – 1/8 ч. л.
  • вівсяні пластівці швидкого приготування або звичайний геркулес – 1/3 скл.
  • нарізані горіхи або насіння – 1 ст. л.
  • рубані сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, журавлина) – 1 ст. л.

Приготування:

У великий кухоль покладіть, не змішуючи, кленовий сироп (мед), воду, масло, сіль, вівсянку і горіхи. Поставте в мікрохвильову піч на середній потужності на 2 хвилини. Ретельно перемішайте, переконавшись, що на дні не залишилося сиропу. Поверніть в мікрохвильовку на 1-2 хвилини (потужність не додавайте), вівсянка повинна стати золотистої. Додайте сухофрукти, остудіть протягом 2-3 хвилин і приступайте до сніданку.

Білий омлет з овочами

Вам знадобляться:

  • яєчні білки (або можна взяти 2 яйця з жовтком) – 4 шт.
  • нарізаний свіжий шпинат – 2 ст. л.
  • зелений болгарський перець, нарізаний кубиками – 1 ст. л.
  • червоний перець, нарізаний кубиками – 1 ст. л.
  • помідор кубиками – 1 ст. л.
  • сир – 1 ст. л.
  • зелена цибуля
  • сіль і перець – за смаком

Приготування:

Змастіть чашку олією. Збийте білки (яйця), додайте всі інгредієнти і перемішайте. Поставте в мікрохвильовку на одну хвилину, потім перемішайте і поверніть омлет назад ще на 1-2 хвилини, поки яйця повністю не приготуються.

Тефтелі в чашці

Вам знадобляться:

  • молоко – 2 ст. л.
  • томатний кетчуп (можна і без нього, якщо готуєте для дітей) – 1 ст. л.
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 2 ст. л.
  • яловичий фарш – 100 г
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Змішати в мисці всі інгредієнти і зробити кульку. Покласти м’ясної кульку в чашку, змащену маслом. Запікати в мікрохвильовці 3 хвилини на високій потужності. Подавати з соусом або маринованими овочами.

Мінестроне в чашці

Вам будуть потрібні:

  • половинка нарізаної кубиками моркви
  • стебло нарубаного селери – 1/2 ст. л.
  • нарізаний болгарський перець – 1/2 ст. л.
  • подрібнений помідор – 1/2 ст. л.
  • бульйон (за бажанням) – 1 ст. л.
  • стручкова квасоля, гриби, цибуля, кабачок, консервовані боби, варена індичка, курка або яловичина – за
  • бажанням
  • яйце – 1 шт.
  • сир
  • вода

Приготування:

Покладіть моркву, селеру, перець і бульйон в кружку, переконавшись, що залишилося 2-3 сантиметри до краю. Додайте води так, щоб покрити овочі. Готуйте суп 3-4 хвилини на повній потужності, але стежте, щоб він надто сильно не кипів. Розбийте яйце в чашку і акуратно перемішайте. Поверніть чашку в мікрохвильовку на 1-2 хвилини. Переконайтеся, що яйце готове, посипте зверху сиром.

Рис по-східному

Вам будуть потрібні:

  • рис – 100 г
  • заморожений горошок – жменька
  • нарізаний червоний перець – жменька
  • подрібнену зелену цибулю – 1/2 ст. л.
  • паростки квасолі – щіпка
  • нарізана фіолетова капуста – жменька
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • кунжутна олія (при бажанні) – 1/2 ч. л.
  • спеції, сіль – за смаком

Приготування

Покладіть у велику кружку рис і залийте водою, щоб вона покривала його на два-три пальці. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на кілька хвилин і дочекайтеся, поки рис повністю не вбере воду. Змішайте всі овочі, додайте до рису і накрийте чашку харчовою плівкою, поверніть в мікрохвильовку на хвилину.

Збийте спеції з кунжутним маслом і соєвим соусом. Залийте суміш в кухоль і добре перемішайте. Накрийте кухоль плівкою і поверніть в мікрохвильовку ще на 35-40 секунд. Дістаньте кухоль, перемішайте і дайте постояти хвилину, перш ніж приступати до трапези.

Швидкі макарони з сиром

Вам знадобляться:

  • макарони – 1/3 скл.
  • вода – 1/2 скл.
  • 1% -ве молоко – 1/4 скл.
  • тертий сир чеддер – 1/2 скл.

Приготування:

Змішати макарони і воду у великій мисці. Поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Перемішати і знову поставити на 2 хвилини. Якщо макарони в повному обсязі увібрали в себе воду, повторити ще раз. Додати молоко і сир, поставити в мікрохвильовку ще на хвилину. Ретельно перемішати.

ГОТУЄМО З НАМИ
Макарони по-флотськи

Грецький салат з кускусом

Вам будуть потрібні:

  • кускус – 1/3 скл.
  • курячий бульйон або вода – 1/3 скл.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • оливкова олія – ​​1/2 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • нарізаний огірок – 1/4 скл.
  • половина помідора, нарізаного на шматочки
  • оливки, розрізані навпіл – 1 ст. л.
  • нарізану зелену цибулю – 1 ст. л.
  • сир фета – 1 ст. л.

Приготування:

Налийте в чашку воду і поставте на повну потужність на 3 хвилини, поки вода не закипить. Засипте кускус, накрийте і дайте постояти протягом 5 хвилин. Потім збийте виделкою. Додайте лимонний сік, оливкову олію та сіль, ретельно перемішайте. Дайте охолонути, покладіть томат, помідори і оливки, посипте сиром фета і приступайте до корисного перекусу.

Гарбузовий пиріг

Вам будуть потрібні:

  • гарбузове пюре- 1/2 скл.
  • яйце – 1 шт.
  • мед (або кленовий сироп, або цукор) – 2 ст. л.
  • кориця
  • мускатний горіх
  • волоські, лісові або будь-які горіхи для прикраси

Для тіста (за бажанням, можна робити без нього)

  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • кокосова стружка – 1 ст. л.
  • мигдальне борошно – 1 ст. л.

Приготування:

Змішайте інгредієнти для тіста, викладіть в кружку. В окремій мисці перемішайте гарбуз, яйце, корицю, мускатний горіх, мед (цукор, сироп) до однорідної маси. Викладіть її в чашку поверх тіста, так щоб залишилося місце до краю. Пальцями злегка притисніть і розрівняйте поверхню. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини. Перевірте зубочисткою, якщо пиріг всередині вологий, поверніть його назад на 20-30 секунд.

Чорничний маффін

Вам знадобляться:

  • борошно – 1/4 скл.
  • коричневий цукор – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1/4 ч. л.
  • сіль – 1/8 ч. л.
  • вершкове масло – 1/2 ст. л.
  • молоко – 2 ст. л.
  • морожена чорниця – 1-2 ст. л.
  • кориця – щіпка

Приготування:

Змішати в чашці всі сухі інгредієнти, ретельно перемішати. Розтерти їх з вершковим маслом. Влити молоко, перемішати. Якщо суміш занадто суха, можна додати трохи молока. Всипати чорницю і вдавити її в тісто. Випікати на максимальній потужності протягом 90 секунд.

Шоколадний торт

Вам знадобляться:

  • подрібнене печиво – 2-3 ст. л.
  • розтоплене вершкове масло – 3, 5 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • ванілін – 1/2 ч. л.
  • борошно – 1/4 скл.
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1/8 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • натертий шоколад
  • зефір

Приготування:

З’єднати в мисці масло і шоколад, поставити в мікрохвильовку на 30 секунд. Додати яйце, цукор, ваніль. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, какао. З’єднати все разом. У кухоль викласти половину подрібненого печива, зверху залити половиною суміші, потім додати, що залишився печиво і суміш. Зверху покласти зефір і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини.

Вам знадобляться:

  • крем-сир (Філадельфія, маскарпоне) або сир – 50 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • лимонний сік – 1/2 ч. л.
  • ваніль – щіпка
  • цукор – 2-4 ст. л.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти. Викласти в невелику чашку. Готувати протягом 90 секунд, помішуючи кожні 30 секунд. Дати страві охолонути. Прикрасити ягодами, горіхами, збитими вершками.

Кавовий кекс

Вам знадобляться:

  • борошно – 3 ст. л.
  • розчинна кава – 1 ч. л.
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • розпушувач для тіста – 1/4 ч. л.
  • молоко – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • ванілін – 1/2 ч. л.

Приготування:

Змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Все перемішати. Додати молоко, яйце, олію і ванілін. Ще раз перемішати до утворення однорідної маси. Вилити суміш в змащену маслом чашку та поставити в мікрохвильовку на високий режим на 90 секунд.

Булочка з корицею

Вам знадобляться:

  • яблучне пюре – 2 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • жирні вершки – 1 ст. л.
  • коричневий цукор – 2, 5 ст. л.
  • ваніль – щіпка
  • борошно – 1/4 скл.
  • мелена кориця – 3/4 ч. л.
  • пекарський порошок – 1/4 ч. л.
  • сіль – щіпка

Для крему:

  • вершковий сир – 1 ст. л.
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • молоко – 1 ч. л.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти. Збити до утворення одноманітною пишної маси. Готувати в мікрохвильовці 1 хвилину на високій потужності. Щоб приготувати крем, потрібно змішати вершковий сир, цукрову пудру, молоко і ретельно збити.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
3 рецепта страв зі свинини і телятини на будь-який смак
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочные кексы
Яблучні кекси
Яблучні оладки