15 смачних страв, які можна приготувати в чашці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Коли сильно голодний або потрібно швидко приготувати щось смачне, на допомогу приходять прості та корисні рецепти, які можна приготувати прямо в чашці чи в тарілці за кілька хвилин

Запечена вівсянка з бананом

Вам знадобляться:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 1/2 скл.
  • насіння соняшнику – 1 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1/2 скл.
  • 1/3 банана
  • пів’яблука, нарізаного на шматочки
  • мед – 1/2 ст. л.
  • кориця – дрібка

ГОТУЄМО З НАМИ
Кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин

Приготування:

Змішати вівсяні пластівці, насіння, яйце і молоко в чашці і добре перемішати. Додати банан, яблуко, мед і знову перемішати. Запікати в мікрохвильовці на високій потужності 2-3 хвилини. Розім’яти запечену вівсянку ложкою. За бажанням додати трохи молока або йогурту.

Двохвилинний омлет з шинкою

Вам знадобляться:

  • яйце – 2-3 шт.
  • будь-яке м’ясо, нарізане кубиками (шинка, курка або індичка) – 1 ст. л.
  • соус «Сальса» (можна без нього) – 1 ст. л.
  • натертий на тертці сир – 1 ст. л.
  • оливкова олія
  • сіль і перець – за смаком

Приготування:

Змастіть чашку оливковою олією, покладіть яйця і збийте виделкою. Додайте м’ясо, сальсу, сир, сіль і перець. Ретельно збийте. Поставте на 1 хвилину на повну потужність в мікрохвильовку. Дістаньте і перемішайте, а потім поверніть в мікрохвильовку ще на 45-60 секунд, поки яйця не приготуються. Посипте сиром і подавайте на стіл.

Швидка гранола

Вам будуть потрібні:

  • кленовий сироп або мед – 1 ст. л.
  • вода – 2 ч. л.
  • олія чи масло (оливкове, кокосове або вершкове) – 2 ч. л.
  • дрібна морська сіль – 1/8 ч. л.
  • вівсяні пластівці швидкого приготування або звичайний геркулес – 1/3 скл.
  • нарізані горіхи або насіння – 1 ст. л.
  • рубані сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, журавлина) – 1 ст. л.

Приготування:

У великий кухоль покладіть, не змішуючи, кленовий сироп (мед), воду, масло, сіль, вівсянку і горіхи. Поставте в мікрохвильову піч на середній потужності на 2 хвилини. Ретельно перемішайте, переконавшись, що на дні не залишилося сиропу. Поверніть в мікрохвильовку на 1-2 хвилини (потужність не додавайте), вівсянка повинна стати золотистої. Додайте сухофрукти, остудіть протягом 2-3 хвилин і приступайте до сніданку.

Білий омлет з овочами

Вам знадобляться:

  • яєчні білки (або можна взяти 2 яйця з жовтком) – 4 шт.
  • нарізаний свіжий шпинат – 2 ст. л.
  • зелений болгарський перець, нарізаний кубиками – 1 ст. л.
  • червоний перець, нарізаний кубиками – 1 ст. л.
  • помідор кубиками – 1 ст. л.
  • сир – 1 ст. л.
  • зелена цибуля
  • сіль і перець – за смаком

Приготування:

Змастіть чашку олією. Збийте білки (яйця), додайте всі інгредієнти і перемішайте. Поставте в мікрохвильовку на одну хвилину, потім перемішайте і поверніть омлет назад ще на 1-2 хвилини, поки яйця повністю не приготуються.

Тефтелі в чашці

Вам знадобляться:

  • молоко – 2 ст. л.
  • томатний кетчуп (можна і без нього, якщо готуєте для дітей) – 1 ст. л.
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 2 ст. л.
  • яловичий фарш – 100 г
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Змішати в мисці всі інгредієнти і зробити кульку. Покласти м’ясної кульку в чашку, змащену маслом. Запікати в мікрохвильовці 3 хвилини на високій потужності. Подавати з соусом або маринованими овочами.

Мінестроне в чашці

Вам будуть потрібні:

  • половинка нарізаної кубиками моркви
  • стебло нарубаного селери – 1/2 ст. л.
  • нарізаний болгарський перець – 1/2 ст. л.
  • подрібнений помідор – 1/2 ст. л.
  • бульйон (за бажанням) – 1 ст. л.
  • стручкова квасоля, гриби, цибуля, кабачок, консервовані боби, варена індичка, курка або яловичина – за
  • бажанням
  • яйце – 1 шт.
  • сир
  • вода

Приготування:

Покладіть моркву, селеру, перець і бульйон в кружку, переконавшись, що залишилося 2-3 сантиметри до краю. Додайте води так, щоб покрити овочі. Готуйте суп 3-4 хвилини на повній потужності, але стежте, щоб він надто сильно не кипів. Розбийте яйце в чашку і акуратно перемішайте. Поверніть чашку в мікрохвильовку на 1-2 хвилини. Переконайтеся, що яйце готове, посипте зверху сиром.

Рис по-східному

Вам будуть потрібні:

  • рис – 100 г
  • заморожений горошок – жменька
  • нарізаний червоний перець – жменька
  • подрібнену зелену цибулю – 1/2 ст. л.
  • паростки квасолі – щіпка
  • нарізана фіолетова капуста – жменька
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • кунжутна олія (при бажанні) – 1/2 ч. л.
  • спеції, сіль – за смаком

Приготування

Покладіть у велику кружку рис і залийте водою, щоб вона покривала його на два-три пальці. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на кілька хвилин і дочекайтеся, поки рис повністю не вбере воду. Змішайте всі овочі, додайте до рису і накрийте чашку харчовою плівкою, поверніть в мікрохвильовку на хвилину.

Збийте спеції з кунжутним маслом і соєвим соусом. Залийте суміш в кухоль і добре перемішайте. Накрийте кухоль плівкою і поверніть в мікрохвильовку ще на 35-40 секунд. Дістаньте кухоль, перемішайте і дайте постояти хвилину, перш ніж приступати до трапези.

Швидкі макарони з сиром

Вам знадобляться:

  • макарони – 1/3 скл.
  • вода – 1/2 скл.
  • 1% -ве молоко – 1/4 скл.
  • тертий сир чеддер – 1/2 скл.

Приготування:

Змішати макарони і воду у великій мисці. Поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Перемішати і знову поставити на 2 хвилини. Якщо макарони в повному обсязі увібрали в себе воду, повторити ще раз. Додати молоко і сир, поставити в мікрохвильовку ще на хвилину. Ретельно перемішати.

ГОТУЄМО З НАМИ
Макарони по-флотськи

Грецький салат з кускусом

Вам будуть потрібні:

  • кускус – 1/3 скл.
  • курячий бульйон або вода – 1/3 скл.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • оливкова олія – ​​1/2 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • нарізаний огірок – 1/4 скл.
  • половина помідора, нарізаного на шматочки
  • оливки, розрізані навпіл – 1 ст. л.
  • нарізану зелену цибулю – 1 ст. л.
  • сир фета – 1 ст. л.

Приготування:

Налийте в чашку воду і поставте на повну потужність на 3 хвилини, поки вода не закипить. Засипте кускус, накрийте і дайте постояти протягом 5 хвилин. Потім збийте виделкою. Додайте лимонний сік, оливкову олію та сіль, ретельно перемішайте. Дайте охолонути, покладіть томат, помідори і оливки, посипте сиром фета і приступайте до корисного перекусу.

Гарбузовий пиріг

Вам будуть потрібні:

  • гарбузове пюре- 1/2 скл.
  • яйце – 1 шт.
  • мед (або кленовий сироп, або цукор) – 2 ст. л.
  • кориця
  • мускатний горіх
  • волоські, лісові або будь-які горіхи для прикраси

Для тіста (за бажанням, можна робити без нього)

  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • кокосова стружка – 1 ст. л.
  • мигдальне борошно – 1 ст. л.

Приготування:

Змішайте інгредієнти для тіста, викладіть в кружку. В окремій мисці перемішайте гарбуз, яйце, корицю, мускатний горіх, мед (цукор, сироп) до однорідної маси. Викладіть її в чашку поверх тіста, так щоб залишилося місце до краю. Пальцями злегка притисніть і розрівняйте поверхню. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини. Перевірте зубочисткою, якщо пиріг всередині вологий, поверніть його назад на 20-30 секунд.

Чорничний маффін

Вам знадобляться:

  • борошно – 1/4 скл.
  • коричневий цукор – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1/4 ч. л.
  • сіль – 1/8 ч. л.
  • вершкове масло – 1/2 ст. л.
  • молоко – 2 ст. л.
  • морожена чорниця – 1-2 ст. л.
  • кориця – щіпка

Приготування:

Змішати в чашці всі сухі інгредієнти, ретельно перемішати. Розтерти їх з вершковим маслом. Влити молоко, перемішати. Якщо суміш занадто суха, можна додати трохи молока. Всипати чорницю і вдавити її в тісто. Випікати на максимальній потужності протягом 90 секунд.

Шоколадний торт

Вам знадобляться:

  • подрібнене печиво – 2-3 ст. л.
  • розтоплене вершкове масло – 3, 5 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • ванілін – 1/2 ч. л.
  • борошно – 1/4 скл.
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1/8 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • натертий шоколад
  • зефір

Приготування:

З’єднати в мисці масло і шоколад, поставити в мікрохвильовку на 30 секунд. Додати яйце, цукор, ваніль. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, какао. З’єднати все разом. У кухоль викласти половину подрібненого печива, зверху залити половиною суміші, потім додати, що залишився печиво і суміш. Зверху покласти зефір і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини.

Вам знадобляться:

  • крем-сир (Філадельфія, маскарпоне) або сир – 50 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • лимонний сік – 1/2 ч. л.
  • ваніль – щіпка
  • цукор – 2-4 ст. л.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти. Викласти в невелику чашку. Готувати протягом 90 секунд, помішуючи кожні 30 секунд. Дати страві охолонути. Прикрасити ягодами, горіхами, збитими вершками.

Кавовий кекс

Вам знадобляться:

  • борошно – 3 ст. л.
  • розчинна кава – 1 ч. л.
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • розпушувач для тіста – 1/4 ч. л.
  • молоко – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • ванілін – 1/2 ч. л.

Приготування:

Змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Все перемішати. Додати молоко, яйце, олію і ванілін. Ще раз перемішати до утворення однорідної маси. Вилити суміш в змащену маслом чашку та поставити в мікрохвильовку на високий режим на 90 секунд.

Булочка з корицею

Вам знадобляться:

  • яблучне пюре – 2 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • жирні вершки – 1 ст. л.
  • коричневий цукор – 2, 5 ст. л.
  • ваніль – щіпка
  • борошно – 1/4 скл.
  • мелена кориця – 3/4 ч. л.
  • пекарський порошок – 1/4 ч. л.
  • сіль – щіпка

Для крему:

  • вершковий сир – 1 ст. л.
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • молоко – 1 ч. л.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти. Збити до утворення одноманітною пишної маси. Готувати в мікрохвильовці 1 хвилину на високій потужності. Щоб приготувати крем, потрібно змішати вершковий сир, цукрову пудру, молоко і ретельно збити.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо