20 найпопулярніших десертів зі всього світу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Безнадійних ласунівмільйони по всьому світу. І якщо одні звикли балувати себе популярними десертами, інші воліють вельми екзотичні делікатеси.

Тірамісу, Італія

Його основні інгредієнтисир маскарпоне, кава і печиво савоярді.

Шоколадний торт «Гіннес», Ірландія

Цей торт поєднує, здавалося б, несумісні між собою інгредієнтишоколад і пиво.

Чізкейк, Америка

Пикаронес, Перу

Готують пончики з гарбуза або солодкої картоплі, а подають з медом або сиропом з очеретяного цукру і цитрусових.

Альфахор, Аргентина

Це кругле двошарове печиво, просочене карамеллю або джемом. Зверху господині посипають його цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Пудинг, Англія

Хоча до XIII століття пудинг готували з м’яса, сьогодні він став національним англійським десертом. Готується страва на водяній бані з яєць, цукру, молока і муки.

«Російська шапка», Хорватія

Рецепт страви досить простий: основа з бісквітного тіста змащується шоколадом і посипається кокосовою стружкою.

Торт «Захер», Австрія

Цей торт був придуманий відомим кондитером Францем Захером в XIX столітті. Досі десерт з бісквіту, абрикосового конфітюру і шоколадної глазурі залишається найбільш улюбленим в австрійців.

Трдло, Чехія

Трдлоце солодкі трубочки з тіста з найрізноманітнішою начинкою всередині. Готують їх на відкритому вогні, а перед подачею умочують в сироп з цукру і кориці, зверху посипають горіхами або кокосовою стружкою.

Чуррос, Іспанія

Найулюбленіший у іспанців десерт являє собою прості палички з заварного тіста, обсмажені у фритюрі. Їдять їх, змочуючи в гарячий шоколад.

Еклер, Франція

Еклерце тістечко, як правило, з заварним кремом усередині. Але у Франції їх можуть приготувати навіть солоними.

Фрукти в карамелі, Китай

Десерт готується дуже просто. Щоб отримати карамель, змішують цукор, воду і лимонний сік, а потім занурюють у неї будь-які фрукти.

Вагасі, Японія

Страва з бобових, рису, каштанів, різних трав і чаю. І хоча в Японії вагасі вважаються національним десертом, на смак вони зовсім не солодкі.

Сирники, Росія

Смажені оладки з сиру. Як правило, їх готують з додаванням родзинок або інших сухофруктів, горіхів, яблук і груш. Подавати сирники прийнято зі згущеним молоком, сметаною або варенням.

Гулабджамун, Індія

Солодкі кульки з сухого молока в сиропі.

Печиво хангва, Корея

Традиційне корейське частування з зерном, медом, їстівними квітами і корінням.

Куксістери, ПАР

По суті, це знайомі нам пончики, але не круглі, а закручені або плетені. Зверху куксістери поливають сиропом.

Млинці з листя пандануса, Індонезія

Панданусце екзотична рослина з дуже запашними листям, яке додають в багато азіатських страв.

Пахлава, Туреччина

Готують її з листкового тіста. Кожен шар десерту промащують маслом і медом, а також присипають горіхами.

Торт «Павлова», Австралія

Це повітряний тортбезе зі збитими вершками і фруктами. Він був створений на честь візиту балерини Анни Павлової на Зелений континент.

Джерело: AdMe.ru

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму