Безнадійних ласунів – мільйони по всьому світу. І якщо одні звикли балувати себе популярними десертами, інші воліють вельми екзотичні делікатеси.
Тірамісу, Італія
Його основні інгредієнти — сир маскарпоне, кава і печиво савоярді.
Шоколадний торт «Гіннес», Ірландія
Цей торт поєднує, здавалося б, несумісні між собою інгредієнти — шоколад і пиво.
Чізкейк, Америка
Чізкейк — ніжний десерт на основі сирного мусу або вершкового сиру. Перші чізкейки з’явилися ще в Стародавній Греції, а сьогодні їх люблять у всьому світі, особливо в США.
Пикаронес, Перу
Готують пончики з гарбуза або солодкої картоплі, а подають з медом або сиропом з очеретяного цукру і цитрусових.
Альфахор, Аргентина
Це кругле двошарове печиво, просочене карамеллю або джемом. Зверху господині посипають його цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Пудинг, Англія
Хоча до XIII століття пудинг готували з м’яса, сьогодні він став національним англійським десертом. Готується страва на водяній бані з яєць, цукру, молока і муки.
«Російська шапка», Хорватія
Рецепт страви досить простий: основа з бісквітного тіста змащується шоколадом і посипається кокосовою стружкою.
Торт «Захер», Австрія
Цей торт був придуманий відомим кондитером Францем Захером в XIX столітті. Досі десерт з бісквіту, абрикосового конфітюру і шоколадної глазурі залишається найбільш улюбленим в австрійців.
Трдло, Чехія
Трдло — це солодкі трубочки з тіста з найрізноманітнішою начинкою всередині. Готують їх на відкритому вогні, а перед подачею умочують в сироп з цукру і кориці, зверху посипають горіхами або кокосовою стружкою.
Чуррос, Іспанія
Найулюбленіший у іспанців десерт являє собою прості палички з заварного тіста, обсмажені у фритюрі. Їдять їх, змочуючи в гарячий шоколад.
Еклер, Франція
Еклер — це тістечко, як правило, з заварним кремом усередині. Але у Франції їх можуть приготувати навіть солоними.
Фрукти в карамелі, Китай
Десерт готується дуже просто. Щоб отримати карамель, змішують цукор, воду і лимонний сік, а потім занурюють у неї будь-які фрукти.
Вагасі, Японія
Страва з бобових, рису, каштанів, різних трав і чаю. І хоча в Японії вагасі вважаються національним десертом, на смак вони зовсім не солодкі.
Сирники, Росія
Смажені оладки з сиру. Як правило, їх готують з додаванням родзинок або інших сухофруктів, горіхів, яблук і груш. Подавати сирники прийнято зі згущеним молоком, сметаною або варенням.
Гулабджамун, Індія
Солодкі кульки з сухого молока в сиропі.
Печиво хангва, Корея
Традиційне корейське частування з зерном, медом, їстівними квітами і корінням.
Куксістери, ПАР
По суті, це знайомі нам пончики, але не круглі, а закручені або плетені. Зверху куксістери поливають сиропом.
Млинці з листя пандануса, Індонезія
Панданус — це екзотична рослина з дуже запашними листям, яке додають в багато азіатських страв.
Пахлава, Туреччина
Готують її з листкового тіста. Кожен шар десерту промащують маслом і медом, а також присипають горіхами.
Торт «Павлова», Австралія
Джерело: AdMe.ru