5 рецептів пасти прямо з Італії

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

 

Страви італійської кухні міцно влаштувалися на нашому столі. Перше, що приходить на думку при згадці Італії, — це, звичайно ж, паста. Вона відрізняється простотою, легкістю приготування і ароматною привабливістю.

Спагетті карбонара

 

Інгредієнти:

350 г сирокопченої шинки або бекону

400 г спагетті

2 ст. л. оливкової олії

4 яєчних жовтки

2 зубчики часнику

225 мл вершків або сметани

75 г тертого пармезану

сіль

Приготування:

Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини.

Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.

Варимо спагетті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.

Паста під вершковим соусом песто

 

Інгредієнти:

3/4 склянки свіжого листя базиліка

1/2 склянки тертого сиру пармезан

3 ст. л. кедрових горішків

2 зубчики часнику

сіль

перець

1/3 склянки оливкової олії

1/3 склянки жирних вершків

2 ст. л. олії

340 г макаронів

2 помідори

Приготування:

У чашу блендера скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль і перець за смаком. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.

У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.

Макарони відварити у підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.

Пенне ригате зі свинячою вирізкою

Інгредієнти:

250 г пенне ригате

250 г свинячої вирізки

1 червоний лук

1 червоний перець чілі

500 мл томатного пюре

3 ст. л. оливкової олії

6 помідорів черрі

1 пучок зеленого базиліка

сир пармезан тертий

сіль

перець чорний мелений

цибуля зелена

Приготування:

Свинячу вирізку ріжемо на тонкі шматочки, обсмажуємо на оливковій олії 7 хвилин.

У м’ясо додаємо червону цибулю півкільцями, дрібно нарізаний перець чилі, попередньо очищений від насіння, базилік, половинки чері. Підсмажуємо ще 3 хвилини. Додаємо томатне пюре або дрібно нарізані томати. Солимо, тушкуємо 10 хвилин.

У цей час у підсолену киплячу воду занурюємо пенне ригате і варимо до готовності. Зливаємо воду, висипаємо їх у готовий соус, залишаємо на хвилину.

Блюдо викладаємо на тарілку, посипаємо тертим пармезаном, прикрашаємо зеленою цибулею.

Карбонара з цукіні і фрикадельками

 

Інгредієнти:

500 г свинячого фаршу

1 цибуля

4 слайсу бекону

500 г спагетті

4 яєчних жовтки

2 цукіні

1 склянка вершків

1 лимон

120 г тертого сиру пармезан

1 пучок петрушки

2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

У фарш додаємо подрібнену цибулю і спеції за смаком. Перемішуємо і скачуємо фрикадельки.

На добре розігрітій сковороді розпускаємо вершкове масло й обсмажуємо фрикадельки протягом 5-6 хвилин. Додаємо нарізані кубиками цукіні і шматочки бекону.

Готуємо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Відварюємо пасту в злегка підсоленій воді. В окремому посуді змішуємо яєчні жовтки з цедрою одного лимона, подрібненою зеленню і пармезаном.

Пасту змішуємо з приготованим соусом і викладаємо в сковороду до фрикадельок. Ретельно перемішуємо. Приправляємо спеціями за смаком.

Паста болоньєзе

Інгредієнти:

300 г пасти

1 головка цибулі

1 стебло селери

1 морква

200 г яловичого фаршу

200 г свинячого фаршу

1 банка томатів у соку

3 зубчики часнику

Приготування:

Нарізаємо цибулю, селеру і моркву, і обсмажуємо на оливковій олії до м’якості: спершу цибулю, через хвилину селера, ще через 2 — морква.

Тушкуємо м’ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м’ясо не підрум’яниться.

Варимо спагетті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40 хв — 1 ч. В самому кінці додаємо часник.

Джерело: AdMe.ru

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо