Страви італійської кухні міцно влаштувалися на нашому столі. Перше, що приходить на думку при згадці Італії, — це, звичайно ж, паста. Вона відрізняється простотою, легкістю приготування і ароматною привабливістю.
Спагетті карбонара
Інгредієнти:
350 г сирокопченої шинки або бекону
400 г спагетті
2 ст. л. оливкової олії
4 яєчних жовтки
2 зубчики часнику
225 мл вершків або сметани
75 г тертого пармезану
сіль
Приготування:
Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини.
Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.
Варимо спагетті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.
Паста під вершковим соусом песто
Інгредієнти:
3/4 склянки свіжого листя базиліка
1/2 склянки тертого сиру пармезан
3 ст. л. кедрових горішків
2 зубчики часнику
сіль
перець
1/3 склянки оливкової олії
1/3 склянки жирних вершків
2 ст. л. олії
340 г макаронів
2 помідори
Приготування:
У чашу блендера скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль і перець за смаком. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.
У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.
Макарони відварити у підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.
Інгредієнти:
250 г пенне ригате
250 г свинячої вирізки
1 червоний лук
1 червоний перець чілі
500 мл томатного пюре
3 ст. л. оливкової олії
6 помідорів черрі
1 пучок зеленого базиліка
сир пармезан тертий
сіль
перець чорний мелений
цибуля зелена
Приготування:
Свинячу вирізку ріжемо на тонкі шматочки, обсмажуємо на оливковій олії 7 хвилин.
У м’ясо додаємо червону цибулю півкільцями, дрібно нарізаний перець чилі, попередньо очищений від насіння, базилік, половинки чері. Підсмажуємо ще 3 хвилини. Додаємо томатне пюре або дрібно нарізані томати. Солимо, тушкуємо 10 хвилин.
У цей час у підсолену киплячу воду занурюємо пенне ригате і варимо до готовності. Зливаємо воду, висипаємо їх у готовий соус, залишаємо на хвилину.
Блюдо викладаємо на тарілку, посипаємо тертим пармезаном, прикрашаємо зеленою цибулею.
Карбонара з цукіні і фрикадельками
Інгредієнти:
500 г свинячого фаршу
1 цибуля
4 слайсу бекону
500 г спагетті
4 яєчних жовтки
2 цукіні
1 склянка вершків
1 лимон
120 г тертого сиру пармезан
1 пучок петрушки
2 ст. л. вершкового масла
Приготування:
У фарш додаємо подрібнену цибулю і спеції за смаком. Перемішуємо і скачуємо фрикадельки.
На добре розігрітій сковороді розпускаємо вершкове масло й обсмажуємо фрикадельки протягом 5-6 хвилин. Додаємо нарізані кубиками цукіні і шматочки бекону.
Готуємо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Відварюємо пасту в злегка підсоленій воді. В окремому посуді змішуємо яєчні жовтки з цедрою одного лимона, подрібненою зеленню і пармезаном.
Пасту змішуємо з приготованим соусом і викладаємо в сковороду до фрикадельок. Ретельно перемішуємо. Приправляємо спеціями за смаком.
Паста болоньєзе
Інгредієнти:
300 г пасти
1 головка цибулі
1 стебло селери
1 морква
200 г яловичого фаршу
200 г свинячого фаршу
1 банка томатів у соку
3 зубчики часнику
Приготування:
Нарізаємо цибулю, селеру і моркву, і обсмажуємо на оливковій олії до м’якості: спершу цибулю, через хвилину селера, ще через 2 — морква.
Тушкуємо м’ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м’ясо не підрум’яниться.
Варимо спагетті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40 хв — 1 ч. В самому кінці додаємо часник.
Джерело: AdMe.ru