5 страв молекулярної кухні, які можна приготувати вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ресторан, в якому пропонують страви молекулярної кухні, нагадує лабораторію, де експериментують зі звичними рецептами, смаковими відтінками продуктів і шукають нові способи подачі страв. Завдання молекулярної кухніне нагодувати до відвала, а здивувати. Звичайно, більшість страв у домашніх умовах не повторити. Але найбільш прості, без використання складних пристроїв і спеціальних добавок, можна приготувати на власній кухні.

Яйцепомадка

Ставимо каструлю з водою і яйцем в духовку, розігріту рівно до 64 градусів. Через 2 години отримуємо більш ніжний і м’який по текстурі смак, злегка незвичний, схожий на несолодке помадку.

Буряковий рол з м’яким сиром

Вам будуть потрібні:

2 буряків

1 саше агарагару

250 г пряного м’якого вершкового сиру

Приготування:

Буряковий сік і м’якоть буряка збиваємо в блендері. Проціджуємо і додаємо 1 саше агарагару. Добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Злегка загустілий буряковий сік розливаємо тонким шаром на піднос з харчовою плівкою. Після того як жиле-лист охолоне, наносимо на нього товстим шаром пряний м’який вершковий сир і скачуємо в рол. Розрізаємо одержаний рол гострим ножем.

Апельсинові спагетті

Вам будуть потрібні:

400 мл апельсинового соку

25 мл густого апельсинового сиропу

75 мл цукрового сиропу

25 г желюючої речовини

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо, не допускаючи кипіння. Отриману рідину набираємо в шприц. За його допомогою заповнюємо рідиною гнучку силіконову трубочку необхідної довжини. Можна взяти звичайні аптечні трубочки для крапельниць. Наповнену трубочку на 3 хвилини опускаємо в холодну воду. Потім з’єднуємо шприц і трубочку і за допомогою шприца видавлюємо спагетті.

Шоколадний мус

Вам будуть потрібні:

225 г гіркого шоколаду хорошої якості

200 мл води

Приготування:

Ламаємо на шматочки шоколад і висипаємо в каструлю з водою. Гріємо на помірному вогні, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. У велику миску наливаємо холодної води і насипаємо колотий лід. Рідкий шоколад переливаємо в невелику миску і ставимо її в миску з льодом і водою. Збиваємо міксером до стану збитих вершків.

Морквяне масло

Вам будуть потрібні:

6 середніх за розміром морквин

500 г вершкового масла

Приготування:

Вичавлюємо сік з моркви. Розтоплюємо 500 г вершкового олії в сотейнику. Заливаємо гаряче масло і морквяний сік в блендер і змішуємо на високій швидкості до однорідного стану. Доводимо суміш до кипіння в сотейнику на повільному вогні. Проціджуємо від пінки. Переливаємо у форму і ставимо в миску з льодом. Прибираємо в холодильник. Як тільки морквяне масло затвердіє, перекладаємо його на тарілку. Можна використовувати в якості бутербродного масла, а можна злегка розтопити і використовувати як соус.

Джерело: AdMe.ru

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо