15 правил заварювання чаю


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Люди по всьому світу люблять чай, і п’ють кожен день: вранці — щоб підбадьоритися; ввечері — щоб зігрітися; вдень — на роботі, в гостях або в кафе. Але мало хто знає, як його потрібно заварювати, щоб він віддавав увесь свій смак і аромат до останньої краплі.

1. Є тільки 6 сортів чаю: білий, зелений, жовтий, улун, чорний, пуер.

Всі сорти чаю одержують шляхом переробки листя однієї чайної рослини — китайської камелії. Напис на упаковці «зелений чай» або «чорний чай» — це лише технологія переробки, за допомогою якої його отримали. Все інше — трави (на кшталт м’яти), фрукти (на кшталт малини) і так далі — стають не чаєм, а настоєм.

how-to-brew-tea3

2. Не можна заливати чай окропом

Ніколи не заливайте чай окропом, інакше можна спалити чайні листи. А ось залити окропом трави або фрукти просто відмінна ідея. Температуру води для заварювання можна визначити без термометра. Як тільки з’являється пар і чайник починає трохи вібрувати — це приблизно 65-75 °C. А коли вода починає пузиритися — це 85-90 °C.

3. Використовуйте тільки свіжу воду для заварювання чаю

При кип’ятінні води повторно на стінках чайника осідають мінеральні речовини і утворюється накип. А ще з води випаровується кисень, який необхідний для правильного заварювання чаю.

zavarka_tiguanini

4. Заварюйте чай виходячи з пропорції 1 чайна ложка на 1 чашку

Ніколи не додавайте додаткову ложку чаю. Додаючи її, ви не зробите його міцніше, він просто втратить свій унікальний аромат.

5. Не слід розігрівати чайник

Єдиний випадок, коли варто розігріти чайник за допомогою окропу, — це коли він зроблений з товстої порцеляни або дуже товстої кераміки.

bte1

6. Зніміть кришку з чайника, поки чай заварюється

Це насичує листя киснем і допомагає аромату розкритися.

7. Порядок інгредієнтів має значення

Якщо ви п’єте чай, заварений в чайнику, налийте в чашку спочатку молоко, а тільки потім чай. Таким чином молоко нагріється до тієї ж температури, що і чай, і напій буде ароматнішим. Якщо ж ви додасте молоко в останню чергу, то охолоне сам чай.

8. Якщо ви заварюєте чайний пакетик, то молоко слід додати у кінці

Покладіть пакетик в гарячу воду на 3 хвилини, щоб він міг заваритися, вийміть його, а потім вже додайте молоко. Якщо ви наллєте молоко відразу ж, то жир може покрити листя і не дасть їм заваритися.

Pitanie.-Pitanie-ot-1-3-let.-Vse-o-chae-i-ego-polze-v-detskom-pitanii

9. Вийміть листя з чайника, після того як він заварився

Не викидайте листя, ви можете їх повторно заварити пізніше.

10. Ніколи не віджимайте пакетик об стінку чашки

Інакше ви вичавите дубильні речовини і чай стане гірким. Просто вийміть його. Якщо ви любите міцний чай з трохи гірким присмаком, спробуйте чай ассам другого збору або кенійський.

11. Чому заварений чай в чайнику смачніший

У крупнолистового чаю більш широка поверхня листа, що дає в результаті більш глибокий і насичений смак. Особливо якщо заварювати його у великому чайнику, де аромат проявляється найкращим чином. Чайні пакетики придумані для того, щоб заварювати чай швидко. Так, листя у нього куди більш дрібні і можуть бути не дуже хорошої якості. Компроміс — пірамідки, які дають вам переваги крупнолистового чаю та зручність пакетиків.

заваривание-чая

12. Зелений чай не містить кофеїн?

Оскільки всі сорти виробляються з одної рослини, весь чай має приблизно однакову кількість кофеїну, в тому числі і зелений. І гарантувати, що один чай містить більше антиоксидантів, ніж інший, ніхто не може. Тому що це залежить від якості чаю, погодних та інших умов. А щоб розслабитися, краще пити відвари з ромашки і меду.

13. Чи містить чай більше кофеїну, ніж кава?

І так, і ні. У чаї міститься більше кофеїну. Але так як на одну і ту ж чашку ми використовуємо більше кави, ніж чаю, то в 1 чашці чаю виходить менше кофеїну.

14. Якщо ви турбуєтеся про вміст кофеїну в напої, ось порада:

Крупнолистовий чай можна заварювати повторно протягом дня, це стосується і пірамідок з великолистовим чаєм. Таким чином ви не тільки отримуєте ранкову дозу кофеїну, але й можете насолоджуватися залишилися в листі кофеїном протягом дня.

15. Ідеальний рецепт чаю

Джерело: AdMe.ru



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити