5 невідомих сніданків світу з 5 країн

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Жителі різних країн звикли снідати по-своєму, але одне нас усіх об'єднує: сніданок повинен бути ситним і заряджати енергією на весь день. Є класичні сніданки, що стали інтернаціональними (яєчня, вівсянка, сендвічі, булочки з маслом і джемом), а є і ті, про які ми не знаємо

Європейський сніданок — ірландский скирлі

Ірландська кухня проста і ситна, в ній багато м’яса, риби, горіхів і лісових ягід. Жителі смарагдового острова шанують свої традиції, це стосується і кулінарії – кожного рецепту тут кілька століть. Снідати веселий ірландський народ любить щільно і ситно. Ірландський сніданок – це скірлі, або вівсянка з м’ясом.

Вам знадобиться:

  • фарш – 500 г
  • вівсянка – 200 г
  • масло вершкове – 200 г
  • цибуля – 3 шт.
  • сіль, перець, спеції – за смаком
  • смажене яйце і шпинат – за бажанням.

Приготування:

Цибулю подрібнюємо і смажимо у вершковому маслі, додаємо фарш, сіль, перець, спеції і смажимо до готовності. Вівсянку подрібнюємо в блендері і додаємо до фаршу. Обсмажуємо скрилі кілька хвилин, можна додати води. До фаршу подаємо яйце і шпинат.

Південноамериканський сніданок — колумбійський чангуа

Сонячна і спекотна Колумбія поєднує в своїй кухні іспанські та місцеві індіанські традиції. Тут люблять бобові, кукурудзу, овочі, м’ясо. Традиційний сніданок колумбійця — молочний суп чангуа.

Вам знадобиться:

  • вода – 500 мл
  • молоко – 500 мл
  • кінза – за смаком
  • зелена цибуля – 5 стебел
  • картопля – 1 шт
  • дрібно нарізаний часник
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. ложка
  • сіль і перець – за смаком
  • кмин

Для гарніру:

  • м’який сир (нарізати кубиками)
  • кінза
  • дрібно нарізана цибуля
  • тости

Приготування:

У каструлю додайте воду, молоко, вершкове масло, сіль, картоплю, стебла кінзи, часник. Варіть протягом 10 хвилин. Коли суп закипить, вбийте в нього яйця так, щоб жовтки не розтеклися.

Накрийте кришкою і зачекайте кілька хвилин, поки яйця не зваряться.

Розкладіть в кожну тарілку нарізану зелену цибулю, кінзу, нарізаний кубиками сир. Потім дістаньте з каструлі зварені яйця і також розкладіть по тарілках. Потім розлийте суп. Подавайте суп з грінками.

Північноамериканський сніданок — мексиканський чілакілес

Мексиканці люблять ситну та дуже просту їжу, в якій багато овочів і, звичайно, гострого перцю. Традиційна страва для сніданку тут – ситний чілакілес, завдяки якому мексиканські селяни відчували себе ситими і енергійними протягом усього важкого трудового дня.

Вам знадобиться:

  • кукурудзяні чіпси (або начос) – 13-14 шт.
  • соус – 2 чашки (можна експериментувати з його видами, але бажано брати соус на основі томатів)
  • вода – 1/2 склянки
  • варена курка – 300 г
  • тертий сир чедер – 2 чашки
  • помідор – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • сметана – 2 ст. ложки (кількість можна варіювати за бажанням)
  • яйце – 1 шт.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим корисна каша на сніданок

Приготування:

  1. Покладіть воду, соус і подрібнену курку в глибоку сковороду і варіть на повільному вогні. З огляду на, що курка вже готова, потрібно просто почекати, коли суміш гарненько нагріється.
  2. Додайте кукурудзяні чіпси до суміші і перемішайте. Зачекайте, поки чіпси стануть м’якими, але не допускайте, щоб вони зовсім стали «рідкими». Приберіть каструлю з вогню.
  3. Додайте в суміш півтори чашки сиру.
  4. Перекладіть все на порційну тарілку для мікрохвильової печі.
  5. Додайте помідори і цибулю.
  6. Посипте зверху сиром, що залишився.
  7. Поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину, якщо потрібно – трохи більше, поки суміш не покриється золотистою скоринкою.
  8. Вийміть тарілку з мікрохвильової печі і дайте охолонути протягом 10 хвилин, потім додайте сметану. Перед подачею прикрасьте блюдо смаженим яйцем.

Мексиканський сніданок готовий, Buenos días, amigos!

Індійський сніданок — домашній йогурт дахи барай

Основа індійської кухні – овочі, кисломолочні продукти і крупи. Індійці в більшості своїй вегетаріанці і прихильники здорового харчування. Сніданок індуса – легкий, але живильний і дуже корисний. Одним з варіантів може бути домашній йогурт дахи, який краще готувати напередодні ввечері.

Вам знадобиться:

  • молоко – 500 мл
  • йогурт – 2 ст. ложки
  • фрукти – за смаком
  • зелень – за смаком

Приготування:

Молоко доводимо до кипіння і постійно помішуючи кип’ятимо 5 хвилин. Остужаем молоко до температури 47 градусів Цельсія (можна помістити каструльку з молоком в холодний таз, щоб воно швидше охололо).

У стерилізовану (обов’язково) банку накладаємо 2 ст. ложки йогурту, потім наливаємо тепле молоко і ретельно перемішуємо.

Ми залишаємо йогурт на 5-6 годин. З ранку, перед подачею, додаємо в нього нарізані фрукти і прикрашаємо гілочкою зелені.

Африканський сніданок – єгипетський фуль

Єгипетська кухня – це класичний приклад арабської близькосхідної кухні. Тут люблять солодощі, крупи, бобові, а снідати єгиптяни вважають за краще блюдом, яке називається «фуль». Його подають в гарячому вигляді окремо або кладуть в коржик. Ставити варити фуль потрібно з вечора.

Вам знадобиться:

  • сухі боби – 2 склянки
  • червона сочевиця – 2 ст. ложки
  • помідор – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • коржик – 1 шт. (за бажанням).

Приготування:

  1. З вечора боби промити і залити водою на 1 годину.
  2. Покласти боби в каструлю, залити водою і додати сочевицю і пшеницю, помідор цілком (не різати), часник цілими часточками. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати боби 6 годин повільному вогні під кришкою.

Зранку, коли боби будуть готові на 2/3, додати склянку окропу і перемішати, варити до повної готовності. Можна подавати до столу.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як правильно снідати: 5 варіантів від Світлани Фус

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо