5 невідомих сніданків світу з 5 країн

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Жителі різних країн звикли снідати по-своєму, але одне нас усіх об'єднує: сніданок повинен бути ситним і заряджати енергією на весь день. Є класичні сніданки, що стали інтернаціональними (яєчня, вівсянка, сендвічі, булочки з маслом і джемом), а є і ті, про які ми не знаємо

Європейський сніданок — ірландский скирлі

Ірландська кухня проста і ситна, в ній багато м’яса, риби, горіхів і лісових ягід. Жителі смарагдового острова шанують свої традиції, це стосується і кулінарії – кожного рецепту тут кілька століть. Снідати веселий ірландський народ любить щільно і ситно. Ірландський сніданок – це скірлі, або вівсянка з м’ясом.

Вам знадобиться:

  • фарш – 500 г
  • вівсянка – 200 г
  • масло вершкове – 200 г
  • цибуля – 3 шт.
  • сіль, перець, спеції – за смаком
  • смажене яйце і шпинат – за бажанням.

Приготування:

Цибулю подрібнюємо і смажимо у вершковому маслі, додаємо фарш, сіль, перець, спеції і смажимо до готовності. Вівсянку подрібнюємо в блендері і додаємо до фаршу. Обсмажуємо скрилі кілька хвилин, можна додати води. До фаршу подаємо яйце і шпинат.

Південноамериканський сніданок — колумбійський чангуа

Сонячна і спекотна Колумбія поєднує в своїй кухні іспанські та місцеві індіанські традиції. Тут люблять бобові, кукурудзу, овочі, м’ясо. Традиційний сніданок колумбійця — молочний суп чангуа.

Вам знадобиться:

  • вода – 500 мл
  • молоко – 500 мл
  • кінза – за смаком
  • зелена цибуля – 5 стебел
  • картопля – 1 шт
  • дрібно нарізаний часник
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. ложка
  • сіль і перець – за смаком
  • кмин

Для гарніру:

  • м’який сир (нарізати кубиками)
  • кінза
  • дрібно нарізана цибуля
  • тости

Приготування:

У каструлю додайте воду, молоко, вершкове масло, сіль, картоплю, стебла кінзи, часник. Варіть протягом 10 хвилин. Коли суп закипить, вбийте в нього яйця так, щоб жовтки не розтеклися.

Накрийте кришкою і зачекайте кілька хвилин, поки яйця не зваряться.

Розкладіть в кожну тарілку нарізану зелену цибулю, кінзу, нарізаний кубиками сир. Потім дістаньте з каструлі зварені яйця і також розкладіть по тарілках. Потім розлийте суп. Подавайте суп з грінками.

Північноамериканський сніданок — мексиканський чілакілес

Мексиканці люблять ситну та дуже просту їжу, в якій багато овочів і, звичайно, гострого перцю. Традиційна страва для сніданку тут – ситний чілакілес, завдяки якому мексиканські селяни відчували себе ситими і енергійними протягом усього важкого трудового дня.

Вам знадобиться:

  • кукурудзяні чіпси (або начос) – 13-14 шт.
  • соус – 2 чашки (можна експериментувати з його видами, але бажано брати соус на основі томатів)
  • вода – 1/2 склянки
  • варена курка – 300 г
  • тертий сир чедер – 2 чашки
  • помідор – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • сметана – 2 ст. ложки (кількість можна варіювати за бажанням)
  • яйце – 1 шт.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим корисна каша на сніданок

Приготування:

  1. Покладіть воду, соус і подрібнену курку в глибоку сковороду і варіть на повільному вогні. З огляду на, що курка вже готова, потрібно просто почекати, коли суміш гарненько нагріється.
  2. Додайте кукурудзяні чіпси до суміші і перемішайте. Зачекайте, поки чіпси стануть м’якими, але не допускайте, щоб вони зовсім стали «рідкими». Приберіть каструлю з вогню.
  3. Додайте в суміш півтори чашки сиру.
  4. Перекладіть все на порційну тарілку для мікрохвильової печі.
  5. Додайте помідори і цибулю.
  6. Посипте зверху сиром, що залишився.
  7. Поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину, якщо потрібно – трохи більше, поки суміш не покриється золотистою скоринкою.
  8. Вийміть тарілку з мікрохвильової печі і дайте охолонути протягом 10 хвилин, потім додайте сметану. Перед подачею прикрасьте блюдо смаженим яйцем.

Мексиканський сніданок готовий, Buenos días, amigos!

Індійський сніданок — домашній йогурт дахи барай

Основа індійської кухні – овочі, кисломолочні продукти і крупи. Індійці в більшості своїй вегетаріанці і прихильники здорового харчування. Сніданок індуса – легкий, але живильний і дуже корисний. Одним з варіантів може бути домашній йогурт дахи, який краще готувати напередодні ввечері.

Вам знадобиться:

  • молоко – 500 мл
  • йогурт – 2 ст. ложки
  • фрукти – за смаком
  • зелень – за смаком

Приготування:

Молоко доводимо до кипіння і постійно помішуючи кип’ятимо 5 хвилин. Остужаем молоко до температури 47 градусів Цельсія (можна помістити каструльку з молоком в холодний таз, щоб воно швидше охололо).

У стерилізовану (обов’язково) банку накладаємо 2 ст. ложки йогурту, потім наливаємо тепле молоко і ретельно перемішуємо.

Ми залишаємо йогурт на 5-6 годин. З ранку, перед подачею, додаємо в нього нарізані фрукти і прикрашаємо гілочкою зелені.

Африканський сніданок – єгипетський фуль

Єгипетська кухня – це класичний приклад арабської близькосхідної кухні. Тут люблять солодощі, крупи, бобові, а снідати єгиптяни вважають за краще блюдом, яке називається «фуль». Його подають в гарячому вигляді окремо або кладуть в коржик. Ставити варити фуль потрібно з вечора.

Вам знадобиться:

  • сухі боби – 2 склянки
  • червона сочевиця – 2 ст. ложки
  • помідор – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • коржик – 1 шт. (за бажанням).

Приготування:

  1. З вечора боби промити і залити водою на 1 годину.
  2. Покласти боби в каструлю, залити водою і додати сочевицю і пшеницю, помідор цілком (не різати), часник цілими часточками. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати боби 6 годин повільному вогні під кришкою.

Зранку, коли боби будуть готові на 2/3, додати склянку окропу і перемішати, варити до повної готовності. Можна подавати до столу.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як правильно снідати: 5 варіантів від Світлани Фус

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму