Ананас по-гавайськи: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Літнього настрою в холодну пору додасть яскравий, соковитий і смачний ананас по-гавайски. В якості начинки використовуємо ананас, лимон, курку, креветки, зелень і спеції. Все це заправляється пряним соусом і запікається у половинках ананаса. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати ананас по-гавайски.

Інгредієнти для начинки:

  • ананас – 1шт.
  • лимон – 1 шт.
  • куряча грудка – 250 г
  • креветки (розморожені, неочищені) – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • арахіс (сирий, в оболонці, замочений) – 200 г
  • родзинки – 50 г
  • цибуля зелена – 5 пер
  • часник – 2 зубчики
  • імбир мелений – 3 г
  • карі – 2 г
  • сіль – 25 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • олія – 40 мл

 Інгредієнти для кетчупу:

  • томатна паста – 60 г
  • вода – 100 мл
  • сіль – 3 г
  • цукор – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • кориця мелена – 3 г
  • гвоздика – 1 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • корінь імбиру – 5 см
  • цукор – 50 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • оливкова олія – 40 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • яблучний оцет (6 %) – 20 мл
  • ананасовий сік – 125 мл
  • кетчуп – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Замочений у воді сирий арахіс знову залийте водою, додайте сіль, варіть до 4 год. Готовий арахіс відкиньте на сито.
  2. Розморожені неочищені креветки залийте водою, посоліть, поперчіть, додайте  сік лимона та варіть на середньому вогні 5 хв. Дістаньте з води і дайте охолонути. Потім очистіть від панцира, залишаючи неочищеними хвостики.
  3. Ананас розріжте навпіл, обережно дістаньте м’якоть, не пошкоджуючи стінки. Половину м’якоті перетріть через сито – це для соусу, другу половину – поріжте кубиком для начинки.
  4. Для кетчупу – змішайте томатну пасту, окріп, сіль, цукор, чорний мелений перець, мелену корицю та гвоздику. Перемішайте.
  5. Обсмажте в оливковій олії кубики цибулі та імбиру, а також подрібнений часник. Перекладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
  6. В сотейнику змішайте сік з перетертої м’якоті ананасу, соєвий соус, біле сухе вино, яблучний оцет, приготований кетчуп, цукор, обсмажені овочі. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. до загуснення. Готовий соус перебийте блендером і дайте охолонути.
  7. Для начинки – обсмажте в олії впродовж 30 сек. неочищений часник, розчавлений лезом ножа. Дістаньте його, а в сковорідку покладіть порізане кубиком куряче філе. Смажте 5 хв., потім відсуньте на одну половину сковорідки.
  8. На іншу половину – вилийте збиті яйця. Перемішуйте, поки вони не схопляться шматочками. Потім з‘єднайте з курятиною. А також додайте порізану кубиком м’якоть ананасу, подрібнену зелену цибулю, замочені у воді родзинки, креветки, мелений імбир, карі, чорний мелений перець, сіль та відварений арахіс. Смажте 4 хв.
  9. На деко з пергаментом викладіть половинки ананасу, у заглиблення покладіть начинку. Хвостики ананасу обгорніть фольгою, запікайте 15 хв. за температури 200 °С.

Video: Ананас по-гавайськи: рецепт покроково

Як приготувати ананас по-гавайськи? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Курячі кишені з помідорами, сиром сулугуні та горіхами: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити