Ананас по-гавайськи: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Літнього настрою в холодну пору додасть яскравий, соковитий і смачний ананас по-гавайски. В якості начинки використовуємо ананас, лимон, курку, креветки, зелень і спеції. Все це заправляється пряним соусом і запікається у половинках ананаса. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати ананас по-гавайски.

Інгредієнти для начинки:

  • ананас – 1шт.
  • лимон – 1 шт.
  • куряча грудка – 250 г
  • креветки (розморожені, неочищені) – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • арахіс (сирий, в оболонці, замочений) – 200 г
  • родзинки – 50 г
  • цибуля зелена – 5 пер
  • часник – 2 зубчики
  • імбир мелений – 3 г
  • карі – 2 г
  • сіль – 25 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • олія – 40 мл

 Інгредієнти для кетчупу:

  • томатна паста – 60 г
  • вода – 100 мл
  • сіль – 3 г
  • цукор – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • кориця мелена – 3 г
  • гвоздика – 1 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • корінь імбиру – 5 см
  • цукор – 50 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • оливкова олія – 40 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • яблучний оцет (6 %) – 20 мл
  • ананасовий сік – 125 мл
  • кетчуп – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Замочений у воді сирий арахіс знову залийте водою, додайте сіль, варіть до 4 год. Готовий арахіс відкиньте на сито.
  2. Розморожені неочищені креветки залийте водою, посоліть, поперчіть, додайте  сік лимона та варіть на середньому вогні 5 хв. Дістаньте з води і дайте охолонути. Потім очистіть від панцира, залишаючи неочищеними хвостики.
  3. Ананас розріжте навпіл, обережно дістаньте м’якоть, не пошкоджуючи стінки. Половину м’якоті перетріть через сито – це для соусу, другу половину – поріжте кубиком для начинки.
  4. Для кетчупу – змішайте томатну пасту, окріп, сіль, цукор, чорний мелений перець, мелену корицю та гвоздику. Перемішайте.
  5. Обсмажте в оливковій олії кубики цибулі та імбиру, а також подрібнений часник. Перекладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
  6. В сотейнику змішайте сік з перетертої м’якоті ананасу, соєвий соус, біле сухе вино, яблучний оцет, приготований кетчуп, цукор, обсмажені овочі. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. до загуснення. Готовий соус перебийте блендером і дайте охолонути.
  7. Для начинки – обсмажте в олії впродовж 30 сек. неочищений часник, розчавлений лезом ножа. Дістаньте його, а в сковорідку покладіть порізане кубиком куряче філе. Смажте 5 хв., потім відсуньте на одну половину сковорідки.
  8. На іншу половину – вилийте збиті яйця. Перемішуйте, поки вони не схопляться шматочками. Потім з‘єднайте з курятиною. А також додайте порізану кубиком м’якоть ананасу, подрібнену зелену цибулю, замочені у воді родзинки, креветки, мелений імбир, карі, чорний мелений перець, сіль та відварений арахіс. Смажте 4 хв.
  9. На деко з пергаментом викладіть половинки ананасу, у заглиблення покладіть начинку. Хвостики ананасу обгорніть фольгою, запікайте 15 хв. за температури 200 °С.

Video: Ананас по-гавайськи: рецепт покроково

Як приготувати ананас по-гавайськи? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Курячі кишені з помідорами, сиром сулугуні та горіхами: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо