Бабагануш – популярна страва близькосхідної кухні. Готують її, в основному, з баклажанів та кунжута. Как приготувати бабагануш? У нашому матеріалі дивіться покроковий рецепт бабагануш з баклажанів і ви точно навчитеся його готувати – адже крім того, що страва виходить смачною, готувати її ще й дуже просто.
Читайте також: Хумус: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- баклажани – 600 г
- часник – 3 зубчики
- зіра – 4 г
- лимон – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт.
- олія – 80 мл
- м’ята – 4 гілочки
- кінза – 5 гілочок
- тахінна паста – 30 г
- паприка – 1 г
- базилік сушений – 1 г
- сіль – 10 г
Для розсолу:
- сіль – 60 г
- вода – 1 л
ГОТУЄМО З НАМИ
Кабачкова ікра як у магазині
Спосіб приготування:
- Змастіть баклажани олією, загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 30 хв. Запечені баклажани дістаньте з фольги, покладіть у розчин води та солі. Почистіть баклажани від шкірки, не виймаючи з розсолу.
- Почистіть часник та перець чилі. Перець наріжте довільними шматочками та перекладіть разом з часником у подрібнювач. Туди ж додайте листя м’яти та нарізану кінзу. Перебийте усе до шматочків, розміром 3-4 мм.
- Додайте нарізані крупним кубиком баклажани, збийте усі інгредієнти до однорідної маси. Змішайте масу з лимонним соком, зірою, сіллю і тахінною пастою. Полийте готовий бабагануш олією, змішаною з паприкою та сушеним базиліком.
Video: Бабагануш: рецепт покроковий з баклажанів