Бабагануш: рецепт з баклажанів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Бабагануш – популярна страва близькосхідної кухні. Готують її, в основному, з баклажанів та кунжута. Как приготувати бабагануш? У нашому матеріалі дивіться покроковий рецепт бабагануш з баклажанів і ви точно навчитеся його готувати – адже крім того, що страва виходить смачною, готувати її ще й дуже просто.

Читайте також: Хумус: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • часник – 3 зубчики
  • зіра – 4 г
  • лимон – 1 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • олія – 80 мл
  • м’ята – 4 гілочки
  • кінза – 5 гілочок
  • тахінна паста – 30 г
  • паприка – 1 г
  • базилік сушений – 1 г
  • сіль – 10 г

 Для розсолу:

  • сіль – 60 г
  • вода – 1 л

Читайте також: Кабачкова ікра на зиму: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Змастіть баклажани олією, загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 30 хв. Запечені баклажани дістаньте з фольги, покладіть у розчин води та солі. Почистіть баклажани від шкірки, не виймаючи з розсолу.
  2. Почистіть часник та перець чилі. Перець наріжте довільними шматочками та  перекладіть разом з часником у подрібнювач. Туди ж додайте листя м’яти та нарізану кінзу. Перебийте усе до шматочків, розміром 3-4 мм.
  3. Додайте нарізані крупним кубиком баклажани, збийте усі інгредієнти до однорідної маси. Змішайте масу з лимонним соком, зірою, сіллю і тахінною пастою. Полийте готовий бабагануш олією, змішаною з паприкою та сушеним базиліком.

Читайте також: Маклюбе: покроковий рецепт

Video: Бабагануш: рецепт покроковий з баклажанів

Як приготувати бабагануш? Читайте покроковий рецепт страви бабагануш з баклажанів і ви навчитеся його готувати

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти