Баклажанна ікра від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів – улюблене блюдо більшості українських сімей. Її консервують на зиму, або подають, як основне блюдо, а також як закуску. Баклажанна ікра готується з сезонних овочів, тому страва не обходиться в нечувані суми, але при цьому, відрізняється дуже яскравим смаком і корисними властивостями для організму. Читайте універсальний рецепт ікри з баклажанів, яку можна, як законсервувати, так і подати на вечерю у вигляді гарніру, або бутербродів, намазавши на хліб.

Інгредієнти для баклажанної ікри

  • 1 кг баклажанів
  • 200 г болгарського перцю
  • 100 г червоної цибулі ріпчастої
  • 150 г моркви
  • 200 г помідорів
  • 4 зубчики часнику
  • 30 мл соняшникової олії (рафінованої)
  • 10 г кропу
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати баклажанну ікру

  1. З вимитих баклажанів зріжте плодоніжки, плоди розріжте навпіл і гарненько натріть сіллю. Залиште їх на 15 хвилин, потім добре промийте під проточною водою.
  2. Болгарський перець проколіть в декількох місцях тонким гострим ножем.
  3. На застелене пергаментом деко викладіть овочі і запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.
  4. Помідори очистіть від шкірки і подрібніть в блендері. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості в невеликій кількості рослинного масла. Потім додайте до нього натерту моркву і смажте близько п’яти хвилин, поки морква не стане м’якою. Перекладіть отриману зажарку в товстостінну чи чавунну каструлю для ікри.
  5. Запечені баклажани очистіть від шкірки і наріжте як можна дрібніше, відправте в каструлю до цибулі і моркви.
  6. У перцю зріжте плодоніжку, зніміть шкірку, перець розріжте навпіл і очистіть від насіння. М’якоть перцю також дрібно наріжте і змішайте з іншими інгредієнтами.
  7. Додайте сік болгарського перцю, часник. Залийте томатною пастою і залиште гаситися на маленькому вогні 15-20 хвилин. Після чого додайте в ікру сіль, цукор і перець, зніміть її з вогню і перебийте до стану каші в блендері. Поставте знову на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть.
  8. Перекладіть гарячу ікру в стерилізовану банку і закатайте стерилізованою кришкою. Перевірте на герметичність, загорніть у ковдру і залиште остигати.

Video: Ікра з баклажанів: рецепт покроковий на зиму

Баклажанна ікра за цим рецептом готується швидко і просто. Така ікра з баклажанів порадує всю сім'ю своїм смаком. Ікру можна законсервувати або подати до вечері
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Солоні огірки: класичний рецепт
Тигровий чізкейк від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт пирожков из слоеного теста, рецепт пирожков из слоеного теста пошагово, состав пирожков из слоеного теста, как готовить пирожки из слоеного теста, как приготовить пирожки из слоеного теста пошагово
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Проста сирна запіканка з маком і яблуками