Баклажанна ікра від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів – улюблене блюдо більшості українських сімей. Її консервують на зиму, або подають, як основне блюдо, а також як закуску. Баклажанна ікра готується з сезонних овочів, тому страва не обходиться в нечувані суми, але при цьому, відрізняється дуже яскравим смаком і корисними властивостями для організму. Читайте універсальний рецепт ікри з баклажанів, яку можна, як законсервувати, так і подати на вечерю у вигляді гарніру, або бутербродів, намазавши на хліб.

Інгредієнти для баклажанної ікри

  • 1 кг баклажанів
  • 200 г болгарського перцю
  • 100 г червоної цибулі ріпчастої
  • 150 г моркви
  • 200 г помідорів
  • 4 зубчики часнику
  • 30 мл соняшникової олії (рафінованої)
  • 10 г кропу
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати баклажанну ікру

  1. З вимитих баклажанів зріжте плодоніжки, плоди розріжте навпіл і гарненько натріть сіллю. Залиште їх на 15 хвилин, потім добре промийте під проточною водою.
  2. Болгарський перець проколіть в декількох місцях тонким гострим ножем.
  3. На застелене пергаментом деко викладіть овочі і запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.
  4. Помідори очистіть від шкірки і подрібніть в блендері. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості в невеликій кількості рослинного масла. Потім додайте до нього натерту моркву і смажте близько п’яти хвилин, поки морква не стане м’якою. Перекладіть отриману зажарку в товстостінну чи чавунну каструлю для ікри.
  5. Запечені баклажани очистіть від шкірки і наріжте як можна дрібніше, відправте в каструлю до цибулі і моркви.
  6. У перцю зріжте плодоніжку, зніміть шкірку, перець розріжте навпіл і очистіть від насіння. М’якоть перцю також дрібно наріжте і змішайте з іншими інгредієнтами.
  7. Додайте сік болгарського перцю, часник. Залийте томатною пастою і залиште гаситися на маленькому вогні 15-20 хвилин. Після чого додайте в ікру сіль, цукор і перець, зніміть її з вогню і перебийте до стану каші в блендері. Поставте знову на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть.
  8. Перекладіть гарячу ікру в стерилізовану банку і закатайте стерилізованою кришкою. Перевірте на герметичність, загорніть у ковдру і залиште остигати.

Video: Ікра з баклажанів: рецепт покроковий на зиму

Баклажанна ікра за цим рецептом готується швидко і просто. Така ікра з баклажанів порадує всю сім'ю своїм смаком. Ікру можна законсервувати або подати до вечері
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)