Баклажаново-горіховий торт з франжіпані: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Баклажановий торт з горіхами і франжіпані – це чудове поєднання смаку! Приготуйте його за нашим рецептом – і він точно стане однією з ваших улюблених страв. Читайте, як приготувати баклажановий-горіховий торт з франжіпані.

Читайте також: Торт з квасолі

Інгредієнти:

  • баклажани – 400 г
  • яблука – 400 г
  • борошно пшеничне – 250 г
  • мигдаль – 75 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • вершкове масло – 360 г
  • яйця – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 300 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • ванільний цукор – 25 г

Читайте також: Смачний омлет “Креспу”: рецепт незвичайного закусочного торта

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте мигдалеве борошно: змеліть смажений мигдаль із цукровою пудрою, просійте. Змішайте мигдалеве борошно з пшеничним, додайте ванільний цукор та цукрову пудру. Перетріть суху суміш з холодним маслом. Додайте яйце, замісіть тісто, залиште його в холодильнику на 30 хв.
  2. Приготуйте крем «франжипан»: збийте м’яке вершкове маслом з цукром, додаючи по одному яйця. Перебийте на дрібну крихту смажені волоські горіхи. Покладіть до збитого масла разом з цедрою лимона та лимонним соком.
  3. Розкачайте охолоджене тісто між листами пергаменту до 4 мм. Перекладіть у  форму, сформуйте бортики, залийте корж франжипаном. Випікайте 20 хв. за температури 180°С.
  4. Баклажани та очищені від шкірки яблука наріжте півкільцями. Розтопіть на  двох пательнях цукор, додайте лимонний сік. Окремо карамелізуйте яблука та баклажани. Дістаньте торт з духовки,  викладіть на нього яблука та баклажани. Випікайте ще 10 хв. за температури 180°С.

Video: Баклажановий торт з горіхами і франжіпані: рецепт покроковий

Баклажановий торт з горіхами і франжіпані - це чудове поєднання смаку! Читайте, як приготувати баклажановий-горіховий торт з франжіпані

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
диетический клафути с вишней, диетический клафути с вишней рецепт, рецепт приготовления диетического клафути с вишней, как приготовить диетический клафути с вишней, состав диетического клафути с вишней
Дієтичний клафуті з вишнею
шоколадная пицца с ягодами, шоколадная пицца с ягодами рецепт, пошаговый рецепт приготовления шоколадной пиццы с ягодами, как приготовить шоколадную пиццу с ягодами, состав шоколадной пиццы с ягодами
Шоколадна піца з ягодами