Баклажаново-горіховий торт з франжіпані: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Баклажановий торт з горіхами і франжіпані – це чудове поєднання смаку! Приготуйте його за нашим рецептом – і він точно стане однією з ваших улюблених страв. Читайте, як приготувати баклажановий-горіховий торт з франжіпані.

Читайте також: Торт з квасолі

Інгредієнти:

  • баклажани – 400 г
  • яблука – 400 г
  • борошно пшеничне – 250 г
  • мигдаль – 75 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • вершкове масло – 360 г
  • яйця – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 300 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • ванільний цукор – 25 г

Читайте також: Смачний омлет “Креспу”: рецепт незвичайного закусочного торта

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте мигдалеве борошно: змеліть смажений мигдаль із цукровою пудрою, просійте. Змішайте мигдалеве борошно з пшеничним, додайте ванільний цукор та цукрову пудру. Перетріть суху суміш з холодним маслом. Додайте яйце, замісіть тісто, залиште його в холодильнику на 30 хв.
  2. Приготуйте крем «франжипан»: збийте м’яке вершкове маслом з цукром, додаючи по одному яйця. Перебийте на дрібну крихту смажені волоські горіхи. Покладіть до збитого масла разом з цедрою лимона та лимонним соком.
  3. Розкачайте охолоджене тісто між листами пергаменту до 4 мм. Перекладіть у  форму, сформуйте бортики, залийте корж франжипаном. Випікайте 20 хв. за температури 180°С.
  4. Баклажани та очищені від шкірки яблука наріжте півкільцями. Розтопіть на  двох пательнях цукор, додайте лимонний сік. Окремо карамелізуйте яблука та баклажани. Дістаньте торт з духовки,  викладіть на нього яблука та баклажани. Випікайте ще 10 хв. за температури 180°С.


Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити