Баклажаново-горіховий торт з франжіпані: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Баклажановий торт з горіхами і франжіпані – це чудове поєднання смаку! Приготуйте його за нашим рецептом – і він точно стане однією з ваших улюблених страв. Читайте, як приготувати баклажановий-горіховий торт з франжіпані.

Читайте також: Торт з квасолі

Інгредієнти:

  • баклажани – 400 г
  • яблука – 400 г
  • борошно пшеничне – 250 г
  • мигдаль – 75 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • вершкове масло – 360 г
  • яйця – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 300 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • ванільний цукор – 25 г

Читайте також: Смачний омлет “Креспу”: рецепт незвичайного закусочного торта

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте мигдалеве борошно: змеліть смажений мигдаль із цукровою пудрою, просійте. Змішайте мигдалеве борошно з пшеничним, додайте ванільний цукор та цукрову пудру. Перетріть суху суміш з холодним маслом. Додайте яйце, замісіть тісто, залиште його в холодильнику на 30 хв.
  2. Приготуйте крем «франжипан»: збийте м’яке вершкове маслом з цукром, додаючи по одному яйця. Перебийте на дрібну крихту смажені волоські горіхи. Покладіть до збитого масла разом з цедрою лимона та лимонним соком.
  3. Розкачайте охолоджене тісто між листами пергаменту до 4 мм. Перекладіть у  форму, сформуйте бортики, залийте корж франжипаном. Випікайте 20 хв. за температури 180°С.
  4. Баклажани та очищені від шкірки яблука наріжте півкільцями. Розтопіть на  двох пательнях цукор, додайте лимонний сік. Окремо карамелізуйте яблука та баклажани. Дістаньте торт з духовки,  викладіть на нього яблука та баклажани. Випікайте ще 10 хв. за температури 180°С.

Video: Баклажановий торт з горіхами і франжіпані: рецепт покроковий

Баклажановий торт з горіхами і франжіпані - це чудове поєднання смаку! Читайте, як приготувати баклажановий-горіховий торт з франжіпані

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
как приготовить тыквенный пирог
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)