Баклажани з горіховою пастою в сирному клярі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Незвичайну страву – баклажани з горіховою пастою в сирному клярі ви навчитеся готувати, прочитавши наш покроковий рецепт. Така страва може прикрасити святковий стіл або ж стати відмінною закускою перед вечерею. Готуйте баклажани з горіховою пастою і дивуйте своїх близьких незвичайним смаком.

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • баклажани – 400 г
  • зелена цибуля — 3 стебла
  • петрушка – 5 гілочок
  • часник – 4 зубчики
  • волоські горіхи — 150 г
  • лимон – 1 шт.
  • борошно — 150 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • сметана (20%) – 40 мл
  • олія – 120 мл
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль — 15 г

Для розсолу:

  • сіль – 60 г
  • вода – 1 л

Читайте також: Салат з овочів на грилі від Ігоря Місевича

Спосіб приготування:

  1. Наріжте баклажани кружальцями. Потім кожне кружальце розріжте по горизонталі навпіл, не дорізаючи 1 см до протилежного краю. Покладіть кружальця баклажанів у розчин холодної води та солі на 10 хв.
  2. Для начинки – перебийте часник, зелену цибулю, волоські горіхи та петрушку до пюреподібної маси з невеликими вкрапленнями горіхів. Додайте лимонний сік, сіль та олію. Перемішайте.
  3. Для сирного кляру – змішайте яйця та сметану, посоліть, поперчіть, додайте борошно та натертий на дрібній тертці сир.
  4. Дістаньте баклажани з розсолу та обсушіть. У розрізи покладіть начинку.  Запаніруйте кружальця у борошні, потім занурте у кляр. Смажте на розігрітій олії по 5 хв. з кожного боку. Потім викладіть баклажани на деко з пергаментом та підсушіть впродовж 10 хв. у духовці за температури 160°С.

Video: Баклажани з горіховою пастою в сирному клярі: рецепт

Рецепт баклажанів з горіховою пастою в сирному клярі. Незвичайну страву - баклажани з горіховою пастою в сирному клярі ви навчитеся готувати, прочитавши наш покроковий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
в каком порядке должны быть слои в селедке под шубой, слои в селедке под шубой, как приготовить салат селедка под шубой, варианты слоев салата селедка под шубой, селедка под шубой, рецепт селедки под шубой, селедка под шубой с яичными желтками, селедка под шубой с яблоками, селедка под шубой со сливками и лимоном
У якому порядку повинні бути шари в Оселедця під шубою
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці