Баклажани з горіховою пастою в сирному клярі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Незвичайну страву – баклажани з горіховою пастою в сирному клярі ви навчитеся готувати, прочитавши наш покроковий рецепт. Така страва може прикрасити святковий стіл або ж стати відмінною закускою перед вечерею. Готуйте баклажани з горіховою пастою і дивуйте своїх близьких незвичайним смаком.

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • баклажани – 400 г
  • зелена цибуля — 3 стебла
  • петрушка – 5 гілочок
  • часник – 4 зубчики
  • волоські горіхи — 150 г
  • лимон – 1 шт.
  • борошно — 150 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • сметана (20%) – 40 мл
  • олія – 120 мл
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль — 15 г

Для розсолу:

  • сіль – 60 г
  • вода – 1 л

Читайте також: Салат з овочів на грилі від Ігоря Місевича

Спосіб приготування:

  1. Наріжте баклажани кружальцями. Потім кожне кружальце розріжте по горизонталі навпіл, не дорізаючи 1 см до протилежного краю. Покладіть кружальця баклажанів у розчин холодної води та солі на 10 хв.
  2. Для начинки – перебийте часник, зелену цибулю, волоські горіхи та петрушку до пюреподібної маси з невеликими вкрапленнями горіхів. Додайте лимонний сік, сіль та олію. Перемішайте.
  3. Для сирного кляру – змішайте яйця та сметану, посоліть, поперчіть, додайте борошно та натертий на дрібній тертці сир.
  4. Дістаньте баклажани з розсолу та обсушіть. У розрізи покладіть начинку.  Запаніруйте кружальця у борошні, потім занурте у кляр. Смажте на розігрітій олії по 5 хв. з кожного боку. Потім викладіть баклажани на деко з пергаментом та підсушіть впродовж 10 хв. у духовці за температури 160°С.

Video: Баклажани з горіховою пастою в сирному клярі: рецепт

Рецепт баклажанів з горіховою пастою в сирному клярі. Незвичайну страву - баклажани з горіховою пастою в сирному клярі ви навчитеся готувати, прочитавши наш покроковий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти