Баклажани в карамелі від Сергія Калініна


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

baklazhan-karamel

Інгредієнти для баклажанів у карамелі

  • 400 г баклажанів
  • 200 г цукру
  • 20 г вершкового масла
  • 25 мл води
  • Для кавового соусу:
  • 150 мл води
  • 2 ст. л. заварної кави
  • 2 ч. л. цукру
  • 30 мл вершків (30%)
  • щіпка солі
  • червоний мелений перецьна кінчику ножа

Як приготувати баклажани у карамелі

  1. Баклажани очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте на шматочки, як яблука. Засипте цукром і залиште на півгодини. Потім гарненько промийте.
  2. Ложку води і 100 г цукру надішліть на сковороду, перемішайте і проваріть на повільному вогні 3 хвилини. Коли цукор почне темніти, покладіть баклажани, протомите їх до м’якості 3 хвилини.
  3. Додайте до баклажанів 2 ст. л. цукру і карамелызуйте їх приблизно 2 хвилини. Додайте вершкове масло. Через 2-3 хвилини зніміть баклажани з вогню, викладіть на тарілку.
  4. Для приготування кавового соусу запарте заварну каву. Залиште настоюватися на 5 хвилин. Процідіть каву на сковороду. Уварюйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки соус не увариться наполовину.
  5. Додайте цукор, щіпку солі, червоний мелений перець. Уваріть ще на третину. Додайте вершки. Перемішуйте вершки до однорідної емульсії. Полийте кавовим соусом карамелізовані баклажани.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пиріг з баклажанами від Сергія Калініна

Video: Як приготувати баклажани в карамелі?

Дивіться рецепт баклажанів у карамелі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!

Video: Як приготувати баклажани в карамелі?

Дивіться рецепт баклажанів у карамелі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити