Інгредієнти для баклажанів у карамелі
- 400 г баклажанів
- 200 г цукру
- 20 г вершкового масла
- 25 мл води
- Для кавового соусу:
- 150 мл води
- 2 ст. л. заварної кави
- 2 ч. л. цукру
- 30 мл вершків (30%)
- щіпка солі
- червоний мелений перець – на кінчику ножа
Як приготувати баклажани у карамелі
- Баклажани очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте на шматочки, як яблука. Засипте цукром і залиште на півгодини. Потім гарненько промийте.
- Ложку води і 100 г цукру надішліть на сковороду, перемішайте і проваріть на повільному вогні 3 хвилини. Коли цукор почне темніти, покладіть баклажани, протомите їх до м’якості 3 хвилини.
- Додайте до баклажанів 2 ст. л. цукру і карамелызуйте їх приблизно 2 хвилини. Додайте вершкове масло. Через 2-3 хвилини зніміть баклажани з вогню, викладіть на тарілку.
- Для приготування кавового соусу запарте заварну каву. Залиште настоюватися на 5 хвилин. Процідіть каву на сковороду. Уварюйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки соус не увариться наполовину.
- Додайте цукор, щіпку солі, червоний мелений перець. Уваріть ще на третину. Додайте вершки. Перемішуйте вершки до однорідної емульсії. Полийте кавовим соусом карамелізовані баклажани.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пиріг з баклажанами від Сергія Калініна