Баклажани в карамелі від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

baklazhan-karamel

Інгредієнти для баклажанів у карамелі

  • 400 г баклажанів
  • 200 г цукру
  • 20 г вершкового масла
  • 25 мл води
  • Для кавового соусу:
  • 150 мл води
  • 2 ст. л. заварної кави
  • 2 ч. л. цукру
  • 30 мл вершків (30%)
  • щіпка солі
  • червоний мелений перецьна кінчику ножа

Як приготувати баклажани у карамелі

  1. Баклажани очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте на шматочки, як яблука. Засипте цукром і залиште на півгодини. Потім гарненько промийте.
  2. Ложку води і 100 г цукру надішліть на сковороду, перемішайте і проваріть на повільному вогні 3 хвилини. Коли цукор почне темніти, покладіть баклажани, протомите їх до м’якості 3 хвилини.
  3. Додайте до баклажанів 2 ст. л. цукру і карамелызуйте їх приблизно 2 хвилини. Додайте вершкове масло. Через 2-3 хвилини зніміть баклажани з вогню, викладіть на тарілку.
  4. Для приготування кавового соусу запарте заварну каву. Залиште настоюватися на 5 хвилин. Процідіть каву на сковороду. Уварюйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки соус не увариться наполовину.
  5. Додайте цукор, щіпку солі, червоний мелений перець. Уваріть ще на третину. Додайте вершки. Перемішуйте вершки до однорідної емульсії. Полийте кавовим соусом карамелізовані баклажани.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пиріг з баклажанами від Сергія Калініна

Video: Як приготувати баклажани в карамелі?

Дивіться рецепт баклажанів у карамелі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!

Video: Як приготувати баклажани в карамелі?

Дивіться рецепт баклажанів у карамелі на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти