Банановий торт з тропічним просочуванням та апельсиновим кремом: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Екзотичний банановий торт стане відмінним частуванням на будь-якому святковому столі. Бананові коржі просочуються соком з тропічних фруктів і темним ромом. Ніжний апельсиновий крем на основі вершків буде просто танути в роті. Торт можна прикрасити жовтою меренгою. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати банановий торт з тропічним просочуванням і апельсиновим кремом.

Інгредієнти для тіста:

  • банани – 4 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 275 г
  • молоко (2,5%) – 125 мл
  • борошно – 505 г
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – 300 г
  • ванільний цукор – 16 г
  • сода – 24 г
  • куркума – 5 г

Інгредієнти для просочення:

  • ананасовий сік – 125 мл
  • ром (темний) – 60 мл
  • апельсини – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 8 г

Інгредієнти для крему:

  • апельсини – 3 шт.
  • вершки (33%) – 250 мл
  • згущене молоко – 190 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • кукурудзяний крохмаль – 75 г

Інгредієнти для меренги:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 140 г
  • гелевий барвник (жовтий) – 1 крапля

Спосіб приготування: 

  1. Приготуйте тісто: змішайте борошно, розпушувач, куркуму, ванільний цукор. До розтопленого вершкового масла додайте цукор, потім по одному введіть яйця, додаючи після кожного – по 1 ст. л. сухої суміші. Добре перемішайте.
  2. Розморожені банани розімніть у пюре, додайте його в тісто. Також підмісіть решту сухої суміші, покладіть погашену у молоці соду, перемішайте. Роз’ємні форми застеліть пергаментом, боки змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форми і запікайте 1 год. за температури 170°С.
  3. Готовим бісквітним коржам дайте охолонути у формі, потім дістаньте і залиште на 1 год. за кімнатної температури.
  4. Для тропічного просочення вичавіть сік з апельсинів та лимону, додайте ананасовий сік, цукор, темний ром. Перемішайте.
  5. Для крему – змішайте цедру з половини апельсина, кукурудзяний крохмаль,  апельсиновий сік. Прогрійте масу до загуснення, постійно помішуючи. Потім додайте згущене молоко і варіть ще 7 хв. Перекладіть крем у миску, накрийте плівкою і дайте охолонути 30 хв. Потім з‘єднайте з вершками, збитими з цукровою пудрою.
  6. Для меренги – перемішайте білки з цукром, поставте на парову баню і проваріть, помішуючи, 7 хв. Додайте гелевий барвник жовтого кольору і збийте масу. Викладіть меренгу на перевернуте деко з пергаментом. Запікайте 2 год. за температури 90°С. Готовій мерензі дайте охолонути, потім поламайте її  на крупні шматки, частину – покришіть на крупну крихту.
  7. Остиглі коржі розріжте навпіл, зріжте нерівності, полийте кожен корж тропічним просоченням і залиште на 5 хв.
  8. Перекладіть коржі кремом, змастіть боки та поверхню торту. Прикрасьте боки крупними шматками меренги, а верх посипте крихтами.

Читайте також: Торт «П’яна вишня»

Video: Банановий торт з тропічним просочуванням та апельсиновим кремом: рецепт покроково

Як приготувати банановий торт з тропічним просочуванням та апельсиновим кремом? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Французький кіш з індичкою: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити