Буженина з індички: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Буженину можна вживати і як закуску, і як основну страву з гарніром. Для приготування буженини з індички використовується філе, яка маринується в суміші з перців, соєвого соусу, олії та гірчиці. Перед запіканням індичку слід змастити абрикосовим джемом і обваляти в прянощах. Запікається буженина на гілочках шавлії, завдяки чому набуває неймовірного аромату. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати буженину з індички.

Інгредієнти:

  • філе індички – 1 шт.
  • вода – 1,5 л
  • часник – 4 зубчики
  • олія – 40 мл
  • гірчиця (соус) – 20 мл
  • соєвий соус – 20 мл
  • абрикосовий джем – 100 мл
  • шавлія сушена – 2 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • орегано сушений – 2 г
  • шавлія свіжа – 2 гілочки
  • чорний перець горошком – 5 г
  • білий перець горошком – 5 г
  • паприка (пластівці) – 45 г
  • паприка мелена – 2 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • коріандр – 13 г
  • сіль – 90 г

Читайте також: Свиняча щока, тушкована у цибулинні: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Замочіть у воді з сіллю філе індички на 2 год. Потім просушіть, зробіть 8 надрізів та покладіть у них половинки часнику.
  2. Змішайте паприку, чорний мелений перець, розмарин, чебрець, шавлію, орегано, соєвий соус, гірчицю та олію. Натріть сумішшю філе. На деко з пергаментом покладіть китайські палички, покладіть на них м’ясо та лишіть на 2 год. у холодильнику.
  3. Далі змастіть філе абрикосовим джемом. Обкачайте у суміші пластівців паприки, коріандру, білого та чорного меленого перцю.
  4. Розігрійте духовку до 250°С. Замочіть у воді шпажки, викладіть на деко в один шар. На шпажки покладіть гілочки шавлії, зверху – м’ясо. Закрийте форму фольгою. Зменшіть температуру в духовці до 200°С та запікайте м’ясо 50 хв. Готовій буженині дайте остигнути до кімнатної температури у духовці.

Video: Буженина з індички: рецепт покроково

Як приготувати буженину з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити