Буженина з індички: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Буженину можна вживати і як закуску, і як основну страву з гарніром. Для приготування буженини з індички використовується філе, яка маринується в суміші з перців, соєвого соусу, олії та гірчиці. Перед запіканням індичку слід змастити абрикосовим джемом і обваляти в прянощах. Запікається буженина на гілочках шавлії, завдяки чому набуває неймовірного аромату. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати буженину з індички.

Інгредієнти:

  • філе індички – 1 шт.
  • вода – 1,5 л
  • часник – 4 зубчики
  • олія – 40 мл
  • гірчиця (соус) – 20 мл
  • соєвий соус – 20 мл
  • абрикосовий джем – 100 мл
  • шавлія сушена – 2 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • орегано сушений – 2 г
  • шавлія свіжа – 2 гілочки
  • чорний перець горошком – 5 г
  • білий перець горошком – 5 г
  • паприка (пластівці) – 45 г
  • паприка мелена – 2 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • коріандр – 13 г
  • сіль – 90 г

Читайте також: Свиняча щока, тушкована у цибулинні: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Замочіть у воді з сіллю філе індички на 2 год. Потім просушіть, зробіть 8 надрізів та покладіть у них половинки часнику.
  2. Змішайте паприку, чорний мелений перець, розмарин, чебрець, шавлію, орегано, соєвий соус, гірчицю та олію. Натріть сумішшю філе. На деко з пергаментом покладіть китайські палички, покладіть на них м’ясо та лишіть на 2 год. у холодильнику.
  3. Далі змастіть філе абрикосовим джемом. Обкачайте у суміші пластівців паприки, коріандру, білого та чорного меленого перцю.
  4. Розігрійте духовку до 250°С. Замочіть у воді шпажки, викладіть на деко в один шар. На шпажки покладіть гілочки шавлії, зверху – м’ясо. Закрийте форму фольгою. Зменшіть температуру в духовці до 200°С та запікайте м’ясо 50 хв. Готовій буженині дайте остигнути до кімнатної температури у духовці.

Video: Буженина з індички: рецепт покроково

Як приготувати буженину з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею