Буженина з індички: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Буженину можна вживати і як закуску, і як основну страву з гарніром. Для приготування буженини з індички використовується філе, яка маринується в суміші з перців, соєвого соусу, олії та гірчиці. Перед запіканням індичку слід змастити абрикосовим джемом і обваляти в прянощах. Запікається буженина на гілочках шавлії, завдяки чому набуває неймовірного аромату. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати буженину з індички.

Інгредієнти:

  • філе індички – 1 шт.
  • вода – 1,5 л
  • часник – 4 зубчики
  • олія – 40 мл
  • гірчиця (соус) – 20 мл
  • соєвий соус – 20 мл
  • абрикосовий джем – 100 мл
  • шавлія сушена – 2 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • орегано сушений – 2 г
  • шавлія свіжа – 2 гілочки
  • чорний перець горошком – 5 г
  • білий перець горошком – 5 г
  • паприка (пластівці) – 45 г
  • паприка мелена – 2 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • коріандр – 13 г
  • сіль – 90 г

Читайте також: Свиняча щока, тушкована у цибулинні: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Замочіть у воді з сіллю філе індички на 2 год. Потім просушіть, зробіть 8 надрізів та покладіть у них половинки часнику.
  2. Змішайте паприку, чорний мелений перець, розмарин, чебрець, шавлію, орегано, соєвий соус, гірчицю та олію. Натріть сумішшю філе. На деко з пергаментом покладіть китайські палички, покладіть на них м’ясо та лишіть на 2 год. у холодильнику.
  3. Далі змастіть філе абрикосовим джемом. Обкачайте у суміші пластівців паприки, коріандру, білого та чорного меленого перцю.
  4. Розігрійте духовку до 250°С. Замочіть у воді шпажки, викладіть на деко в один шар. На шпажки покладіть гілочки шавлії, зверху – м’ясо. Закрийте форму фольгою. Зменшіть температуру в духовці до 200°С та запікайте м’ясо 50 хв. Готовій буженині дайте остигнути до кімнатної температури у духовці.

Video: Буженина з індички: рецепт покроково

Як приготувати буженину з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком