Грушевий десерт – це смачно і корисно, але часто господині не знають, що приготувати з цього фрукта. Десерт П’яна груша, рецепт якого знаходиться в нашому матеріалі, обов’язково прийдеться вам до смаку.
Читайте також: П’яні яблука
Інгредієнти:
- груші – 3 шт.
- вода – 500 мл
- лимон – 1 шт.
- біле сухе вино – 375 мл
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 8 г
- кориця (паличка) – 1 шт.
- чорний шоколад (70%) – 90 г
- вершкове масло – 90 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 60 г
- розпушувач – 5 г
- коньяк – 20 мл
- сіль – 3 г
Читайте також: Яблука з лимонним мусом
Спосіб приготування:
- Приготуйте сироп: у сотейник з водою додайте біле вино, цукор звичайний та ванільний, корицю, цедру лимона та лимонний сік. Закип’ятіть.
- Очистіть від шкірки груші, зріжте денце та покладіть у гарячий сироп. Після закипання варіть 10 хв.
- Розтопіть на паровій бані шоколад з вершковим маслом та коньяком. Додайте збиті з цукром жовтки. Всипте борошно з розпушувачем, перемішайте та частинами додайте збиті з цукром білки.
- Розлийте шоколадне тісто по формах, змащених маслом, та поставте у них груші. Випікайте 25 хв. у розігрітій до 180⁰С духовці.
Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ