Долма від Мікаеля Арояна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Інгредієнти:

  • листя винограду20 шт.
  • свинина150 г
  • яловичина150 г
  • круглий рис30 г
  • гострий перець чилі1 шт.
  • болгарський перець1 шт.
  • цибуля ріпчаста1 шт.
  • часник5 зубчиків
  • м’ята5 гілочок
  • кріп5 гілочок
  • кінза свіжа5 гілочок
  • вершкове масло70 г
  • вершки (18%) – 100 мл
  • рафінована соняшникова олія3 ст. л.
  • сіль1 ч. л.
  • оцет (9%) – 30 мл
  • зерна зіри – ½ ч. л.
  • зерна коріандру1 ч. л.
  • чорний мелений перець – ½ ч. л.

Готуємо долму:

1. Свинину і яловичину порубайте на фарш. Рис промийте в холодній воді. Кінзу і м’яту дрібно наріжте.

2. Приготуйте аджику. Очистіть від хвостика і насіння гострий і болгарський перець.

3. Очистіть часник. Зерна зіри і коріандру розітріть у ступці з часником, сіллю і маслом.

4. Болгарський перець і чилі подрібніть в блендері. Змішайте перець і спеції. Аджика готова.

5. Очистіть і наріжте на дрібні кубики цибулю.

6. Змішайте м’ясо, рис, цибулю, зелень, аджику і воду.

7. Виноградні листя промийте в холодній воді. Викладіть в піалу, додайте оцту і залийте окропом. Через 5 хвилин злийте воду.

8. Сформуйте долму. Покладіть в кожен листочок винограду фарш. Зробіть брусок. На дно каструлі покладіть тарілку догори дном.

9. На тарілку щільно викладіть долму, залийте окропом, покладіть зверху шматочок вершкового масла і накрийте ще однією тарілкою. На ній встановіть банку з водою.

10. Доведіть долму до кипіння на великому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте годину.

11. Готову долму накрийте кришкою, закутати ковдрою і залиште на 20 хвилин.

12. Приготуйте соус. Часник наріжте на дрібні шматочки і обсмажте в сотейнику на вершковому маслі.

13. Додайте вершки. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Кріп і кинзу дрібно поріжте і додайте в сотейник разом з сіллю і перцем. Перемішайте.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти