Долма від Мікаеля Арояна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Інгредієнти:

  • листя винограду20 шт.
  • свинина150 г
  • яловичина150 г
  • круглий рис30 г
  • гострий перець чилі1 шт.
  • болгарський перець1 шт.
  • цибуля ріпчаста1 шт.
  • часник5 зубчиків
  • м’ята5 гілочок
  • кріп5 гілочок
  • кінза свіжа5 гілочок
  • вершкове масло70 г
  • вершки (18%) – 100 мл
  • рафінована соняшникова олія3 ст. л.
  • сіль1 ч. л.
  • оцет (9%) – 30 мл
  • зерна зіри – ½ ч. л.
  • зерна коріандру1 ч. л.
  • чорний мелений перець – ½ ч. л.

Готуємо долму:

1. Свинину і яловичину порубайте на фарш. Рис промийте в холодній воді. Кінзу і м’яту дрібно наріжте.

2. Приготуйте аджику. Очистіть від хвостика і насіння гострий і болгарський перець.

3. Очистіть часник. Зерна зіри і коріандру розітріть у ступці з часником, сіллю і маслом.

4. Болгарський перець і чилі подрібніть в блендері. Змішайте перець і спеції. Аджика готова.

5. Очистіть і наріжте на дрібні кубики цибулю.

6. Змішайте м’ясо, рис, цибулю, зелень, аджику і воду.

7. Виноградні листя промийте в холодній воді. Викладіть в піалу, додайте оцту і залийте окропом. Через 5 хвилин злийте воду.

8. Сформуйте долму. Покладіть в кожен листочок винограду фарш. Зробіть брусок. На дно каструлі покладіть тарілку догори дном.

9. На тарілку щільно викладіть долму, залийте окропом, покладіть зверху шматочок вершкового масла і накрийте ще однією тарілкою. На ній встановіть банку з водою.

10. Доведіть долму до кипіння на великому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте годину.

11. Готову долму накрийте кришкою, закутати ковдрою і залиште на 20 хвилин.

12. Приготуйте соус. Часник наріжте на дрібні шматочки і обсмажте в сотейнику на вершковому маслі.

13. Додайте вершки. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Кріп і кинзу дрібно поріжте і додайте в сотейник разом з сіллю і перцем. Перемішайте.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею