Долма від Мікаеля Арояна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Інгредієнти:

  • листя винограду20 шт.
  • свинина150 г
  • яловичина150 г
  • круглий рис30 г
  • гострий перець чилі1 шт.
  • болгарський перець1 шт.
  • цибуля ріпчаста1 шт.
  • часник5 зубчиків
  • м’ята5 гілочок
  • кріп5 гілочок
  • кінза свіжа5 гілочок
  • вершкове масло70 г
  • вершки (18%) – 100 мл
  • рафінована соняшникова олія3 ст. л.
  • сіль1 ч. л.
  • оцет (9%) – 30 мл
  • зерна зіри – ½ ч. л.
  • зерна коріандру1 ч. л.
  • чорний мелений перець – ½ ч. л.

Готуємо долму:

1. Свинину і яловичину порубайте на фарш. Рис промийте в холодній воді. Кінзу і м’яту дрібно наріжте.

2. Приготуйте аджику. Очистіть від хвостика і насіння гострий і болгарський перець.

3. Очистіть часник. Зерна зіри і коріандру розітріть у ступці з часником, сіллю і маслом.

4. Болгарський перець і чилі подрібніть в блендері. Змішайте перець і спеції. Аджика готова.

5. Очистіть і наріжте на дрібні кубики цибулю.

6. Змішайте м’ясо, рис, цибулю, зелень, аджику і воду.

7. Виноградні листя промийте в холодній воді. Викладіть в піалу, додайте оцту і залийте окропом. Через 5 хвилин злийте воду.

8. Сформуйте долму. Покладіть в кожен листочок винограду фарш. Зробіть брусок. На дно каструлі покладіть тарілку догори дном.

9. На тарілку щільно викладіть долму, залийте окропом, покладіть зверху шматочок вершкового масла і накрийте ще однією тарілкою. На ній встановіть банку з водою.

10. Доведіть долму до кипіння на великому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте годину.

11. Готову долму накрийте кришкою, закутати ковдрою і залиште на 20 хвилин.

12. Приготуйте соус. Часник наріжте на дрібні шматочки і обсмажте в сотейнику на вершковому маслі.

13. Додайте вершки. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Кріп і кинзу дрібно поріжте і додайте в сотейник разом з сіллю і перцем. Перемішайте.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019