Домашній мармелад: рецепт з апельсинів і лимонів


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Легкий та смачний цитрусовий мармелад можна з легкістю приготувати своїми руками. Плюс – для цього вам не знадобитися багато інгредієнтів – з апельсинів і лимонів вийде відмінний домашній мармелад. У нашому матеріалі ви знайдете покроковий рецепт цитрусового мармеладу.

Інгредієнти:

  • апельсини – 3 шт.
  • лимони – 5 шт.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • желатин – 30 г

Читайте також: Морозиво з квасолі: рецепт покроковий

 

Приготування:

  1. З лимонів і апельсинів вичавіть сік. Зніміть цедру з одного лимона і одного апельсина. Змішайте лимонну цедру з соком лимона, а апельсинову – з соком апельсина.
  2. Доведіть суміші до кипіння. Проваріть упродовж 5 хвилин. Далі треба процідити соки.
  3. Желатин залийте холодною водою на 10 хвилин. Розтопіть половину желатину на паровій бані.
  4. До апельсинового соку додайте половину цукру та ванільного цукру. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин. Додайте желатин і перемішайте.
  5. Форму застеліть пергаментом і харчовою плівкою.
  6. Вилийте відвар у форму та розрівняйте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім поставте в холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  7. Підігрійте лимонний сік. Додайте цукор, що залишився, і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин.
  8. Розтопіть желатин, що залишився. Додайте до лимонної суміші та перемішайте. Остудіть до температури тіла.
  9. Залийте зверху на апельсиновий мармелад. Поставте у холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  10. Наріжте ромбиками з довжиною граней 3 см та обкачайте в цукрі.

Читайте також: Мармеладні черв’ячки з буряка: рецепт Євгена Клопотенко

Video: Домашній мармелад з апельсинів і лимонів

Як приготувати домашній мармелад? З апельсинів і лимонів вийде смачний цитрусовий мармелад! Дивіться рецепт домашнього мармеладу з лимонів і апельсинів в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити