Домашній мармелад: рецепт з апельсинів і лимонів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Легкий та смачний цитрусовий мармелад можна з легкістю приготувати своїми руками. Плюс – для цього вам не знадобитися багато інгредієнтів – з апельсинів і лимонів вийде відмінний домашній мармелад. У нашому матеріалі ви знайдете покроковий рецепт цитрусового мармеладу.

Інгредієнти:

  • апельсини – 3 шт.
  • лимони – 5 шт.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • желатин – 30 г

Читайте також: Морозиво з квасолі: рецепт покроковий

 

Приготування:

  1. З лимонів і апельсинів вичавіть сік. Зніміть цедру з одного лимона і одного апельсина. Змішайте лимонну цедру з соком лимона, а апельсинову – з соком апельсина.
  2. Доведіть суміші до кипіння. Проваріть упродовж 5 хвилин. Далі треба процідити соки.
  3. Желатин залийте холодною водою на 10 хвилин. Розтопіть половину желатину на паровій бані.
  4. До апельсинового соку додайте половину цукру та ванільного цукру. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин. Додайте желатин і перемішайте.
  5. Форму застеліть пергаментом і харчовою плівкою.
  6. Вилийте відвар у форму та розрівняйте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім поставте в холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  7. Підігрійте лимонний сік. Додайте цукор, що залишився, і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин.
  8. Розтопіть желатин, що залишився. Додайте до лимонної суміші та перемішайте. Остудіть до температури тіла.
  9. Залийте зверху на апельсиновий мармелад. Поставте у холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  10. Наріжте ромбиками з довжиною граней 3 см та обкачайте в цукрі.

Читайте також: Мармеладні черв’ячки з буряка: рецепт Євгена Клопотенко

Video: Домашній мармелад з апельсинів і лимонів

Як приготувати домашній мармелад? З апельсинів і лимонів вийде смачний цитрусовий мармелад! Дивіться рецепт домашнього мармеладу з лимонів і апельсинів в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині