Кіш – це ситна та смачна страва французької кухні. Для такого відкритого пирога ми використовуємо пісочне тісто та начинку з індички, цибулі-порею, брокколі та сир сулугуні. А зверху на начинку виливається молочно-яєчна заливка. Дуже зручно, що такий пиріг можна вживати як в гарячому, так і вхолодному вигляді. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт приготування французького кіша з індичкою.
Інгредієнти:
- індиче стегно – 1 шт.
- пісочне тісто – 0,5 кг
- цибуля-порей – 1 шт.
- броколі – 200 г
- яйця – 2 шт.
- молоко (3,2%) – 125 мл
- сир сулугуні – 150 г
- олія – 40 мл
- чорний мелений перець – 3 г
- сіль – 10 г
Читайте також: Відкритий тришаровий пиріг зі скумбрії: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Розкачайте пісочне тісто у коло діаметром 35 см, покладіть у форму, обріжте краї. Наколіть тісто виделкою. Запечіть під пергаментом з квасолею впродовж 15 хв. за температури 180°С.
- Для начинки – цибулю-порей наріжте півкільцями, обсмажте на олії до м’якості, перекладіть в миску. З індичого стегна зніміть шкіру, м‘ясо наріжте шматками по 2 см. Покладіть м’ясо на ту ж пательню, що й цибулю, посоліть, поперчіть та обсмажте до світлого кольору.
- Для заливки – змішайте молоко з яйцями, посоліть, поперчіть. На випечений корж покладіть підсмажене м‘ясо індички, цибулю-порей, бланшовану броколі та натертий на дрібній тертці сир сулугуні. Залийте молочно-яєчною сумішшю, випікайте кіш 25 хв. за температури 180°С.
Video: Французький кіш з індичкою: рецепт покроково
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.